reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

wróciłam:) włochy są piękne i piękni są włosi:)
dzisiaj pierwszy dzień w pracy i już korporacja mnie dobiła. Och jak ja bym chciała być w ciąży i nie musieć tu przychodzić:)

witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny.\

Sylwia - napisz mi proszę co myślisz o moich wynikach - wiem, że znasz się na cukrze:) Twoja wiedza jest dla nas ratunkiem
glukoza na czczo 75 - norma 70-99
po godzinie 108 - norma do 160
po 2 godzinach 132 - norma do 140

insulina na czczo 3,68 - norma 2,6-24,9
po 1 godzinie - 52,84
po 2 godzinach - 62,41

ja miałam zaraz teraz podchodzić do kolejnego crio ale jestem tak zmęczona staraniami, in vitro i wszystkim, że postanowiłam to olać i nie podchodzić w tym cyklu...

reklama
ann84 jak tam punkcja????

u mnie lipa dzwonili z kliniki i moj drugi zarodek sie przestal rozwijac :( wiec tylko zostal mi ten moj kochany mam nadzieje ze ze mna zostanie:) tylko to mnie trzyma przy zyciu:)

hej Dziewczęta.

Ona, bardzo mi przykro z powodu Twojego Bąbelka...:( Ten, który jest u Ciebie w brzuszku, na pewno zostanie z Tobą, wierzę w to :tak:
ja już jestem w domku. punkcję mialam o 10.00.z przebojami... mam tak pochowane i pozrastane żyły że robili mi wkłucie do wenflonu 6 razy!!! prawie im tam zjechałam :-D
Zabieg przeprowadzał dr Kozarzewski. pobrano 8 pęcherzyków, z tego 6 jest dobrych oocytów... po punkcji byłam na wizycie u mojego byłego lekarza MR bo mój teraźniejszy miał być dopiero od 15. dowiedziałam się że owszem, jest te 6 dojrzałych oocytów ale one mają jakąś cytoplazmę granulowaną w sobie czy coś takiego. lekarz powiedział ze to nie musi być przeszkodą by się zapłodniły i dały ciąże ale... no właśnie... zobaczymy ile się zapłodni. jutro albo w pt mają dzwonić.
Nie wiem czy wiecie dziewczyny, (te, które podchodzą do ivf z rządowego programu) że jeśli pierwsze ivf się nie powiedzie to nie będzie limitu zapładniania komórek jajowych przy kolejnych rządowych stymulacjach :-). wiec problem nadliczbowych kom jajowych się rozwiązał:)

Boję się, co może oznaczać ta cytoplazma granulowana w tych oocytach. czy któraś z Was coś na ten temat wie?? w internecie nic nie mogę znaleźć...

co do transferu to mój były lekarz stwierdził ze mogę wziąć 2 bąble do brzucha bo jestem po nieudanym ifv i miałam też po dwa podawane. napisał nawet adnotację do lekarza, który mnie teraz prowadzi. ciekawe co on na to, skoro był przeciwny... co lekarz to inne zdanie...

Sylwia jeszcze takie pytanie czy bezpiecznie jest robić gdy mąż ma bakterie w nasieniu enteroccous facelios robili posiew w ubiegłym cyklu i było mało, teraz nie zlecili badania dali tylko antybiotyk na dzien przed punkcją. Czy takie bakterie mogą mieć wpływ na ewentualną ciążę na płód ?????

zula_5 - witaj Kochana, wieki Cię nie było :-) nareszcie wróciłaś. Co do sygnaturki to po prostu kliknij na mój suwaczek, najlepiej ten drugi. Wybierz sobie dodatki do suwaczka, a na końcu jak się pojawią linki to musisz skopiować ten pierwszy od góry i wkleić w okno sygnaturki, powodzenia :tak:

ann84 dzieki za wsparcie

a co do punkcji to ja tak mialam ostatnio ze mnie kluli kilka razy hehe tylko ze ja im zjechalam :)
a co do tych twoich komorek to napewno sie zaplodnia:) trzymam kciuki kochana

Ona- podchodzic mozna po 3 cyklach. Pytalam dzis MR.ale z tego co powiedzial to na ten rok nie ma juz kasy i te dziewczyny, ktore byly stymulowane w lipcu, beda mialy drugie podejscie w nowym roku. Czyli oni dostali na razie część pieniedzy.

A powiedz mi prosze kiedy zadzwonili do Ciebie po punkcji z informacja ile masz zarodkow i kiedy transfer- nazajutrz czy 2 dni po punkcji?

Karusia- piękny wynik! Gratulacje

reklama
ann84 ja dzwonilam do nich juz w sobte rano kolo 10( czyli na drugi dziem po punkcji bo mialam w piatek) bo nie moglam wytrzymac i juz wtedy koles mi powiedzial ze cos sie tam juz dzieje w 2 komorkach a pozniej zadzwonil okolo 14 ze w poniedzialek mam jechac:)

ty tez sobie jutro zadzwon juz beda cos wiedziec

Do góry