reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Te leki po prostu muszą być w chłodniejszym miejscu wydaje mi się, ale niekoniecznie w lodówce. Bo jak ja brałam latem to na pewno coś by się z nimi stało jakby w te upały je trzymała nie w lodówce. Tam jest chyba, że w temp od 2 do 15 stopni. Mi w aptece koniecznie kazały kupić torby termo i od razu włożyć do lodówki po powrocie.

ja miałam stymulacje w lipcu :-:)baffled: wyprodukowałam z tego co pamiętam 12 jajeczek, więc z działaniem nie było problemu. Człowiek się zawsze czegoś nowego dowiaduje, jak będę podchodziła kolejny raz to już będę wiedziała :tak:

reklama
Silivia84
Ja zaczynałam zastrzyki od drugiego piatku po 1 dniu krwawienia ... U mnie to było tak dziwnie .. Ale chyba to jednak u każdej moze byc inaczej jest tyle tych schematów;);)

Żaneta powodzenia :***
Emenems:*** powodzenia

Tak jak Żanetka wspomniała wczesniej serio bratnia dusza poznalysmy sie tutaj i okazało sie ze z tej samej kliniki i po podobnych przejściach;) jak sie spotkałyśmy na kawie nie mogłyśmy przestać gadac[emoji8][emoji8][emoji8]

Dziewczyny mam pytanko,jutro mam kolejną punkcje wczoraj robilam wyniki estradiol i progesteron PProgesteron 0,63 więcok ale estradiol 1450 trochę mało, czy nie? Fakt że tylko jeden jajnik koło15 jajec bo drugi nieaktywny

Swiat jest maly Edenlyne :) ja ostatnio jak bylam w klinice to spotkalam tez jedna znana babke (te dziewczyny z niemiec znacie ta Ruda babke co sie ubiera w styl lat 50-60 - nazywa sie Emili von cos tam grała tez w reklamie serkow hochland :) w sumie jak stala tylem to sie zastanawialam czy to ona no i to byla ona :)Ja wczoraj wzielam zastrzyk z prengylu i nie wiem czy to przez niego ale moja głowa boli masakrycznie :( a jeszcze musze do pracy isc ;(

Najki po wizycie no cóż fajerwerków nie ma nastawiłam się na mega wywiad genetyczny przygotowałam się całą historie naszych rodów przestudiowałam ;-) a tu nic pani doktor skserowała protokoły po nieudanych in vitro przeprowadziła z nami ankietę o chorobach i stanie zdrowia naszych i naszych rodziców i powiedziała ze mamy się spodziewać telefon w przeciągu około 2-3 m-cy ale ze względu na okres zimowo jesienny i wiele zachorowan mogą dzwonić wcześniej, powiedziała nam ze pobiorą nam krew z zyły mamy być po posiłku i ze wyniki będą za 6 tygodni do odebrania na kolejnej konsultacji i to wszystko :)
aha..no to nie za wiele się dowiedziałaś :eek: a to badanie...to kariotypy tak ?;)

Dziewczyny mam pytanko,jutro mam kolejną punkcje wczoraj robilam wyniki estradiol i progesteron PProgesteron 0,63 więcok ale estradiol 1450 trochę mało, czy nie? Fakt że tylko jeden jajnik koło15 jajec bo drugi nieaktywny
missdior23 zerknęłam w moje wyniki z 20 lipca Estradiol 4822, Progesteron 0,97. Punkcję miałam dwa dni później i pobrano 15 komórek. Sporo wyższy wynikj...ale na interpretacji się nie znam, więc nie wiem czy to dobrze czy źle.
Może ktoś mądrzejszy doradzi ? ;)

Fruitohope no to zeczywiscie ubogi wywiad. U nas lekarka rozrysowala sobie drzewa genealogiczne naszych rodzin i o wszystkich wypytywala. I badania mieliśmy w tym samym dniu.

reklama
Do góry