reklama
Dziewczyny wczoraj mialam punkcje, moge się napić wytrawnego wina i trochę pobaraszkować z mężem???
Hmmmm z tym baraszkowaniem to chyba ze na mega czyściocha coby zadnych bakterii nie przeniesc / ja piłam po punkcji dosc nawet sporo hahahah ostatni raz to był tylko ja bez narkozy mialam
Kropka1985
Fanka BB :)
Elfka - u nas nie ma bety :/
Dorota mój M jest i ostatnio tak się cieszy każdym kopniakiem, ze ma non stop banana na twarzy. Mówię sama w sensie rodziny -mamy, taty, rodzeństwa. Ale fakt. nie będę sama mam teraz M i mojego synka. Tak się boje czy będzie zdrowy... Co do jajników, to takie bóle nogą być, bo to nad czynność jajników pewnie jest po stymulacji. Zanim się wyciszą minie trochę czasu, ale dla pewności zrób usg, bo może torbiel się zrobiła.
najki moje zdanie o EG hyyymmm ciężki temat. Jak zarodek słaby to może pomóc, ponoć EG daje rewelacyjne efekty przy mikroskurczach macicy. Niby za granicą jest to standardowa pożywka w której umieszcza się zarodki. U nas jak za wszystko co dobre trzeba dopłacać.. Lae czy naprawdę działa? niby sa artykuły potwierdzające wzrost skuteczności ivf z EG. Ale czy te badania są miarodajne to nie pamiętam.
w moim przypadku było tak : morula w 5 dobie EG i AH implantacja i poronienie.
5AA czyli świetny zarodek na czysto i siedzi w brzuchu.
Są jeszcze lepsze pożywki z hialuronianem i kosztują ok. 1000-1500 Mają dużo większa lepkość niż klasyczne pożywki, takie EG czy ta nowsza. Bo o lepkość tu chodzi. Ale bez tego zarodek jest podawany tez w specjalnym medium. To twoja decyzja:-) nie zaszkodzisz na pewno. Ale z drugiej strony to kolejna kasa..
najki moje zdanie o EG hyyymmm ciężki temat. Jak zarodek słaby to może pomóc, ponoć EG daje rewelacyjne efekty przy mikroskurczach macicy. Niby za granicą jest to standardowa pożywka w której umieszcza się zarodki. U nas jak za wszystko co dobre trzeba dopłacać.. Lae czy naprawdę działa? niby sa artykuły potwierdzające wzrost skuteczności ivf z EG. Ale czy te badania są miarodajne to nie pamiętam.
w moim przypadku było tak : morula w 5 dobie EG i AH implantacja i poronienie.
5AA czyli świetny zarodek na czysto i siedzi w brzuchu.
Są jeszcze lepsze pożywki z hialuronianem i kosztują ok. 1000-1500 Mają dużo większa lepkość niż klasyczne pożywki, takie EG czy ta nowsza. Bo o lepkość tu chodzi. Ale bez tego zarodek jest podawany tez w specjalnym medium. To twoja decyzja:-) nie zaszkodzisz na pewno. Ale z drugiej strony to kolejna kasa..
Kropka1985
Ja pierdziele.... Polowy nie rozumiem o tych lekach co piszecie.... Jakie odzywki?
najki
Dziękuję kate
w poniedziałek mam wizytę to zapytam jeszcze doktora co o tym sądzi...
Z tego co wyczytałam na innym forum, to w Invikcie we Wro - jeśli lekarz i embriolog uznają za sensowne - podają EG z ramach programu MZ.
Tak sobie myślę, że skoro zaszkodzić nie mogę....to jedynie można pomóc? Dwa razy nie poszło, macica felerna...a nóż widelec przyklei bobasa niczym super glue i już nie odpuści
w poniedziałek mam wizytę to zapytam jeszcze doktora co o tym sądzi...
Z tego co wyczytałam na innym forum, to w Invikcie we Wro - jeśli lekarz i embriolog uznają za sensowne - podają EG z ramach programu MZ.
Tak sobie myślę, że skoro zaszkodzić nie mogę....to jedynie można pomóc? Dwa razy nie poszło, macica felerna...a nóż widelec przyklei bobasa niczym super glue i już nie odpuści
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
aisha - niby mozesz se baraszkowac, ale ze cie nie boli to sie dziwie. z punktu widzenia medycznego nie ma przeciwskazan - wrecz przeciwnie, orgazmy polepszaja krazenie a i relaks przed transferem wskazany. tyle ze mnie zawsze bolalo po punkcji i w zyciu mi sie nie chcialo
reklama
aisha - niby mozesz se baraszkowac, ale ze cie nie boli to sie dziwie. z punktu widzenia medycznego nie ma przeciwskazan - wrecz przeciwnie, orgazmy polepszaja krazenie a i relaks przed transferem wskazany. tyle ze mnie zawsze bolalo po punkcji i w zyciu mi sie nie chcialo
w ciągu dnia bolało, ale nie ma tragedii pól miasta zlazłam z córcią chatę wysprzątałam, obiad zrobiłam i nawet ciacho kurde, co u mnie dziwne Daruje sobie ten sex, poczekamy moze na masaż chociaz męza namowie
Podziel się: