sykatynka kciukasy za malucha &&&, daj nam znać co tam doktorro powie, no i może jakieś delikatne spekulacje na temat płci
najki &&& za udany transfer:-)
moniusia mi lekarz powiedział to samo:-) do tego ginka z rejonu, ze w szpitalach mamy gronkowce i różne cuda, a jak złapiesz to one powodują zapalenia i potem zrosty. Zatem im mniej ktoś zagląda do środka tym dobrze. Ja na każdym usg miałam wszystko ok. Ogólnie jak leżałam w szpitalu nikt mi nawet nie mówił o drożności, zrobili biopsje endometrium, żeby zobaczyć jak wszystko tam wygląda. I wyszłam stamtąd z prg. Oglądana byłam w Invimedzie, Novum, Invikcie (zanim wybraliśmy klinikę) i nikt mi nie mówił o drożności. Ale może dlatego, że u nas nie było szans na IUI, wtedy drożność jest konieczna, nie marnowałabym czasu na IUI bez drożności
To nie jest tak, ze nie trzeba robić drożności, bo jakby było AID, gdyby ivf się nie udało, to drożność musiałabym zrobić. A na Starynkiewicza nawet nikt mi usg nie zrobił, tylko od razu na drożność chcieli wysłać, może chodzi o kasę, może mieli pomysl na IUI
. Z czego jasno lekarz androlog się wysłowił, że nie ma szans na IUI. Chociaż przy ostatnim ivf mój M pobił, kolejny rekord:-)teraz w całym nasieniu było 10mln
. Jeszcze za 2 lata to mój M plodny będzie
. Bo u niego z pojedynczych w polu widzenia, na 1,5mln, potem na 3mln, itd..no i teraz te 10mln w całości. Qurcze nie wiem, ale mam wrażenie że u facetów psychika tez ma duże znaczenie, zmienila się tylko jedna rzecz, leki, ruch, waga wszystko to samo, no może trochę lepiej się odżywiamy, ale pijemy więcej alko
.To taki mały optymistyczny akcent.
Co do wyciszaczy, jdezeli dzisiaj bierzesz 14tabletkę i masz dzisiaj wizytę, to może Ci już wlaczyć gonapeptyl, wtedy ostatnie 7tablek bierzesz razem z gonapeptylem, a potem ostatni tydzień gonapeptylu bez niczego i stymulacja właściwa:-) niby o tydzień krócej. Ja miałam tak przy drugiej stymulacji, w pierwszej gonapeptyl zaczął się po tabletkach i co najlepsze, nie byłam dobrze wyciszona, więc potem dowalili mi duże dawki gonapeptylu. W drugiej stymulacji, byłam pięknie wyciszona, chyba estradiol badałam i miałam 0. Więc zmniejszali dawkę gonapeptylu
mimo że zastrzyki w obu przypadkach były co drugi dzień i ta sama dawka
Dlatego mimo tych samych leków itp., wynik raczej nie będzie ten sam w każdej stymulacji.