reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zobacz załącznik 701809

Tak więc już chyba nikt nie zatrzyma tego wzrostu.. 19tc+1dz.

Dziewczyny , mam pewien problem od kilku godzin. Skurcze od dołu i boku, powtarzające się co jakiś czas (trzy razy podczas oglądania jednego odcinka Top Gear), bardzo bolą, że aż wstrzymuję oddech, bo mnie paraliżuje, a po chwili ulga. W dodatku mam bardzo napięty brzuch i jak teraz siedzę to boli mnie po prawej stronie zaraz pod brzuchem. Nie chcę panikować, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wizytą w szpitalu :confused2:

Matko jaka ty szczupła !!
Ja mam większy brzuch przez tłuszcz w 16 tygodniu ...:(

Ślicznie ogolnie :)

sykatynka kciukasy za malucha &&&, daj nam znać co tam doktorro powie, no i może jakieś delikatne spekulacje na temat płci :-p

najki &&& za udany transfer:-)

moniusia mi lekarz powiedział to samo:-) do tego ginka z rejonu, ze w szpitalach mamy gronkowce i różne cuda, a jak złapiesz to one powodują zapalenia i potem zrosty. Zatem im mniej ktoś zagląda do środka tym dobrze. Ja na każdym usg miałam wszystko ok. Ogólnie jak leżałam w szpitalu nikt mi nawet nie mówił o drożności, zrobili biopsje endometrium, żeby zobaczyć jak wszystko tam wygląda. I wyszłam stamtąd z prg. Oglądana byłam w Invimedzie, Novum, Invikcie (zanim wybraliśmy klinikę) i nikt mi nie mówił o drożności. Ale może dlatego, że u nas nie było szans na IUI, wtedy drożność jest konieczna, nie marnowałabym czasu na IUI bez drożności:-p To nie jest tak, ze nie trzeba robić drożności, bo jakby było AID, gdyby ivf się nie udało, to drożność musiałabym zrobić. A na Starynkiewicza nawet nikt mi usg nie zrobił, tylko od razu na drożność chcieli wysłać, może chodzi o kasę, może mieli pomysl na IUI :eek:. Z czego jasno lekarz androlog się wysłowił, że nie ma szans na IUI. Chociaż przy ostatnim ivf mój M pobił, kolejny rekord:-)teraz w całym nasieniu było 10mln:szok:. Jeszcze za 2 lata to mój M plodny będzie:-D. Bo u niego z pojedynczych w polu widzenia, na 1,5mln, potem na 3mln, itd..no i teraz te 10mln w całości. Qurcze nie wiem, ale mam wrażenie że u facetów psychika tez ma duże znaczenie, zmienila się tylko jedna rzecz, leki, ruch, waga wszystko to samo, no może trochę lepiej się odżywiamy, ale pijemy więcej alko:-p .To taki mały optymistyczny akcent.
Co do wyciszaczy, jdezeli dzisiaj bierzesz 14tabletkę i masz dzisiaj wizytę, to może Ci już wlaczyć gonapeptyl, wtedy ostatnie 7tablek bierzesz razem z gonapeptylem, a potem ostatni tydzień gonapeptylu bez niczego i stymulacja właściwa:-) niby o tydzień krócej. Ja miałam tak przy drugiej stymulacji, w pierwszej gonapeptyl zaczął się po tabletkach i co najlepsze, nie byłam dobrze wyciszona, więc potem dowalili mi duże dawki gonapeptylu. W drugiej stymulacji, byłam pięknie wyciszona, chyba estradiol badałam i miałam 0. Więc zmniejszali dawkę gonapeptylu:-Dmimo że zastrzyki w obu przypadkach były co drugi dzień i ta sama dawka :eek:Dlatego mimo tych samych leków itp., wynik raczej nie będzie ten sam w każdej stymulacji.

Emenems no właśnie u mnie też brzuch większy niż u Oli, ale przez oponke :)
Moje usg dopiero o 18, wcześniej cały dzień z rodzinką adopcyjna, ale mam już na sobie moje szczęśliwe spodnie, zaraz zakładam bransoletkę no i Emi proszę o sweterkowe fluidy :)
Najki, czuje ze twoja punkcja przyniesie wiele jajcorkow! Trzymam kciuki za późniejszy seksik! No i od jutra kalendarz jest twój! :D

reklama
Olaszy po pierwsze, widzę że lubisz się kąpać, jeżeli masz skurcze to tylko prysznic i ciepla (letnia) ale nie gorąca woda. Przegrzewanie ciała nie jest wskazane w ciąży zagrożonej. Po następne nospa i fru do szpitala dla pewności czy wszytsko dobrze. Na pocieszenie chyba już w tym etapie macica ćwiczy, bo mi się zdarzył jeden chyba skurcz bolesny jakiś tydzień temu. Ale jeżeli to nie "ćwiczenia" to może nie być czasu na reakcje jak pojedziesz za późno. Taxi i do szpitala babo!!!

sykatynka podaje się dwa zarodki w MZ poniżej 35r.ż ale jak oba są słabe. Nikt Ci dwóch zarodków powyżej 2BB nie poda w MZ. 1BB to jest taki sobie zarodek, a ten drugi slaby. Żeby mnie źle nie zrozumiano, skoro są podawane to znaczy że dzieci się z nich rodzą:-) ale "jedynki" mają bardzo niski współczynnik implantacji, porównywany do moruli, z czego klasa BC będzie miała jeszcze niższy. B - oznacza ladny człowiek w przyszłości, C - małe szanse na zagnieżdżenie. Ale jak kiedyś pisałam to może podskoczyć, lub spaść.

Do góry