reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
.szkarabek - ja od początku byłam nastawiona na to, że transferu świeżaczka nie będzie, bo od początku miałam wysoki progesteron. Przy poprzedniej stymulacji też tak miałam. A transfery wykonuje się chyba max do poziomu prg 2. Wpisz mnie proszę do kalendarza na 18 marca na punkcję.

calineczkaa - ja się nie znam, ale jak Cię to uspokoi to pojedź do lekarza. Choć wątpię by coś poradzili, skoro już Cię nie boli, nie kłuje ani nic. Szczególnie, że pisałaś, że masz wyniki badań w normie.

GizaS - wcześniej źle napisałam, pomyliłam estriadol z prg. Podobno transfery są do wysokości prg 2.

kate_p7 - trochę się tego towaru uzbierało. Pomyliłam estriadol z prg, ale już poprawiłam :tak:

To ja po wizycie jestem, mam pęchole od 14-17mm, łącznie z 12 + jeszcze mniejszych nieco jest sporo. Mam brać do niedzieli Menopur (225, 2 x 150) i Gonapeptyl do poniedziałku. W poniedziałek Choragon. W środę punkcja na 8 rano :tak::tak:
Dr K. przepisał mi Dostinex (jak ja lubię tego doktorka, hehe), mam wziąć jutro i za tydzień po 1 tabletce, odstawić już DHEA, witaminę D3 mam brać nadal.
Mam też brać od poniedziałku luteinę dowcipną 2 x 1 tabl.
Bardzo długo trwało u mnie dziś USG, bo się lekarz nie mógł doszukać 1 jajnika, standardowo zapytał czy go mam. Okazało się, że on leży sporo wyżej od drugiego. Tak mnie wygniótł po brzuchy, że szok. W końcu przerzucił się na USG przez brzuch i też mi nieźle przycisnął tym "sonarem" brzuch, ale w końcu znalazł co chciał, hehe.

Ja absolutnie się nie upieram przy transferze teraz, od początku mi mówili, że pewnie będzie odroczony, ja o tym wiedziałam, ale wiecie jak jest, zawsze gdzieś tam się iskierka tli ;). No, ale jak nie ma to nie ma :)

Ostatnia edycja:
Kiki ja jak byłam w ciąży zmarła moja babcia. Moja mama powiedziała że absolutnie nie mogę iść. Czułam się potwornie bo cała rodzina tam była, no i to jednak babcia.
Podobno jak moja mama była ze mną w ciąży to właśnie babcia nie pozwoliła jej isć na pogrzeb kogoś z rodziny, więc trochę mnie to pocieszalo - choć większość rodziny oczywiście nie rozumiała - ale trudno. Nie zadowolisz wszystkich a ważne by być w zgodzie z własnym sumieniem.

szkrabek pewnie w niedziele albo w poniedziałek. Strasznie się boje tym bardziej że taką samą bete zobaczyłam w 10dpt i to już był początek końca:-(

Hess
to miałaś ubaw u doktorka, a czy czułaś się obserwowana?? bo akurat dr K wchodził do gabinetu to popatrzyłam kto do niego czeka no i blondyneczka siedziała i druga laseczka w ciemnych włosach:-) w kucyku??:confused: to złapałam Cię?

Kate po cichu gratuluje ;-) a nie mowilam ??? Ja w ciazy z Hania zanim zrobilam bete i teraz w tej zanim test to jeden dzien czulam sie tak jakby mnie chorobsko rozkladalo. Na drugi dzien jak reka odjal.

Calinka
Ja w ciazy mialam omdlenia dlatego balam sie sama gdziekolwiek wychodzic. Mialam robione ekg ktore nic nie wykazalo. Uszy do gory i nie panikuj jestes w ciazy i nie jedno zachowanie Twojego organizmu Cie zmartwi. To normalne. Bole przeszly ? Idziesz dzis podgladac kropka?

kiki powiem tak, zrób tak jak czujesz ze jest to najlepsze dla Ciebie i szkraba. Nigdy wszystkim nie dogodzisz od tego są takie panie co stoją pod latarnią i biorą za to grube pieniądze, więc mówi się trudno i żyje się dalej. Zawsze można powiedzieć, ze jesteś poważnie chora i nie możesz za bardzo chodzić bo Ci słabo itp....

Kate beta jest wysoka wiec kropek mocno sie wgryzl :-) wszystko bedzie dobrze. Tylko teraz juz nie glaskaj brzuszka zeby skurczy nie wywolac . Buzka kochana tak sie ciesze !!!

reklama
Zapisałam się do interinsty, bo mnie coś chyba grypa będzie rozkładać, gardło mnie boli, mądra teściowa otworzyła okno w kuchni w nocy i tak chyba się przeziębiłam. Przy okazji spytam się o te kołatania serca, szpital narazie sobie daruję.

Do góry