reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

calineczkaa, jeżeli się źle poczułaś i coś Cię zaniepokoiło to ja bym pojechała do lekarza by mnie zobaczył. Wiadomo, ze nie trzeba panikować, ale też bez przesady, to co piszesz nie jest standardem i może powinnaś poleżeć w domu zamiast jeździć do pracy?

reklama
Szkrabku i chyba tak właśnie zrobię, pojadę na IP zobaczę czy mnie przyjmą. Tam od razu może wszystkie badania zrobią.
Niby w ciąży serce ciężej pracuje i mogą wyjść różne jego choroby, ale czy aby w tak wczesnej też coś może wyjść?

Blue wiem że słowa każdej z nas nie poprawią Twojego samopoczucia:zawstydzona/y:jeszcze jest światełko nadziei. Powiedz mi czy nie ma opcji AZ pięciodniowych? przy 3 dniowych nie ma gwarancji że one dobrną do stadium blastocysty, statystyki są bardzo pesymistyczne nawet u zdrowych par:zawstydzona/y:
Calineczka masz prawo czuć sie inaczej, mi tez sie inaczej oddycha, szybciej się męczę przy sprzątaniu. Zrób jak uważasz ale na IP nie potraktuje Cię poważnie tylko z małym osłabnięciem. Szczerze to uważam że jesteś przerważliwona i chcesz ciagle wykonywać badania i jak powiesz że jesteś w ciaży to wykonają Ci usg. Jeżeli nie boli, nie kuję Cię w sercu to zostaw to na karb objawów ciążowych, tym bardziej że robiłąś badania kardiologiczne i nie masz żadnych nieprawidłowości. Zawsze możesz iść na l4
Hess masz inne niż znane mi jednostki progesteronu ale chyba na moje to powyżej 2 ng/ml czyli faktycznie jest ryzyko przeprowadzenia transferu a raczej obniżona jego skuteczność:dry:róźnie lekarze do tego podchodzą, jedni ryzykują na podstawie dobrego obrazu endometrium inni uważają że okienko implantacyjne zostalo przesunięte i odwołują transfer

A mi zostało 4 dni do spotkania z maluszkiem:sorry2:i 13 dni do prenatalnych po których mam nadzieję że choć trochę odetchnę znowu:sorry2:

Kiki a Ty miałaś juz prenatalne? bo chyba przegapiłam kalendarz:dry:jakie wrażenie, wszytsko dobrze? Ciekawa jestem czy dostaniemy też skierowania na prenatalne w 20 tc z kliniki

Ostatnia edycja:
Hess chyba estradiol 2770 a progesteron 3,55:confused: Tak czy siak, jeżeli estradiol to estradiol to dużo komorek będzie i będzie z czego wybierać:-p

Madziulek
doczytałam gdzieś na forum ze ty asz blastkę 4AA i jakieś inne piękneisie odmrażają nosy w lodówce, to dobrze rokuje:-)

Kate miałam podaną 4 BB a marzną słabsze , dokładnie nie powiedziano mi jakie. Problem na pewno z dojrzewaniem komórek ,więc każde maleństwo na wagę złota ...

Madziulka taka bastka 4BB u Caliny w brzuchu siedzi, a słabsze 1BB robią u nas furorę bo walczą, więc jest dobrze mówię Ci i wcale nie pocieszam. Ja mam tylko jeden zarodek reszta nie doszła do blastki tylko ten jeden w brzusiu.

Madziulka ja rowniez mialam blastke 1BB co prawda niezostala zemna....ale mam 3 jeszcze takie same i wierze wnie mocno:) jakby niepatrzyl blastusie blizniaki bo takie same ;)

podchodze do crio jeszcze wtym miesiacu....wizyta 20.03 piatek:)

hess- wg mnie lepiej przeczekac bo prg masz chyba za wysoki. i lepiej poczekac niz niepotrzebnie tracic zarodek

calineczka- poprostu objawy ciazowe, mnie tez czasem zakołacze serce, szybciej sie mecze, a ze raczej jestem gruba to i juz sie ruszam jak słoń

gizas- kochana ja jutro mam prenatalne. boje sie i to baaaardzo. zobaczymy ale wydaje mi sie ze te w 20 tc nie beda nam przysługiwac. teraz bo to okolo 12 tc i dla potwierdzenia i dodania udanej ciazy do statystyki. tak mysle

dzis zmarła ciocia z rodziny meża. nie wiem jak u was jest ale w mojej rodzinie wierzy sie ze kobieta w ciazy nie powinna isc na pogrzeb. ale moja szwagierka(ktora jest w 39 tc) w takie cos nie wierzy i ona pojdzie na pogrzeb. a ja nie. i zas wyjde na te gorsza

reklama
Hess blue ma racje:-) endo żle przyrasta nie ma sensu,wiem ze to kolejny cykl opóźnienia ale nie patrz tak na to bo może tak właśnie ma być....

A ja zrobiłam bete dzisiaj bo nie wytrzymałam do jutra mimo ze piątek 13ego trudno. No i mam nadzieje że przełamałam złą passe bo jest beta 46.6, prg 58, a że bete już miałam pozytywną a potem przyrost się popsuł to czekam na następne weryfikacje.

Pytanie do ciężarnych:
właśnie zauważyłam zależność, za każdym razem gdy beta jest pozytywna 2 dni wczesniej jest mi zimo, mam dreszcze, zimne ręce stopy no i kicham, mam katar, czuje się jak na grypę czy to normalne czy może tarczyca mi szfankuje? zawsze była w normie jakoś TSH = 1,6. Może cos powinnam przebadać?

Do góry