reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja już w domku :-)

blue, sham - strasznie mi przykro :-(
Hess, trzymam kciuki za wizytę i wynik egzaminu - super że udało Ci się to pogodzić i że egzamin dobrze poszedł! :tak:

MARZEC

13: Hess - podglądanie pęcherzyków
13: Olusia7982 - ostatnia wizyta przed rozpakowaniem się!
14: kate_p7 - wysoka beta!
14: szkrabek - punkcja

14: kikifish87 - badania prenatalne
16: sham - badania
16: blueskye - druga wysoka beta!
17: Gizas - spotkanie z maluszkiem - USG :)
17: sykatynka - udany criotransfer
17: calineczkaa - USG serduszkowe
18: szkrabek - transfer
19: Fusun - USG serduszkowe
26: GizaS - badania prenatalne
26: agulla84 - wizyta kontrolna
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

Witajcie :-)
dziś mój 3 dpt i zastanawiam się kiedy można robić pierwsze badania ? czytałam gdzieś ,że dobrze zrobić 6 dpt ??
Podpowiedzcie proszę , jest to mój pierwszy transfer , a 2 próba .....

Madziulka u mnie w klinie robi się trzy weryfikacje:
(oczywiście komercyjnie jak najbardziej, ale w MZ ich nie ma)

I weryfikacja 3dpt
bhcg
progesteron(PRG)
estradiol(E2)

II weryf. 6dpt
bhcg
prg
e2

III weryf. 10dpt
bhcg
prg
e2

nie wiem po co robia bete w 3dpt, bo na pewno jeszcze nie wyjdzie pozytywna . Natomiast w w 6dpt, to beta powinna wyjsc dwucyfrowa najlepiej:-p ale róźnie to bywa, czasem tak nie jest i pojawia się dopiero 10dpt Zatem możesz zrobicbete w 6dpt,ale jak nie wyjdzie zawsze jest szansa ze pojawi się w 10dpt. Robi się prg, i e2 jeśli za niski jest lekarz dzwoni i mówi o ile zwiększyć leki, najbardziej przydatne po crio (cykl sztuczny)bo nie mamy ciałka zółtego i nie produkujemy w ogóle prg.

Ostatnia edycja:
Kate dziękuję Ci bardzo za odpowiedź , mi powiedziano ,żeby zrobić 14 dnia tylko , ale czytam ,że kliniki również każą zrobić tak jak piszesz lub co najmniej 2 razy ,że to tez może coś powiedzieć ..... w poniedziałek może się odważę i zrobię , to będzie 6 dpt ... Jakoś jestem nastawiona negatywnie , szkoda tylko ,że to był mój najlepszy maluch , zostały 3 słabsze , które nie wiadomo czy się odmrożą :-(
Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie

Hej, ja czekam do lekarza.
Estriadol 2277 pg/ml
Prg 3.55 ng/ml
To już nie mam co liczyć na transfer świeżaczka.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
Dziś z samego rana myślałam, że zasłabnę w autobusie, wogóle tchu nie mogłam złapać, serce jakoś nierówno może mi bije, albo za szybko?
Wcześniej miałam robione EKG, echo, Holtera, a w szpitalu enzymy sercowe i nic nie wykazało.
Myślicie, że ciąża, tak wczesna może wpływać na serce?
Boję się, że coś jest ze mną nie tak. I zastanawiam się czy nie jechać na IP do Bielańskiego, aby mnie przebadali.

reklama
Hess, ja się nie znam, ale nie trać nadziei, może lekarz zawyrokuje inaczej. A czemu nie ma szans? Jakie powinny być granice hormonów by było zielone światło do transferu?

Do góry