reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
calineczka- pewnie ze zobaczysz pęcherzyk, to napewno, ale na serduszko za szybko. a jajnikami sie nie przejmuj ja tez tak mam:-D tez tak myslalam i sie bałam...

bunieczek- ja mam fragmin i igły raczej ok, ale wzielam juz ich okolo 50 to pare siniakow mam.

Jeśli chodzi o ciążę pozamaciczna to calineczkaa różnie bywa. U mnie słabo rosła beta, nieprawidłowo ale nic mnie nie bolało tylko później zaczęłam krwawic no i oczywiście przy becie ponad 1000 nic nie było widać. Więc się skończyło jak się skończyłoale u ciebie pprzyrost jest dobry więc się nie przejmuj i nie zatruwaj kropka złymi myślami. Musi być dobrze nie ma innej opcji.

A skąd ciąże pozamaciczne przy inv? Przecież lekarz do macicy wprowadza zarodek. Rozumiem, że jakiś czas trwa haczykowanie, ale on się może przemieścić wyżej, do jajowodu?

Ile my musimy się kurde nacierpiec żeby osiągnąć ten wymarzony cud. No ale trzeba walczyć i się nie poddawać.

Agulla a długo będziesz czekać na wynik. Kciuki zacisniete

Wpadam na szybko z info. Ba stronie bociana jest wywiad z ministrem od spr ivf i pacjentki które są w programie rządowym mają mieć za darmo biopsje endometrium oraz embrioglue. Ja placilam w grudniu 400 zł. Z dzwoniłam do mojej kliniki i maja to wyjaśniać mieli już tel od innych pacjentek. Jest się okaże że klinika wzięła kasę to będą zwracać . Pisze o tym bo może któraś z was miała straching i płaciła niepotrzebnie.

Agulla dziś kciuki bardzo mocno za Twoją bete zaciśnięte:tak:tamta beta nie miała prawa wyjść a i tak była większa od zera a to daje do myślenia. Na płacz jeszcze przyjdzie czas, ale mówię o płaczu ze szczęscia:sorry2:
Calineczka nie doszukuj się złego, beta ładnie przyrasta, pęcherzyk miałam dopiero w 23 dpt ale wtedy już był prawie cm i było widocznie ciałko żółte, zapewne wcześniej też bym zobaczyła ale tak mi dr wyznaczył wizytę:sorry2:przygotuj sie teraz na nieustanny stres, staraj się nie fiksować bo ten niepokój będzie nam towarzyszył do końca:dry:Mnie też kuł jajnik, teraz nic.
Fusun za Twoją betę też kciuki-ale wiadomo ze będzie piękny przyrost:tak:

Ja po fragminie tez mam siniaki, 3 duże i kilka mniejszych, brzuch wygląda okropnie:-(dziś w nocy obudziłam się zlana potem. Senność już w dzień tak mnie nie męczy, ale wcześniej chodzę spać, Nie mam mdłosci i nudności, ale ciągle mi się odbija i brak apetytu też jest:sorry2:brzuch nie ciagnie, nie czuję żadnego rozciągania wiązadeł ani nic. Za to piersi mi się zmieniają:sorry2:

reklama
calineczka bardzo sie ciesze z twojej bety :)! napewno wszystko bedzie odbrze:)!!!!
agulla za Ciebie zacisniete kciuki :)!
a ja dzis pierwszy dzien w pracy ale tak sie zastanawiam czy nie isc na urlop, dziewczyny jak sie w koncu liczy te dni po transferze???ja transfer mialam w srode o 13.10 czyli dzis jest moj 6dp czy 5dpt???
i dzownilam o ta weryfikacje ...i leki mam do 7.03 a weryfikacje mam 11.03 i pani w recepcji powiedziala ze ta 11.03 jest bezplatna w ramach programu a jak chce wczesniej to 180zl razem z betą, a jak nie to normalnie dalej do tego 11.03 biore leki jak bralam

Do góry