reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Być może mam żylaki odbytu, albo hemoroidy, a te dwa leki są przeciwzakrzepowe, i po prostu przy wypróżnianiu, pękają naczynka i stąd krew.
Wcześniej mi się to zdarzało, ale konsultowałam z dobrym gastrologiem, miałam badanie per pectum i po czopkach przeszło.
A właśnie, odkąd zaczęłam brać clexana, to się właśnie pojawiło. Na hemoroidy chyba za wcześnie. Ale myślę, że mam też bardzo wysoki progesteron, a on też jakoś czytałam działa na naczynia, i mogą pojawić się krwawienia stamtąd. Idę skonsultować z gastrologiem te moje objawy.
Bo ja, jako że, jestem kancerofobiczką, to się martwię, każdym takim incydentem.

reklama
Agulla bedzie dobrze !! Moze wlasnie wczoraj kropek lub kropki uczepily sie i dopiero zaczynaja sie trzymac ;-) a Ty juz jakies plamienie wymyslasz !! Nie masz nic na wkladce to nie ma plamienia. A moze tez lutka Cie podraznila bo to sie zdarza . Moim pierwszym objawem udanego transferu bylo to ze w tamtym miejscu bylam tak spuchnieta ze lutke trudno bylo wsadzic...

Agulla no ładnie tak cichaczem podchodzić do ivf:-pnie wiem ilu dniowy zarodek miałas podany ale beta inna niż zero to albo pozostalości po choragonie, ovitrelle albo po prostu ciąża. Może za wcześnie zbadalaś a teraz przez to masz stresa. Ja gdybym zbadała 6 dpt 3 dniowych maluchów to beta byłaby zapewne 0, bo 11 była tylko i aż 77. Trzymam kciuki żeby beta potwierdziła ciąże a plamienia się skoczyły:tak:
Calineczka ja biorę acard i fragmin, acard mam zamiar brac do 36 tc a fragmni jeszcze nie wiem ale może nawet do końca:confused2:

Agulla uwierz w kropki mow do nich ze gdzie im bedzie lepiej jak nie u Ciebie i glaskaj brzuszek :-) ja do moich ciagle mowilam i nie bralam pod uwage tego ze moze sie nie udac. I na poczatku zostaly oba ze mna pozniej dopiero jeden mnie opuscil. Trzeba wierzyc !!! Jutro juz bedzie wszystko wiadomo :-D

Agulla, po becie widać, że coś się zadziało w Twoim organiźmie, a to różowe plamienie, o którym pisałaś, to może była implantacja, a na te plamienia zwiększ dawkę progesteronu i weryfikacja bety to tylko formalność, bo uważam, że jesteś w ciąży, jest duże prawdopodobieństwo.

Calineczka ale agulla nie ma plamien . Na wkladce czysto wiec gdzie te plamienia ? Wyolbrzymia i ma czarne mysli. Wedlug mnie to bylo plamienie implantacyjne bo ja tez takie cos mialam teraz w tej ciazy i od plamienia za 11 dni zrobilam test i wyszly 2 grube krechy

reklama
Miałam na myśli coś, co określiła, czymś różowym na papierze przy podcieraniu. A ten kolor różowy jest charakterystyczny dla implantacji, więc niech się nie smuci, bo tylko szkodzi kropkowi!Słyszysz Agulla?Kiedy testujesz kolejny raz?Bo już się zagubiłam.

Do góry