reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dorocica

sie nie nerwuj. raczej nie grozi Ci hiper - chyba ze masz ok 20 pecherzy czy wiecej. jesli sa skrajne przypadki (sa gigantki ktore maja po 40-50 pecherzy)- wtedy daja ovitrelle ale nie podadza zarodkow, ktore w razie przyjecia jeszcze by poglebily stan hiperki. bo hiperka sie pojawic moze dopiero kilka dni po punkcji - nie wczesniej. inne rozwiazanie jest takie, ze gdy jest wysoki estradiol - wrzucaja cie na coasting od 1 do 4 dni zeby estradiol spadl i wtedy dopiero podaja ovitrelle. plus taki, ze nie masz zmarnowanego cyklu. minus ze kazdy dzien coasting rowna sie z utrata ilosci jak i jakosci pecherzy
Cie nie tyczy - wiec spokoj zachowac....

reklama
dziewczyny jakie są objawy hiperstymulacji?
pytam bo nie mam pojęcia i nawet gdyby, ją przechodziła to być moze bym nie wiedziała ze to o to chodzi.

brzunio rośnie, pełny już jest i czuje się jak balon.poza tym wszystko w porządku, wczoraj na wieczór mnie głowa bolała i rano ale to chyba na pogodę, słońce mocne i ciepełko. lato:-) zamiast wiosny idzie. pije wodę i biegam do kibelka. dzisaj już wypiłam 1,5 ltrowa wodę i mam już dość latania do....:( jutro mam wizytę, myslę ze to już będzie koniec mojej stymulki ale zobaczymy co powie gin. jak ja bym już chciała być po wszystkim;(

podpisuję się pod tym co napisała lolitka.
Tobie raczej hiper nie grozi, a jak już to bardzo łagodnie. Ja miałam hiperkę, ale miałam 31 pęcherzyków, poziom estradiolu 8tys, a dr powiedział że przy 3-4tys już się należy martwić, ale jakoś przez to przeszłam. W czasie stymulacji tylko delikatnie bolał mnie brzuch, dopiero jak się obudziłam po punkcji to zaczęło boleć.Najpierw trochę mocniej niż normalnie przed@, a później, jak już dotarłam do domu to masakrycznie, z łóżka nie wstawałam a M nawet nie mógł się do mnie odzywać bo nawet słuchanie bolało.jak się później okazało do hiperki doszło mi jeszcze zapalenie otrzewnej. Na drugi dzień zaczęłam delikatnie wstawać, a na trzeci był transfer. Też później bolało ale już z dnia na dzień coraz mniej. Obawiałam się że jak zajdę w ciążę to hiper powróci, ale jak na razie się tak nie stało i mam nadzieję że to tylko dobrze wróży. Nic się nie martw, my kobietki jesteśmy w stanie wszystko znieść, a jak mamy taki cel do osiągniecia, to już wogóle się nie oglądamy na cierpienie:-)

Widzę że zgapiłaś ode mnie opis:-D. i to mi się podoba!!! Oby u Ciebie też się sprawdził

monawmona, lolitka200, eweli1982 dzięki, kochane jesteście. jakaś burza hormonów, raz jest zaje...e a raz mam takie stresy , że szok. brzuch m mi rośnie. wczoraj nie potrzebnie poszłam na latinosol, chyba za bardzo mną potzręsło i bardziej brzuch mnie pobolewa i ran miałam przyspieszone bicie serducha, trochę mnie to zmartwiło. ale wierzę że będzie dobrze bo bardzo tego chcę:zawstydzona/y:dzisaj biorę jeszcze zastrzyczki i mam przeczucie że jutro koniec.

eweli1982 :-) tak mam taki opis jak ty lub podobny, kiedyś zawsze myślałam że nie powinno się zapeszać a teraz tak sobie myślę że trzeba mówić na głos czego się pragnie :-) nie wiem czy to dobrze czy to żle, u Ciebie się sprawdziło, zobaczymy jak u mnie będzie ale nie ukrywam że mam dobrze przeczucia:happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
Dorocica - uważam tak jak dziewczyny , nie zamartwiaj się zawczasu jeśli nie ma do tego jakichkolwiek wskazań .
Ja to dostałam od lekarza polecenie ważenia sie dwa razy dziennie i zapisywania , wyrażnie powiedział mi ze istnieje u mnie wysokie prawdopodobienstwo ze względu na 20 okazałych pęcherzyków wiec musimy uważać . Na szczęście na razie poziom estradiolu mam 2456 więc poniżej 3 tys. A Ty się nie zamartwiaj tylko relaksuj ładnie:tak:

czesc dziewczynki moze mnie tu ktos pamieta :))))) dawno mnie nie bylo bo przez te starania i ten ostatni criotransfer zreszta nie udany przechodzilam zalamanie nerwowe :(((( ale jakos wracam do siebie... poklucilam sie ostatnio z moim M oczywiscie wscieklam sie, padlo troche nie fajnych slow ale... po tej klutni zrozumialam ze jak nie bede probowac dalej to nic z tego nie wyjdzie a cud sie nie zdarzy jak zamkne sie w czterech scianach, marzeniami dalej nie da sie zyc i trzeba dzialac :)))) w kwietniu ide do ginka i zobaczymy co dalej, wkoncu stesknilam sie za moimi mrozaczkami a pewnie juz im tam zimno he he he to i tak duzo ze wkoncu sie zapisalam na wizyte...

witam nowe dziewczynki i gratuluje tym co zaciazyly :))))))

dodora jak sie czujesz mam do ciebie prosbe podaj mi prosze leki jakie bralas przy tym udanym criotransferku z gory dziekuje :))))

ewka co tam u ciebie???

lolitka a ty jak tam??? probowalas juz tu w Polsce bo jak pamietam to jakos sie przymierzalas do bialegostoku chyba nic nie pomieszalam, dlugo mnie nie bylo :)))))

Ostatnia edycja:
mi mi-> witaj, rzeczywiscie dawno Ciebie nie bylo:-(, ale czasami taka przerwa jest potrzebna, zeby nabrac troche dystansu do tego co sie wydarzylo oraz nabrac nowych sil. Fajnie, ze sie nie poddajesz-> tak trzymaj!!! A mrozaczki na pewno juz sie stesknily za mamusia:-)

Dziewczyny, co do hiperstymulacji, niestety nie pomoge. U mnie lekarz badzo niskie dawki lekow za kazdym razem przypisywal, zeby temu zapobiec, wiec ja ostatnim razem mialam 9 pecherzykow,a i tak mowil, ze wystarczy.

ptencer
to bylo twoje drugie in vitro ???? jakie leki bralas ????????? oczywiscie wielkie GRATULACJE :)))))))))))))))

reklama
Dziewczyny moze Wy macie potrzebna mi wiedze.
Pregnyl, a wlasciwie HCG utrzymuje sie w krwi przez jakis czas (ok 10 dni, moze dluzej). Ale jaka jest jego wartosc?
Ja 12 dni po podaniu pregnylu zrobilam bete i wyszla 4,43.

Do góry