reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Agulla z chętnymi to na bank nie było problemu. Może szybciej z kliniką, która musiałaby w ramach reklamy sfinansować kilka procedur. Teraz większość klinik zajmuje się rządówką i tu pewnie widzą kurę nioskę.

reklama
pisałam z tą babką co poszukiwała chętnych do programu podobno mieli kilka klinik w Polsce i niby oni wszystko pokrywali ciekawe jak to było do końca?i z tego co wiem nie było można zmienic danych

YPLOCKA powodzenia &&&&&&&&&&&&
MADZIA trzymam kciuki żeby tym razem dzidziol był grzeczny &&&&&&&&&&&
BZIUMELKA trzymam kciuki aby dzidzia została z Tobą na 9 miesięcy &&&&&&&&&&&&
MAJKA gratuluje rozpoczęcia II trymestru :-)

KWIECIEŃ
9: yplocka1 - histeroskopia
9: Madzia 76 - badanie prenatalne - podejście nr 3
9: Bziumelka - udany transfer

10: dorotav - udany transfer
10: zula_5 - pierwsze spotkanie z dzidzią
10: Juhasek87 - usg
10: balbisia - podglądanko
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
11: Dove 28 - kolejne spotkanie z dzidzią
12: Anulla28 - wysoka beta
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
15: Madzia 76 - kolejne spotkanie z dzidzią
16: lenkabar - badanie prenatalne
16: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
16: _Infinity_ - pierwsze spotkanie z dzidzią
18: Jo.M - wizyta
22: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
22: Uda się - wizyta, przygotowanie do crio
24: Jo.M - wizyta kontrolna przed owulacją
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Bziumelka kciuki za transfer :tak:
Madzia76 mam nadzieję że tym razem maleństwo da się pomierzyć, czekamy na relację z wizyty ;-)
majka201 gratuluje, myślę że to marzenie każdej której już się udało i jest na początku ciąży :sorry2:
ona trzymamy kciuki za przyrost i czekamy na dobre wieści :happy2:

A mnie dopadło mega przeziębienie :-( wzięłam sobie urlop do wizyty w przyszłą środę żeby się wyleczyć i nie stracić znowu kasy za zwolnienie :dry: Mam nadzieję że przejdzie naturalnymi metodami i nie zaszkodzi kropkowi ... ehhh zawsze coś :baffled:

Infiniti sama do nie dawna o tym marzyłam a tu proszę zlecialo nawet nie wiem kiedy i drugi trymestr. Też się diczekacie ale powiem szczerze wcale nie jestem bardziej spokojna ;)
Lenkabar brzuch mam już od dawna największy wieczorem wtedy to wyglądam jak w 5 mc ;) tsk więc nawet pod ubraniem nie da się go ukryć ;) ale cieszę się nim każdego dnia niech sobie rośnie ;)

Cześć kobietki:-)

genna - Mi też Zula ostatnio mówiła o tym clexane i przy kolejnej próbie poproszę lekarza o ten lek bo nigdy go nie miałam a może będzie lepszy dla mnie. Jak będziesz na wizycie to dopytaj lekarza czym różni się np od fraxiparyny

Esiek
- Cieszę się że z Twoją fasolką wszystko w porządku. Nawet nie umiem sobie takiego szczęścia wyobrazić ale powiem Ci że ja na pewno też gapiłabym się cały dzień w zdjęcie jak głupi do sera.;-)

Olusia - ja mam wizytę na 12:45 czyli będę ostatnia i na pewno wizyta się opóźni
znając moje szczęście.

Kikifish
- Twój mąż ma rację , że trzeba się szanować . Wiem , że już byś chciała iść do pracy ale z drugiej strony to faktycznie po odliczeniu tych kosztów zarobek jest niewielki. Znajdziesz coś na pewno.
Ja właśnie po to jadę na wizytę żeby dowiedzieć się jakie są terminy. Jeżeli załapałbym się na maj/czerwiec to podchodzę do stymulacji a jeżeli nie to dopiero sierpień/wrzesień a między czasie spróbujemy naturalnie. Zobaczymy co mi dr powie.

Madzia - kciuki zacisniete!!!!

Kikifish - przeraza mnie to co piszesz o zarobkach pielęgniarek. To jest straszny kraj, praca tak wazna i wyczerpujaca a tak smiesznie platna to jest nie do pomyslenia!!! Twoj maz ma racje, wiem ze to mi sie pewnie wydaje latwe ale moze poszukac w prywatnej przychodni lub wlasnie jakiejs klinice.? Niestety nie znam sie na newansach tego zawodu.... ja konczylam takze kierunek zwiazany ze sluzba zdrowia ale na szczescie nie tylko bo nie wiem co bym teraz robila ;)

Jo.M - na pewno sie bedziesz gapic kochana! Na pewno!!!!

Hej dziewczyny.
Juz mozecie puścić kciuki za moją dzisieksza wizytę bo jej nie bedzie :wściekła/y:. Doktor został wezwany na jakąś pilną konsultację i panie wczoraj wieczorem dzwoniły do każdej z pacje tek i przepraszały wizyta jutro o 12.15. Troszke sie rozczarowałam bo już sie nastawiłam ale trudno siła wyższa, ale przynajmniej pójdziemy razem z koleżanka bo ja mam na 12.15 a ona 12.30 wiec bedzie nam raźniej. Kurcze dziewczyny martwi mnie to moje częste sikanie, to chyba nie jest normalne. Co 15 min chce mi sie siusiu a jak idę do ubikacji to parę kropelek poleci i koniec, w nocy to wstawałam chyba ze 4 razy. Ja rozumiem ze to jeden z objawów ciaży ale mi one juz powinny przechodzić a nie sie zaczynać, mam tak drugi dzień, troszke mnie to martwi. Maiłą tak któraś???

majka gratuluje II semestru gonie Ciebie i w sobote tez bedę miała takie małe święto z racji II semestru. Dzieki za przypomnienie co do tego programu na TLC słyszałam ze ma być ale ja zakret jestem i oczywiscie bym zapomniała.

ona trzymam kciuki za przyrost bety i sie nie denerwuj tak dziewczyno bo to fasoli nie służy. Ja miałam ciażę pozamaciczna i beta przyrastała normalnie wykryli mi ją w ostatnim momencie i mało co nie rozwaliła mi jajowodu.

Madzia nie wierzę, same przygody po drodze do tego Waszego prenatalnego.. ale za to jaka będzie radość jak już się uda :)

Z siusianiem mam tak samo. Co 15-20 min. W nocy minimum 3-4 razy, a często więcej. Czytałam mnóstwo na ten temat i podobno jeśli nie piecze i nie boli to wszystko jest w porządku. Taki urok ciąży, a wydaje mi się, że akurat pęcherz jest tym objawem, który na logikę nie przechodzi tylko wzmaga się. Macica ciągle rośnie i coraz bardziej będzie uciskać. Nie masz zleconych badań? Chyba zawsze bada się też mocz. Możesz też sobie zrobić posiew moczu, będziesz spokojniejsza

reklama
Do góry