reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ImageUploadedByForum BabyBoom1396959361.977856.jpg
dziewczynki ja tylko o sobie ale pisze z telefonu, jestem po ostatniej wizycie u immunologa i........ wynik macie powyżej. mam podwyższone białko S i białko C w górnej granicy i pani dr powiedziała ze będę musiała brać celxane, jutro na wizycie podpytam doktorka , generalnie w poprzedniej klinice dr K dał mi profilaktycznie te zastrzyki ale drogie troszkę a z tymi wynikami będę Mogła Mieć Refundowane :) czy któraś z was miała coś takiego?
nie wiem czy te wyniki są czytelne
białko s 130 (norma 59-118)
białko c 122 (norma 70-140)
w komentarzu , białko C i S wskazana kontrola

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1396959361.977856.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1396959361.977856.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
reklama
Ja już po wizycie:-) A więc tak: wyniki badań wszystkie w normie uffff, jajeczko trochę wolno, ale rośnie a to znaczy, że owulka powinna być, endo 7mm, doktorka powiedziała, że minimum osiągnięte, chociaż mi się wydaje trochę mało?:confused: W czwartek jeszcze jedno usg, zastrzyk na pęknięcie albo testy owulacyjne i bez zastrzyku. Jeżeli nic złego nie wyskoczy i śnieżynki ładnie się rozmrożą to w poniedziałek będę mogła je zabrać ze sobą:-)
Tola32 - 9 pęcholów, to pięknie, a jeszcze podrosną i dojrzeją, zapowiada się owocnie:tak:. Tylko zawsze przykro słyszeć jak i tak już wymęczone przez los pacjentki są lekceważąco traktowane przez lekarza:wściekła/y:, ale może miał gorszy dzień i w czwartek już będzie bardziej rozmowny.
Olusia7982 - masz rację, nie daj się zbywać;-) W końcu i tak faszerujemy się tymi lekami bez opamiętania a dla wygody lekarza nie warto.
agulla84 - kciuki zaciśnięte:-), daj znać jak poszło.

Olusia - Metypred to chyba steryd podobny do encortonu tylko z trochę innym składem , tak mi chyba ostatnio Zula tłumaczyła.Ola a kiedy masz wizytę bo ja w przyszły piątek.

Genna - Ja clexane nie miałam nigdy ale przy kolejnym podejściu chcę spróbować bo zawsze miałam fragmin i fraxiparynę więc może coś innego wypróbuję. O refundacji tego leku nie mam pojęcia. Nie martw się to standardowy lek po transferze zwłaszcza że pomocny jest gdy coś może być nie tak w organizmie. Możesz tylko lekarza zapytać o inny lek jeżeli miałabyś za ten płacić chyba że faktycznie jest refundowany to nic tylko się kuć;-)

Dziewczyny ale dostałam nowinę :-).
Pamietacie jak opowiadałam Wam o mojej koleżance z którą razem w tym samy dniu miałyśmy transfer? Ja ze świeżaczka ona crio i w 7 tc staneło jej serduszko. Wyobraźcie sobie ze dziewczyna dostała miesiączke po odstawieniu lekó tak jak lekarz powiedział wszystko sie oczyściło i teraz czekała na druga i trzecią żeby podchodzić do procedury od nowa iiiiiiiiiiiiii i tej drugiej juz nie dostała, dzisiaj zrobiłą test wyszły dwie krech i poleciała na bete i wyszło 355, normalnie jestem w szoku dziewczyna jest w ciaży jak nic i to naturalsik. Wiec jednak słuchajcie cuda sie zdarzają, oni walczyli 6 lat. Jeszcze oczywiscie nic nie widomo, ale juz umówiła sie na wizyte za tydzień, normalnie tak sie cieszę :-D:-D:-D.

Madzia takich informacji nam mu potrzeba. Gratuluję koleżance :tak::-)A powiedz czy ona jakoś się szykowała do kolejnego podejścia, robiła jakieś badania? brała jakieś suplementy itp? Jaka u nich była przyczyna niepłodności.?

KWIECIEŃ
8: mmm... - udany tranfer - crio
8: balbisia - decyzja o crio
8: Tola32 - podglądanko
8: agulla84 - punkcja

9: yplocka1 - histeroskopia
9: Madzia 76 - badanie prenatalne - podejście nr 3
9: Bziumelka - udany transfer
10: dorotav - udany transfer
10: zula_5 - pierwsze spotkanie z dzidzią
10: Juhasek87 - usg
10: balbisia - podglądanko
11: Asita - wizyta kontrolna, zaopatrzenie w pozostałe zastrzyki
11: Dove 28 - kolejne spotkanie z dzidzią
12: Anulla28 - wysoka beta
14: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
15: Madzia 76 - kolejne spotkanie z dzidzią
16: lenkabar - badanie prenatalne
16: Esiek - kolejne spotkanie z dzidzią
16: _Infinity_ - pierwsze spotkanie z dzidzią
18: Jo.M - wizyta
22: lenkabar - kolejne spotkanie z dzidzią
22: Uda się - wizyta, przygotowanie do crio
24: Jo.M - wizyta kontrolna przed owulacją
25: montana8 - wizyta kontrolna przed 2 podejściem

Madzia ale super, że im się udało. Ja tez mam koleżanke, co prawda wirtualna, ktorej sie tez udalo po nieudanym transferze :)

Ja mam transfer jutro na 14ta :)

Dziewczyny a ja widzialam mojego kropka ktory juz nie jest kropka tylko calkiem wyrazna fasolina!!!! Jezu jaki piekny jest!!!! Na serio jest cudowny. Serduszko bije sobie, termin pokazalo taki sam jak na usg u mojego gina 21.11. Dobrze czasem posluchac innego lekarza, mam to male odklejenie 2mm ale mowi zeby na razir o tym nie myslec. Jest po drugiej stronie niz dzidzia. Radzil ywazac z seksem i sie oszczedzac i tyle. Juz zapomnialam jaki fajny tez byl ten znajomy gin. Chyba czasem do niego takze zajde popatrzec na cudo moje ;)
Madzia- no to faktycznir CUD, mi sie niestety nigdy taki nie trafil. Moze za malo sie modlilam ;)

reklama
Do góry