reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kwiat_lotosu

bardzo ci dziękuje, ja myslałam że Ty jesteś za granicami naszego kraju. czytałam Twoje wypowiedzi, bardzo mnie interesowały, widać masz dużą wiedzę niczym nasza Lolita:)
teraz wyjeżdzamy odpocząć na całe Święta i Sylwester i jak tylko wrócimy to po nowym roku muszę zdecydować co i gdzie daklej działamy a nie jest to łatwa decyzja i niestety kosztowna:::::::::::::::::::(
a powiedz jakie badania musiałaś zrobić ?? czy laparoskopia jest wymagana, ja jestem po drożności i jest oki.

a Ty kiedy próbujesz ponownie?

LOLITKA wiem że tym razem Ci się uda a jak Tobie się uda to i mi napewno:)))))

LOLITKA
ty juz wszystko zorganizowane masz, mieszkanie itp. jesteś niesamowitą dziewczyną, masz tyle siły i odwagi, gratuluje. czy tym razem zaryzykujesz i spróbujesz z dwoma zarodkami?? jak pamiętam chyba zawsze tylko jeden transferowałaś??

Baśka1 w opisie widzę u Ciebie laparoskopia i hsg i potem od razu ciąża. dlaczego robiłaś laparoskopie??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, betka tylko 15:-(, lekarz twierdzi, ze jest 50/50 szans. Poniewaz nie ma plamienia, mowi, ze jeszcze moze byc dobrze.
W poniedzialek mam powtorzyc i wszystko sie wyjasni.
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie.
wera86-> super, ze masz objawy ciazowe:-)

sie zobaczy:) trza miec nadzieje, ale sie nie nastawiac. kazde podejscie to 50% szansy jak i porazki.
a Ty odpoczywaj ´, mysl i dzialaj....ze wzgledu na koszt - i bez obnizki jakosci leczenia, proponuje bialy. zarowno bocian jak i artemida sa ok

Dziewczyny, betka tylko 15:-(, lekarz twierdzi, ze jest 50/50 szans. Poniewaz nie ma plamienia, mowi, ze jeszcze moze byc dobrze.
W poniedzialek mam powtorzyc i wszystko sie wyjasni.
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie.
wera86-> super, ze masz objawy ciazowe:-)
och kochana jestem z tobą &&&& a który to dc po transferze??

dorocica chyba mnie z kimś pomyliłaś, ja nie mam aż tak dużej wiedzy, raczej podstawy:) . Generalnie staram się do tego podchodzić na luzie i za bardzo nie fiksować. Co do badań to miałam mieć robione jak była szansa na inseminacje. Kiedy się okazało, że jednak zostaje nam tylko in vitro to Domitrz nie widział wskazań, miałam tylko badane hormony, cytologia i stopień czystości. Widzę, że jesteś z Wawy, więc masz do Białego tylko 188km, więc nie tak źle, zachęcam Cię do wizyty w Artemidzie. Ja będę niedługo ruszała, właśnie się próbuję dodzwonić do kliniki i się umówić, ale nikt nie odbiera :/

reklama
ptencer - jeszcze trzeba wierzyć , że się uda , skoro lekarz powiedział 50:50 to masz spore szanse , żeby się udało , trzymaj się , ja trzymam kciuki &&&&&&&&
ewka - lekarz faktycznie powinien sprawdzić czy jajeczko pękło , ja sprawdzałam 36 godzin po podaniu zastrzyku . Ale on może po prostu jest pewien , że pękło bo nie moze być inaczej :) . Na pewno zrobią ci usg przd samym transferem. Ja brałam od dnia transferu zastrzyki Clexane 1x dziennie , acard 1x , encorton 1 i pół tabletki , luteina dopochwowa 4x po 3tabletki , no i folik . Przy pierwszej próbie brałam tylko tabl. dopochwowe , przy drugiej nic a teraz ten mega zestaw i się udało . Powodzenia i nic się nie martw - lekarze wiedzą co robią . Trzymam kciuki :)))))

Do góry