reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lilka, życzę Tobie by w piątek beta okazała się trzy cyfrowa, będzie dobrze, musi być dobrze ! A objawy o niczym jeszcze nie sądzą, w piątek miałam transfer a od soboty brzuch i plecy cały czas mnie bolą, ból jest taki jak na taką porządną miesiączkę, a na nią jest zdecydowanie za wcześnie. Wydaje mi się, że doktorek miał rację mówiąc że w tym czasie jesteśmy bardziej wyczulone na każde zakłucie, tak bardzo pragniemy naszego szczęście że we wszystkim widzimy znaki, pewnie gdyby nas nic nie zabolała, nic byśmy nie czuły to i tak myślałybyśmy że się nie udało ... taka nasza uroda, musimy być twarde i te około 2 tygodnie przeżyć, być silne, no i wierzyć !!

reklama
lilia - ok , dziękuję za informację. Nie martw się torbieli nie będzie na 100%. Trzymam kciuki , daj znać po wizycie co i jak :-)

LISTOPAD:

4: GizaS - punkcja wielu komórek
4: Lindi77 - USG

5: genna - wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
5: szyszka 87 - serduszkowe USG
6: genna - kolejna wizyta u immunologa
6: Lilia♥ - kolejne USG
6: martaczi – USG
8: lilka-1986 – wysoka beta
15: dorotav – ogromna beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejscie do crio - jestem mama:)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer+

GizaS - powodzenia na jutrzejszej punkcji.

Lindi - trzymam kciuki za jutrzejsze USG. Daj znać co i jak.

kwiatuszek - ​jak się masz?? Macie już jakiś plan??

Ostatnia edycja:
lilka86 nie przekreslaj szansy bo bedzie dobrze musisz w to wierzyc. a odczucia jak na @ to ja tez tak myslalam i nawet dzien przed beta ktora zrobilam w 10 dpt to plakalam mezowi ze czuje ze bede miec @ a tu beta byla pozytywna:-D
bedzie dobrze
gizas powodzenia jutro na punkcji
kwiatuszekq to dobrze ze ktos jeszcze zostal i bedziemy sie pozniej wspolnie wspierac i przezywac rozterki

kikifish jesteśmy z tobą :)
lilka objawy na okres i na ciąże są takie same i dopiero beta rozstrzyga sprawę . Bądź dzielna i życzę cierpliwości.

GizaS, powodzenia, trzymam kciuki $$$
kikifish, myślami jesteśmy z Tobą, trzymam kciuki by wszystko poszło dobrze.

Dziewczyny, mam pytanie, często piszecie o progesteronie po transferze, dużo z Was ma w trakcie oczekiwania na Betę weryfikacje,
u mnie w klinice przed transferem doktor bada progesteron, ale wstyd się przyznać ja nie wiem jaki mam wynik, nawet nie pomyślałam, żeby zapytać się, założyłam że musi być dobry skoro jest transfer, ale teraz czytając Was zaczynam się denerwować że go nie znam. Do tego u mnie nie ma weryfikacji, jest tylko badanie beta po 14 dniach, więc chyba sama zrobię sobie progesteron, tylko powiedźcie mi jaki powinien być wynik, jakie są normy ??

dorota - ja też nigdy nie miałam wcześniejszej weryfikacji i progesteronu. Nie zwracałam nawet na to uwagi wcześniej. Ostatnie kilka podejść robiłam sobie sama progesteron bo właśnie dziewczyny tu o nim wspominały. Ja przed ostatnio w 10dpt miałam 29,5 a ostatnio w 9dpt chyba 24 lekarz mówił , że był ok. Nie wiem dokładnie jak to z tymi normami jest bo czasem jest niski a czasem wysoki progesteron i ciąża jest. Najczęściej jednak dziewczyny mówiły , że min. 30 jest dobry także bądź tu mądry. Może zaciążone dziewczyny więcej coś powiedzą na ten temat.:-)

reklama
Do góry