reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jo.M. mam fragmin 1x1 - odpowiednik fraxipariny, 1x1 encorton, 1x1 acard i 2x4 luteina ale ja zwiekszyłam do 3x4. fragmin, encorton i acard mam ze wzgledu na podwyższony antykoagulant toczniowy. u Ciebie w klinice to standard ta fraxi i encorton? czy miałaś jakieś wskazania zeby je brac? encorton biore tylko jak mam crio

reklama
a duphaston na co biezesz??
teraz dużo cierpliwości i wytrwałości musicie miec, ja nigdy nie wytzymałam i tesowałam wcześniej
pomimo że to jeszcze ponad 2 tyg do transferu mam w sobie strach czy nasz zarodek sie rozmrozi ( mamy tylko 1 szt)

sham - douphaston biore czyli dodatkowy progesteron. Ja już niestety nie mam cierpliwości zwłaszcza że to 7 transfer. Także dobrze wiem że jak ma coś być to będzie w 9dpt Ann - encorton i fraxiparyna to standart , chciałam jeszcze acard ale lekarz nie był zachwycony powiedział że albo fraxi albo acard żeby krwotoku nie dostać. Ale chyba jutro sobie kupię acard i dołączę.

Dziewczyny nie wiecie co mi się stało , bo wiadomości mi się zlewają , nie mogę pogrubić tekstu i jak edytuję wiadomość to nie chce się zmiana zapiać Gdzie to mogę zmienić?

Jo.M.Acard rano 75 mg a fragmin wieczorem ok 21.30 przed pojsciem spac 0,2 ml 5000 jm. Nie mozna podobno brac acardu i fragminu jednoczesnie. Ile razy dziennie mozesz brac ta nospe forte?

Ann - tak to wiem , że ich łączyć nie można. Wyślę męża żeby mi już dziś kupił acard. Rano o 10 robiłam zastrzyk z fraxiparyny także wieczorem mogłabym ten acard wziąć. Dzięki . W zasadzie nie pytałam ile razy mam brać nospę , po prostu jak czuję ucisk na podbrzusze to biorę , ale nie zdarzyło mi się brać więcej niż 2 na dzień tzn. nospy forte

WRZESIEŃ:

30: Martaczi - II weryfikacja z wysoka beta
30: kwiatek - punkcja

PAŹDZIERNIK:

1: sham - pierwsza wizyta przed udanym crio
4: ona232 - beta/test
7: Jo.M. - wysoka beta!
9: Ann84 - wysoka beta!
ok 12: Lilia♥ - crio, to już prawie pewne
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
dziewczynki ktora z was miala kroplowke po transferze i po co ????? co do fragminu to lekarz mi powiedzial ze daje mi acard i to powinno mi wystarczyc a na zastrzyki nie chcial sie zgodzic z powodu krwawienia, krwotoku wiec ja biore tylko acard

ktoras sie pytala na co dyphaston to jest tez progesteron :))))

Do góry