reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M. mam fragmin 1x1 - odpowiednik fraxipariny, 1x1 encorton, 1x1 acard i 2x4 luteina ale ja zwiekszyłam do 3x4. fragmin, encorton i acard mam ze wzgledu na podwyższony antykoagulant toczniowy. u Ciebie w klinice to standard ta fraxi i encorton? czy miałaś jakieś wskazania zeby je brac? encorton biore tylko jak mam crio

reklama
a duphaston na co biezesz??
teraz dużo cierpliwości i wytrwałości musicie miec, ja nigdy nie wytzymałam i tesowałam wcześniej
pomimo że to jeszcze ponad 2 tyg do transferu mam w sobie strach czy nasz zarodek sie rozmrozi ( mamy tylko 1 szt)

sham - douphaston biore czyli dodatkowy progesteron. Ja już niestety nie mam cierpliwości zwłaszcza że to 7 transfer. Także dobrze wiem że jak ma coś być to będzie w 9dpt Ann - encorton i fraxiparyna to standart , chciałam jeszcze acard ale lekarz nie był zachwycony powiedział że albo fraxi albo acard żeby krwotoku nie dostać. Ale chyba jutro sobie kupię acard i dołączę.

Dziewczyny nie wiecie co mi się stało , bo wiadomości mi się zlewają , nie mogę pogrubić tekstu i jak edytuję wiadomość to nie chce się zmiana zapiać Gdzie to mogę zmienić?

Jo.M.Acard rano 75 mg a fragmin wieczorem ok 21.30 przed pojsciem spac 0,2 ml 5000 jm. Nie mozna podobno brac acardu i fragminu jednoczesnie. Ile razy dziennie mozesz brac ta nospe forte?

Ann - tak to wiem , że ich łączyć nie można. Wyślę męża żeby mi już dziś kupił acard. Rano o 10 robiłam zastrzyk z fraxiparyny także wieczorem mogłabym ten acard wziąć. Dzięki . W zasadzie nie pytałam ile razy mam brać nospę , po prostu jak czuję ucisk na podbrzusze to biorę , ale nie zdarzyło mi się brać więcej niż 2 na dzień tzn. nospy forte

WRZESIEŃ:

30: Martaczi - II weryfikacja z wysoka beta
30: kwiatek - punkcja

PAŹDZIERNIK:

1: sham - pierwsza wizyta przed udanym crio
4: ona232 - beta/test
7: Jo.M. - wysoka beta!
9: Ann84 - wysoka beta!
ok 12: Lilia♥ - crio, to już prawie pewne
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
dziewczynki ktora z was miala kroplowke po transferze i po co ????? co do fragminu to lekarz mi powiedzial ze daje mi acard i to powinno mi wystarczyc a na zastrzyki nie chcial sie zgodzic z powodu krwawienia, krwotoku wiec ja biore tylko acard

ktoras sie pytala na co dyphaston to jest tez progesteron :))))

Do góry