tak, wielkie dziękiCzy o tą listę chodzi?
![Heart suit :hearts: ♥️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2665.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak, wielkie dziękiCzy o tą listę chodzi?
Przy córce dostałam miesiąc po odstawieniu .. ale liczę, że tym razem będzie inaczejU mnie przyszedl dwa razy po 3-4 miesiacach… a karmilam czesto. Co organizm to inaczejtrzymam kciuki i zazdroszczę możliwosci!!
Co organizm to inna sytuacja - czesto (u mnie np) przy ciazy podawany byl acard (i mnostwo innych lekow) a lekarz odradzal wtedy kp wiec ja sie jego sluchalam. Jakos tez nie chcialabym karmic dziecka tym co biore przy transferze, pomimo braku wiarygodnych badan… a ze 10 mcy kp to juz wystarczajaco dlugo to bez klopotu odstawilam.
tak naprawdę nie wiem bo nigdy nie słyszałam o tej sytuacji ale wydaje mi sie ze nie można cofnąć takiej decyzji ale może istnieje możliwość zaadoptowania tych własnych komórek jeżeli nie zostały one jeszcze wykorzystane przez inne pary ?Dziewczyny może głupie pytanie ale może ktoś miał podobnie lub coś gdzieś usłyszał...
Mianowicie oddałam do adopcji 5 swoich komórek. Komórek, nie zarodków. Mieliśmy już nie podchodzić do in vitro. Stwierdziliśmy, że nas nie stać, kosztowało nas to mnóstwo pieniędzy, czasu, stresu. Jak każdą z nas. Więc żeby nie marnować tych komórek oddałam je. Świadoma decyzja na 100%
W lutym zaszłam naturalnie w nieplanowaną ciążę. Puste jajo. Narobiło ochoty na drugie dziecko...
I teraz wszystko się pięknie układa. IV refundacja, jestem na wychowawczym więc mam czas na wizyty u lekarza...
Ale musimy zaczynać całą stymulację bo nie mamy zarodków ani właśnie komórek.
Czy otrientuje się któraś czy można cofnąć decyzję o oddaniu komórek? Dzwoniłam do kliniki ale ... NIE WIEDZĄ
Kazali pytać osobiście jakiegoś tam "koordynatora". Spytam jak będziemy w piątek oczywiście.
Żałuję, bo z tych pięciu komórek teraz mógłby być np jeden zarodek i nie musiałabym przechodzić od nowa stymulacji...
Ooo dobry pomysł, spytam na pewno.tak naprawdę nie wiem bo nigdy nie słyszałam o tej sytuacji ale wydaje mi sie ze nie można cofnąć takiej decyzji ale może istnieje możliwość zaadoptowania tych własnych komórek jeżeli nie zostały one jeszcze wykorzystane przez inne pary ?
Mam betę z 14dpt - 842.Jaka betę miałyście w 13 dpt? Moja to 1949, a może są dziewczyny z bliźniakami i badały betę akurat w tym dniu? Ciekawa jestem czy z jednej kropki zrobią się dwie czy zostanie jeden siłacz lub siłaczka![]()
To moje przyrosty plus test ciążowy wyszedł 5dpt.Jaka betę miałyście w 13 dpt? Moja to 1949, a może są dziewczyny z bliźniakami i badały betę akurat w tym dniu? Ciekawa jestem czy z jednej kropki zrobią się dwie czy zostanie jeden siłacz lub siłaczka![]()