reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny. Od wczoraj bardziej niz do tej pory odczuwam ciągnięcie w pochwie. I ból krocza przy obracaniu i wstawaniu z łóżka. A dziś pojawiła się zwiększoną ilość śluzu brązowego(do tej pory nie miałam). Mam dodatni GBS i tak się zastanawiam czy już się udać powoli do szpitala. Myślicie że to już ?🤔😱
Jak masz GBS dodatni to lepiej byc wczesniej niz za pozno. Najwyzej wrocisz jesli nic w ktg nie zobaczą… pojechalabym (jesli nie masz kontaktu do poloznej).

powoli wracam do starań, chcieliśmy skorzystać do programu dofinansowania ale nie możemy sie doczekać od 2 miesięcy zmieniają termin realizacji wiec postanowiliśmy działać na własna rękę :) za dwa tygodnie mam pierwsza wizytę kontrola i jak wszystko będzie ok to będziemy badać immunologie :)
będziemy przygotowani na ten transfer jak nigdy wcześniej :) oprocz dodatkowych badan zadbalismy o diete i aktywnosc fizyczna :)

A które to było podejście do in vitro? Jeśli pierwsze, to dałabym jeszcze szansę lekarzom, może spróbują innego protokołu? Porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem prowadzącym. Jeśli któreś z kolei i zawsze wynikiem jest jedna komórka, to chyba faktycznie nie ma sensu robić kolejnego in vitro i można spróbować (tak jak sugerujesz) stymulacji z monitoringiem i działać naturalnie. Trudno mi doradzić, to są bardzo poważne decyzje. Masz bardzo niskie AMH, czy jeszcze jakieś inne nieprawidłowości wyszły Wam podczas badań do in vitro?
Jest to moje pierwsze podejście, żadne inne nieprawidłowości nie wyszły. Nasienie męża bardzo dobre, natomiast nie robiliśmy żadnych badań genetycznych ani immunologicznych.

reklama
Jest to moje pierwsze podejście, żadne inne nieprawidłowości nie wyszły. Nasienie męża bardzo dobre, natomiast nie robiliśmy żadnych badań genetycznych ani immunologicznych.
OK, jeśli to było pierwsze podejście, to ja bym spróbowała raz jeszcze, może teraz długi protokół? Najlepiej porozmawiaj z lekarzem, jak on to widzi, jakie ma wnioski po tej pierwszej stymulacji. Nie skreślałabym in vitro po tej pierwszej nieudanej próbie.
Czy bierzesz jakieś suplementy na poprawę jajeczkowania: NAC, ubiquinol, glutation? Sprawdzałaś morfologię, ferrytynę, poziom D3?

Do góry