Azb
Fanka BB :)
Mam już wyniki, naturalsik wciąż rośnie:
21.11.: beta 22, prog. 18
23.11.: beta 80, prog. 23
Na razie wygląda to obiecująco
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam już wyniki, naturalsik wciąż rośnie:
21.11.: beta 22, prog. 18
23.11.: beta 80, prog. 23
Na razie wygląda to obiecująco
Jak masz GBS dodatni to lepiej byc wczesniej niz za pozno. Najwyzej wrocisz jesli nic w ktg nie zobaczą… pojechalabym (jesli nie masz kontaktu do poloznej).Dziewczyny. Od wczoraj bardziej niz do tej pory odczuwam ciągnięcie w pochwie. I ból krocza przy obracaniu i wstawaniu z łóżka. A dziś pojawiła się zwiększoną ilość śluzu brązowego(do tej pory nie miałam). Mam dodatni GBS i tak się zastanawiam czy już się udać powoli do szpitala. Myślicie że to już ?
Aaa i mam wzruszDziewczyny. No to zostajemy w szpitalu. Skurcze są, rozwarcie póki co na 2 cm także Pani doktor stwierdziła że lepiej zostać i będziemy obserwować sytuację
ja miałam 2 razy sztuczny bez efektu i zastanawiam sie czy tym razem nie spróbować na naturalnymtransfer na cyklu sztucznym, czy naturalnym? Jakie macie doświadczenia ?
Jest to moje pierwsze podejście, żadne inne nieprawidłowości nie wyszły. Nasienie męża bardzo dobre, natomiast nie robiliśmy żadnych badań genetycznych ani immunologicznych.A które to było podejście do in vitro? Jeśli pierwsze, to dałabym jeszcze szansę lekarzom, może spróbują innego protokołu? Porozmawiaj na ten temat ze swoim lekarzem prowadzącym. Jeśli któreś z kolei i zawsze wynikiem jest jedna komórka, to chyba faktycznie nie ma sensu robić kolejnego in vitro i można spróbować (tak jak sugerujesz) stymulacji z monitoringiem i działać naturalnie. Trudno mi doradzić, to są bardzo poważne decyzje. Masz bardzo niskie AMH, czy jeszcze jakieś inne nieprawidłowości wyszły Wam podczas badań do in vitro?
Miałam protokół krótki, powiedział, że była tylko jedna komórka, nie pytalam niestety o szczegóły.A jaki miałaś protokół? I czy uzyskano tylko jedną komorkę jajową czy komórek było więcej, a jedna była dojrzała?
OK, jeśli to było pierwsze podejście, to ja bym spróbowała raz jeszcze, może teraz długi protokół? Najlepiej porozmawiaj z lekarzem, jak on to widzi, jakie ma wnioski po tej pierwszej stymulacji. Nie skreślałabym in vitro po tej pierwszej nieudanej próbie.Jest to moje pierwsze podejście, żadne inne nieprawidłowości nie wyszły. Nasienie męża bardzo dobre, natomiast nie robiliśmy żadnych badań genetycznych ani immunologicznych.