reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny! Potrzebuję Waszej porady🥹 dzisiaj zaczęłam brać Gonapeptyl, z tym że - nie wiem jak to się stało- zapomniałam go wziąć rano, tak jak powiedział lekarz, przyjęłam równo w południe 🥹 miałam dzisiaj wizytę u jeszcze innego lekarza- endokrynologa- zupełnie zajęło mi to głowę i wyszłam z domu😔Dopiero jak wrocilam zajrzałam w rozpiskę ! Tyle czekalam na ten dzień i zawaliłam… No ale teraz jest pytanie: jak dalej to przyjmować? Czy wziąć kolejną dawkę już z rana jutro i pilnować pory, czy muszę brac w południe? Co jest dla mnie niewykonalne bo właściwie codziennie jestem o tej porze w pracy. A preparat ma w dodatku być w lodowce 😳 Dzwonię do kliniki i jak na złość od południa jest kolejka dzwoniących, nie da się dodzwonić 🥺 jak do tego doszło? NIE WIEM 😤🥹😭

Czy którejś z Was zdarzyła się jakaś obsuwa z tym lekiem? Macie podobne doświadczenia ?🥺
Ja miałam. Przyjęłam po 6 godzinach obsuwy. Nie wiem czy miało wpływ na stymulacje, ale ostatecznie miałam 5 zdrowych komórek, co u mnie to był bardzo dobry wynik. Na kolejnej stymulacji miałam tylko 3 komórki.

Jest tu ktos kto prowadzi ciaze w medicover albo luxmed?
Pytanie z ciekawości bo mam pakiet do medicover a ktos tu kiedys na forum pisal ze nie prowadzą ciąż z in-vitro 🧐czy ktos cos wie na taki temat?😜
Ciąże jako tako nie prowadzę….
Słyszałam ze ci "pakietowi" lekarze są słabi , pracują na starych aparatach ale to tez zapewne zależy od miasta czy samego lekarza . Ciąże prowadzę na NFZ u mojej ginekolozki 😉 .
Korzystam z medicover gdy potrzebuje wykonać badania z krwi 😉 tymbardziej ze diagnostykę mam 300m od bloku 😉

zadzwoń może na infolinie i zapytaj czy lekarz może odmówić Ci prowadzenia ciąży jeśli dzieciątko jest z in vitro …

Ja miałam. Przyjęłam po 6 godzinach obsuwy. Nie wiem czy miało wpływ na stymulacje, ale ostatecznie miałam 5 zdrowych komórek, co u mnie to był bardzo dobry wynik. Na kolejnej stymulacji miałam tylko 3 komórki.
Dzięki za odpowiedź😘jeśli się tam nie dodzwonię dziś, to chyba wezmę po prostu rano i będę pilnować terminów. Może nic się nie stanie 🤔

Dzięki za odpowiedź😘jeśli się tam nie dodzwonię dziś, to chyba wezmę po prostu rano i będę pilnować terminów. Może nic się nie stanie 🤔
Ja uważam, ze to już będzie za długa przerwa .. bo jednak rozpoczęcie stymulacji poprzedza badanie hormonów, i tylko przy odpowiednim poziomie chyba powinno się zaczynać. A dzień opóźnienia to mogą być już inne wartości hormonów. Dlatego lepiej zadzwonić i zapytać czym prędzej. Ja miałam opóźnienie już w trakcie - to był 3 lub 4 dzień, wiec chyba jest różnica.

Dzwon !!!

Ja uważam, ze to już będzie za długa przerwa .. bo jednak rozpoczęcie stymulacji poprzedza badanie hormonów, i tylko przy odpowiednim poziomie chyba powinno się zaczynać. A dzień opóźnienia to mogą być już inne wartości hormonów. Dlatego lepiej zadzwonić i zapytać czym prędzej. Ja miałam opóźnienie już w trakcie - to był 3 lub 4 dzień, wiec chyba jest różnica.

Dzwon !!!
Dzwonię, ale chyba jakieś dofinansowanie dostali bo naprawdę cały czas mi mówią, że mam zadzwonić później 🙄 z tym, że wydaje mi się, że mnie nie zrozumiałaś. Ja dzisiaj przyjęłam o 12 pierwszy zastrzyk, teraz zastanawiam się jak wziac drugi, chcę wziac jutro rano, np. o 7 i już tak brac. Czyli wezmę nawet szybciej niż powinnam…

reklama
Do góry