reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Mam tak głupie pytanie, że jest mi je wstyd zadawać 🤦‍♀️, ale potrzebuję tylko potwierdzenia.

Idę długim protokołem z uwagi na wysoki estradiol. Mam zacząć brać pigułki anty od okresu i będę je brała przez ok. miesiąc aż (dopiero 20.09 będę mieć kontrolę i zastrzyk z diphereliny).

Przed okresem miewam krwawe plamienia, a do tego przez cienkie endometrium mam bardzo skąpe okresy, a pierwszy dzień okresu bardziej przypomina plamienie. I dzisiaj zaczęłam krwawić. Rozsądek mówi, że to jeszcze nie okres, ale gwarancji nie mam - dowiem się jutro, po prostu zobaczę, czy jutro będzie bardziej obfite co będzie oznaczało w takim przypadku, że to drugi dzień okresu.

Czy któraś z Was mogłaby być tak dobrym człowiekiem, żeby potwierdzić mojej znerwicowanej i sparaliżowanej stresem łepetynie, że jak jednak się jutro okaże, że to okres i zacznę brać pigułki w 2dc zamiast w 1dc to i tak wszystko będzie dobrze?

reklama
Dzień dobry.
Potrzebuje urlopu. Naprawdę.
Dzwoniłam dziś zapytać o terminy u dr Ludwina, pierwszy wolny 17.09, mój okres🤦
Mam dzwonić w połowie września dowiadywać się o terminy na pazdziernik. Więc z terminem raczej nie będzie problemu, aby dostać się z miesiąca na miesiąc. Tylko aby się wstrzelić w dzień cyklu bez miesiączki.
Myślę że to ogarnę.
Odliczam dni do wizyty, i tak się to wszystko dłuży.

Będę robić badania na test dna.
Mam zamiar zrobić kiry, immunofetyp, i mutacje. Tylko nie wiem czy tam mogę wszystkie na raz zrobić? Bo ja w klinice robiłam tylko czynnik v leiden a.

Taki plan działania na razie.
Wyciągnęłam z piwnicy też rowerek stacjonarny. Zamierzam jeździć i oglądać seriale.

Za kogo trzymamy kciuki?
No wiadomo, że za wszystkich❣️
Z mutacji polecam zrobic Pakiet Trombofilia okolo 400 zl byl tam na stronie, tam sa te istotne. Mi wyszly dwie z nich i do kazdego transferu i stymulacji nawet mialam clexane i acard

No u mnie niestety. 6 dni temu beta 2400 dzis 2500. Wiec juz spadkowa, zrobie w piatek powtórkę, i wracamy do kliniki po kolejne ❄️
Jeszcze nie dzwonilam ale po jakim czasie mozna podejsc do transferu?
tak mi przykro🥺 ale masz mrozaczka to trzeba walczyć ❤️Musisz czekać aż beta się wyzeruje i odczekać pełny cykl z tego co mi wiadomo.

Ogólnie to ja od transferu bralam acard, w jakim celu? bo za duzo tych lekow. A w niedziele na wizycie kazala mi odstawić. Czy to mogło spowodować poronienie?

Mam tak głupie pytanie, że jest mi je wstyd zadawać 🤦‍♀️, ale potrzebuję tylko potwierdzenia.

Idę długim protokołem z uwagi na wysoki estradiol. Mam zacząć brać pigułki anty od okresu i będę je brała przez ok. miesiąc aż (dopiero 20.09 będę mieć kontrolę i zastrzyk z diphereliny).

Przed okresem miewam krwawe plamienia, a do tego przez cienkie endometrium mam bardzo skąpe okresy, a pierwszy dzień okresu bardziej przypomina plamienie. I dzisiaj zaczęłam krwawić. Rozsądek mówi, że to jeszcze nie okres, ale gwarancji nie mam - dowiem się jutro, po prostu zobaczę, czy jutro będzie bardziej obfite co będzie oznaczało w takim przypadku, że to drugi dzień okresu.

Czy któraś z Was mogłaby być tak dobrym człowiekiem, żeby potwierdzić mojej znerwicowanej i sparaliżowanej stresem łepetynie, że jak jednak się jutro okaże, że to okres i zacznę brać pigułki w 2dc zamiast w 1dc to i tak wszystko będzie dobrze?
Ja tez szlam takim protokołem i zapowiada mi sie powtorka. Hmmm a powinnaś miec dzis okres? Ja nie mam plamienia pośród cyklu ale mysle ze jezeli to okres ro nic sie nie stanie jak zaczniesz brac anty jutro -2 dc

Ogólnie to ja od transferu bralam acard, w jakim celu? bo za duzo tych lekow. A w niedziele na wizycie kazala mi odstawić. Czy to mogło spowodować poronienie?
Bardzo , bardzo mi przykro 😞

Nie wiązałabym twojego poronienia z odstawieniem acardu …. No Chyba ze masz zaburzenia krzepnięcia ograniczające przepływ krwi .

Może warto wykonać diagnostykę w kierunku zaburzeń krzepnięcia krwi ? Pakiet na trombofilie ?

reklama
Do góry