reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam tak głupie pytanie, że jest mi je wstyd zadawać 🤦‍♀️, ale potrzebuję tylko potwierdzenia.

Idę długim protokołem z uwagi na wysoki estradiol. Mam zacząć brać pigułki anty od okresu i będę je brała przez ok. miesiąc aż (dopiero 20.09 będę mieć kontrolę i zastrzyk z diphereliny).

Przed okresem miewam krwawe plamienia, a do tego przez cienkie endometrium mam bardzo skąpe okresy, a pierwszy dzień okresu bardziej przypomina plamienie. I dzisiaj zaczęłam krwawić. Rozsądek mówi, że to jeszcze nie okres, ale gwarancji nie mam - dowiem się jutro, po prostu zobaczę, czy jutro będzie bardziej obfite co będzie oznaczało w takim przypadku, że to drugi dzień okresu.

Czy któraś z Was mogłaby być tak dobrym człowiekiem, żeby potwierdzić mojej znerwicowanej i sparaliżowanej stresem łepetynie, że jak jednak się jutro okaże, że to okres i zacznę brać pigułki w 2dc zamiast w 1dc to i tak wszystko będzie dobrze?

reklama
Dzień dobry.
Potrzebuje urlopu. Naprawdę.
Dzwoniłam dziś zapytać o terminy u dr Ludwina, pierwszy wolny 17.09, mój okres🤦
Mam dzwonić w połowie września dowiadywać się o terminy na pazdziernik. Więc z terminem raczej nie będzie problemu, aby dostać się z miesiąca na miesiąc. Tylko aby się wstrzelić w dzień cyklu bez miesiączki.
Myślę że to ogarnę.
Odliczam dni do wizyty, i tak się to wszystko dłuży.

Będę robić badania na test dna.
Mam zamiar zrobić kiry, immunofetyp, i mutacje. Tylko nie wiem czy tam mogę wszystkie na raz zrobić? Bo ja w klinice robiłam tylko czynnik v leiden a.

Taki plan działania na razie.
Wyciągnęłam z piwnicy też rowerek stacjonarny. Zamierzam jeździć i oglądać seriale.

Za kogo trzymamy kciuki?
No wiadomo, że za wszystkich❣️
Z mutacji polecam zrobic Pakiet Trombofilia okolo 400 zl byl tam na stronie, tam sa te istotne. Mi wyszly dwie z nich i do kazdego transferu i stymulacji nawet mialam clexane i acard

No u mnie niestety. 6 dni temu beta 2400 dzis 2500. Wiec juz spadkowa, zrobie w piatek powtórkę, i wracamy do kliniki po kolejne ❄️
Jeszcze nie dzwonilam ale po jakim czasie mozna podejsc do transferu?
tak mi przykro🥺 ale masz mrozaczka to trzeba walczyć ❤️Musisz czekać aż beta się wyzeruje i odczekać pełny cykl z tego co mi wiadomo.

Ogólnie to ja od transferu bralam acard, w jakim celu? bo za duzo tych lekow. A w niedziele na wizycie kazala mi odstawić. Czy to mogło spowodować poronienie?

Mam tak głupie pytanie, że jest mi je wstyd zadawać 🤦‍♀️, ale potrzebuję tylko potwierdzenia.

Idę długim protokołem z uwagi na wysoki estradiol. Mam zacząć brać pigułki anty od okresu i będę je brała przez ok. miesiąc aż (dopiero 20.09 będę mieć kontrolę i zastrzyk z diphereliny).

Przed okresem miewam krwawe plamienia, a do tego przez cienkie endometrium mam bardzo skąpe okresy, a pierwszy dzień okresu bardziej przypomina plamienie. I dzisiaj zaczęłam krwawić. Rozsądek mówi, że to jeszcze nie okres, ale gwarancji nie mam - dowiem się jutro, po prostu zobaczę, czy jutro będzie bardziej obfite co będzie oznaczało w takim przypadku, że to drugi dzień okresu.

Czy któraś z Was mogłaby być tak dobrym człowiekiem, żeby potwierdzić mojej znerwicowanej i sparaliżowanej stresem łepetynie, że jak jednak się jutro okaże, że to okres i zacznę brać pigułki w 2dc zamiast w 1dc to i tak wszystko będzie dobrze?
Ja tez szlam takim protokołem i zapowiada mi sie powtorka. Hmmm a powinnaś miec dzis okres? Ja nie mam plamienia pośród cyklu ale mysle ze jezeli to okres ro nic sie nie stanie jak zaczniesz brac anty jutro -2 dc

Ogólnie to ja od transferu bralam acard, w jakim celu? bo za duzo tych lekow. A w niedziele na wizycie kazala mi odstawić. Czy to mogło spowodować poronienie?
Bardzo , bardzo mi przykro 😞

Nie wiązałabym twojego poronienia z odstawieniem acardu …. No Chyba ze masz zaburzenia krzepnięcia ograniczające przepływ krwi .

Może warto wykonać diagnostykę w kierunku zaburzeń krzepnięcia krwi ? Pakiet na trombofilie ?

reklama
Do góry