reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie transferu.
Wczoraj miałam punkcję, za ok 14 dni mam mieć okres. I mogę podejść do transferu w czerwcu, czy cykl muszę odczekać?🤔
Ja miałam transfer cykl po punkcji. Jeśli wyniki będziesz miała ok to uważam że nie ma przeciwskazań do transferu po miesiączce

Ja miałam transfer cykl po punkcji. Jeśli wyniki będziesz miała ok to uważam że nie ma przeciwskazań do transferu po miesiączce
u mnie w klinice nie robią świeżych transferów.
Ale mam kontakt z jedna dziewczyna z mojej kliniki, która mi mówiła że trzeba cykl odczekać. Dlatego pytalam tutaj jak to jest, bo wszystkie badania miałam ok i mogłabym ten transfer mieć w czerwcu🤔

Dziewczyny, przeraziłam się:( zgodnie z zaleceniem lekarza zrobiłam kolejny pomiar betahcg i dzisiejsza beta to 45,500 a tydzien temu w poniedziałek wynosiła 17,100. Internetowe kalkulatory betahcg mówią oczywiście ze przyrost za niski bo powinna rosnąć o conajmniej 80% co dwa dni…czy na tym etapie,6- 7 tydzien, dalej ten wzrost powinien być dwukrotny co dwa dni co by oznaczało ze u mnie ciąża przestała się rozwijać?:(

Ja już po kontroli. Lekarka mówi, że dobrze zareagowałam na leki, więc kolejny podgląd w czwartek i możliwe że punkcja będzie we wtorek 😊 powoli do mnie dociera, że to się dzieje naprawdę 🥹

Dziewczyny, przeraziłam się:( zgodnie z zaleceniem lekarza zrobiłam kolejny pomiar betahcg i dzisiejsza beta to 45,500 a tydzien temu w poniedziałek wynosiła 17,100. Internetowe kalkulatory betahcg mówią oczywiście ze przyrost za niski bo powinna rosnąć o conajmniej 80% co dwa dni…czy na tym etapie,6- 7 tydzien, dalej ten wzrost powinien być dwukrotny co dwa dni co by oznaczało ze u mnie ciąża przestała się rozwijać?:(
Pózniej beta już nie rośnie tak dokładnie. Nie rozumiem po co lekarzowi beta. Coś nie tak na usg ? Na takim etapie tylko usg jest wiarygodne ;)
Noł stres ☺️

Pózniej beta już nie rośnie tak dokładnie. Nie rozumiem po co lekarzowi beta. Coś nie tak na usg ? Na takim etapie tylko usg jest wiarygodne ;)
Noł stres ☺️
Nie mam pojęcia po co, kazał mi zrobic. Może klinika ma takie „wytyczne”. Dzieki…bo już mi serce stanęło

reklama
Do góry