reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, dzisiaj 3 dzień po punkcji. 1 dobrej jakości 5 średniej . Mam nadzieje ze do 5 dnia coś zostanie . Jak było u Was ?

reklama
Dziewczyny, dzisiaj 3 dzień po punkcji. 1 dobrej jakości 5 średniej . Mam nadzieje ze do 5 dnia coś zostanie . Jak było u Was ?

Hej, to i tak dużo zarodkow.. a jakość zarodka nie przesądza o niepowodzeniu czy powodzeniu także glowa do góry:) jak jest zarodek jest szansa na ciążę a to najwazniejsze:)
U nas było 6 zarodkow z czego 5 dotrwało do 5 doby :) akurat wysoko ocenione jeśli chodzi o klasę zarodka mimo tego pierwszy transfer się nie powiódł. Drugi transfer dal ciążę, a 3 pozostaly zamrożone. Może kiedyś w przyszłości z nich skorzystamy.

Ja też trzeci dzień po punkcji , pobranych miałam 5 komóreczek z czego 4 dojrzałe, zapłodniły się i czekamy do piątego dnia , to moja walka o drugiego gagatka😉❤️ za pierwszym razem było identycznie i dwa zarodki dotrwały.
Mi pobrali aż 18, 14 dojrzałych ale wiadomo 6 do użytku . Niestety podejrzenie hiperstymulacji i transfer został odroczony ( nie ukrywam ze nastawiałam się że w 5 dniu będzie transfer No ale cóż) jak odebrałam rano wyniki trochę się zawiodłam bo myślałam że chociaż dwa będą dobre jakości chociaż tłumacze sobie że średniej klasy to tez chyba nie najgorzej .

Czekam do czwartku na wiadomość od embriologa, może jakiś to będzie .

Powodzenia !

Ile zarodków planujecie transferować 🤔 ja mam wciąż dylemat , bo z dwóch procedur nie zostało nam nic do mrożenia. Przy pierwszej ciąży nie bałam się bliźniaków ale teraz tak ze względu na starsze dziecko bo ono najbardziej ucierpi ale z drugiej strony boję się, że weźmiemy jeden zarodek a
a reszta nie dotrwa do mrożenia a wiecej procedur juz nie przewiduje , na tym kończymy. Ostatecznie mamy zobaczyć jakiej jakości będą w piątym dniu ale i tak decyzja należy do nas i jest dużo trudniejsza niż za pierwszym razem

My jeden zarodek(mam nadzieje ze dotrzyma !!!), nie dał nam nikt wyboru 😅 ale gdyby miała opcję myślę że fajnie dwa gdyby się udało ! Chociaż z drugiej strony ciąża bliźniacza niestety większego ryzyka jest i chyba bym się bała

My jeden zarodek(mam nadzieje ze dotrzyma !!!), nie dał nam nikt wyboru 😅 ale gdyby miała opcję myślę że fajnie dwa gdyby się udało ! Chociaż z drugiej strony ciąża bliźniacza niestety większego ryzyka jest i chyba bym się bała
Ja z racji na wiek mam wybor😉🙈.
Masz dużo zarodków coś powinno dotrwać, dadzą radę 💪😉

reklama
Do góry