reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem z perspektywy czasu , że nie ma co słychać lekarzy ... Jeśli jest kilka niepowodzeń to warto ją własną rękę udać się do immunologa . Niektórzy nawet nie wierzą w immunologię ... Myślą Że to placebo ... 🤷‍♀️

W dniu wczorajszym gdy byłam na doszczepieniu w ciąży była para która przez 8 lat się starała zajść w ciążę ... Objezdzila milion specjalistów ... I po tych 8 latach dzięki immunologia zaszła w ciążę. Również byli na doszczepieniu 😉
Tak, to jest prawda. Też zaobserwowałam, że są po prostu 2 obozy lekarzy: jedni wierzą w immunologię, inni nie. Ja sama mam mieszane uczucia, bo jednak cała gromada dziewczyn, która ma nieprawidłowości w immunologii i o tym nie wie zachodzi w ciążę, a tez mnóstwo osób po leczeniu nie zachodzi. Choć jest tez z pewnością drugie tyle, którym się udaje. Ale są to drogie badania i drogie leczenie. A w płodności mnóstwo czynników musi się zgrać jednocześnie. Ja bym chyba w pierwszej kolejności szła w histeroskopie i wyciek cd138

Tak, to jest prawda. Też zaobserwowałam, że są po prostu 2 obozy lekarzy: jedni wierzą w immunologię, inni nie. Ja sama mam mieszane uczucia, bo jednak cała gromada dziewczyn, która ma nieprawidłowości w immunologii i o tym nie wie zachodzi w ciążę, a tez mnóstwo osób po leczeniu nie zachodzi. Choć jest tez z pewnością drugie tyle, którym się udaje. Ale są to drogie badania i drogie leczenie. A w płodności mnóstwo czynników musi się zgrać jednocześnie. Ja bym chyba w pierwszej kolejności szła w histeroskopie i wyciek cd138
Ja poszłam pierw w immunologię i mój 9'ty transfer się udał ... Właśnie natknęłam się na pewną stronę według której na najbliższej wizycie już zobaczę zarodek z pięknie bijącym serduszkiem . Czy to prawda 🤷‍♀️ nie mam pojęcia ... Okaże się po wizycie ...

Dwa lata temu gdy byłam w ciąży ( puste jajo ) beta na początku rosła prawidłowo ( około 123%) później już nieco gorzej ... 😔 I skończyło się jak się skończyło 😔😔😔 później dużo transferów było bez immunologi , ( trzy ostatnie już z pasnikiem ) jeden to było całkowicie nieporozumienie ( inna pani dr.) ... Później w związku ze został nam jeden zarodek paśnik mówił żeby podejść na samym accofilu ( brak kir'ow) niestety się nie udało ... ( To był marzec tego roku ) później stymulacja , szczepienia limfocytami i transfer po 1,5 miesiąca od szczepień zakończony niepowodzeniem i gdy już straciłam nadzieję to kolejny transfer z beta dodatnia i pięknym pęcherzykiem ciążowym w macicy odpowiadającym wieku ciąży ... Dodam że teraz beta rosła zupełnie inaczej... Pierw 176% później zaś 127% ... Czyli zupełnie inaczej ... Wierzę że to dzięki immunologi się udało ... I mam nadzieję że za rok w sierpniu będę mogła jechać do docenta z ogromnym bukietem kwiatów w.formie podziękowania za cud jak dzięki niemu się wydarzył ... Tylko żeby ten cud trwał

[/QUOTE
Już po tej histeroskopii i jest ok . Mam teraz wyciszenie macicy dipherline przez 3 miesiące. Po jednym zastrzyku.

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Mam teraz przez 3 miesiące dipherline. I mogę jeszcze przez te 3 miesiące coś zdziałać.

Jestem po badaniu kontrolnym usg
Mamy obecnie 13+6 💪🏼

Wszystko bardzo ładnie. Obecnie czekamy jeszcze na wyniki badań genetycznych, które powinny pojawić się w poniedziałek 28.11 ✊🏻✊🏻

Kolejna wizyta 14.12 💕
Wizytę Połówkowych mam wyznaczyć pomiędzy 19-22 tyg.
Jutro będę dzwonić i się umawiać 💪🏼

Ja tylko tak na chwilę, dziewczyny proszę nie przestawajcie warzyć i wierzyć że się kiedyś uda . Każda z nas zostanie mamą , najszczęśliwszą na świecie ❤️

Właśnie wracam z wizyty i widziałam pięknie bijące serduszko mojego szczęścia 😍😍😭😭😭

9 transfer zakończony powodzeniem .... Wtedy gdy straciłam już nadzieję , on się udał ... I jak to lekarz powiedział " ciąża rozwija się idealnie 😍😍"

Boże jestem tak szczeliwa że mogła bym góry przenosić ❤️❤️❤️

Załączniki

• IMG_20221122_182201.jpg
    IMG_20221122_182201.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 90
Ja tylko tak na chwilę, dziewczyny proszę nie przestawajcie warzyć i wierzyć że się kiedyś uda . Każda z nas zostanie mamą , najszczęśliwszą na świecie ❤️

Właśnie wracam z wizyty i widziałam pięknie bijące serduszko mojego szczęścia 😍😍😭😭😭

9 transfer zakończony powodzeniem .... Wtedy gdy straciłam już nadzieję , on się udał ... I jak to lekarz powiedział " ciąża rozwija się idealnie 😍😍"

Gratuluje.Zaslugujesz na to,wszystkie zaslugujemy. Spokojnej ciazy❤️

Cudowne wieści!!! Najważniejsze jest wierzyć, wiara góry przenosi 🥰🥰

reklama

Dzisiaj zrobiłam mojemu screena Twojej jeden wypowiedzi właśnie o tym, że miałaś 9 transferów. Mi po pierwszym nieudanym świat się zawalał… Podziwiam ile siły miałaś!
Gratulacje maleństwa! Niech rośnie zdrowo ❤️❤️❤️❤️❤️❤️🥰🥰🥰

Do góry