reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy beta 1452 w 15 dpt blastki 3ab to dobry wynik? Beta badana od 6 dpt (28) i przyrosty w normie, zawsze ponad 100%, ale niewiele. Raz 120%, raz 115%, najwięcej chyba 136%. Nie miałam takiego "skoku" przyrostu po kilkaset % jak obserwuję u większości dziewczyn tutaj i na fb (na FB jestem na grupie in vitro w Polsce).
Według mnie to bardzo dobry wynik , ja miałam pewnie podobny w 15dpt. Jeśli dobrze kojarzę to miałaś transfer dzień po mnie transfer 😉 kiedy masz wizytę teraz ??? Nie zamartwiaj się będzie pięknie ❤️ mówię Ci to ja takie wiecznie niedowiarek ... Teraz w końcu wierzę że będzie pięknie więc i ty uwierz ❤️❤️

reklama
Według mnie to bardzo dobry wynik , ja miałam pewnie podobny w 15dpt. Jeśli dobrze kojarzę to miałaś transfer dzień po mnie transfer 😉 kiedy masz wizytę teraz ??? Nie zamartwiaj się będzie pięknie ❤️ mówię Ci to ja takie wiecznie niedowiarek ... Teraz w końcu wierzę że będzie pięknie więc i ty uwierz ❤️❤️
Ja też jestem wieczny niedowiarek ;) wizytę mam w przyszły czwartek, to będzie 23 dpt. Tak, miałam transfer 25.10 :) Badasz jeszcze bete? Ja trochę jeszcze podchodzę sceptycznie, to moja 4 ciąża, ale jeszcze nie doszłam do takiej bety i etapu pęcherzyka (nie licząc cp ;) ). Dziękuję za Twoją pozytywność, oby było tak jak właśnie mówisz ❤️

Dziewczyny czy beta 1452 w 15 dpt blastki 3ab to dobry wynik? Beta badana od 6 dpt (28) i przyrosty w normie, zawsze ponad 100%, ale niewiele. Raz 120%, raz 115%, najwięcej chyba 136%. Nie miałam takiego "skoku" przyrostu po kilkaset % jak obserwuję u większości dziewczyn tutaj i na fb (na FB jestem na grupie in vitro w Polsce).
Skoro przyrosty masz w normie, to znaczy, że są ok. Po to ustalone są te normy, aby określić prawidłowość przyrostu. Nie ma nigdzie powiedziane, że ma być x-razy norma. Także głowa do góry i pięknego USG :)
Edit. Poza tym beta ponad normę w I trymestrze poza ciążą mnogą nie wróży nic dobrego

Skoro przyrosty masz w normie, to znaczy, że są ok. Po to ustalone są te normy, aby określić prawidłowość przyrostu. Nie ma nigdzie powiedziane, że ma być x-razy norma. Także głowa do góry i pięknego USG :)
Edit. Poza tym beta ponad normę w I trymestrze poza ciążą mnogą nie wróży nic dobrego
No właśnie z tego co czytałam niekoniecznie, bo beta nawet w normie przyrastające jeśli nie jest za wysoka to źle wróży. Najlepiej wróżą tę ciążę w których beta przyrasta powyżej normy. Chyba że to już moja nadinterpretacja bo nie ukrywam że czytam wszystko co mogę znaleźć 🙈

Ja też jestem wieczny niedowiarek ;) wizytę mam w przyszły czwartek, to będzie 23 dpt. Tak, miałam transfer 25.10 :) Badasz jeszcze bete? Ja trochę jeszcze podchodzę sceptycznie, to moja 4 ciąża, ale jeszcze nie doszłam do takiej bety i etapu pęcherzyka (nie licząc cp ;) ). Dziękuję za Twoją pozytywność, oby było tak jak właśnie mówisz ❤️
Ja badałam wczoraj przy okazji kontrolnej morfologi . Ładnie przyrasta,więc nie widzę potrzeby robić kolejny raz i jeszcze bardziej niszczyć moje żyły ... Które i tak są w marnej kondycji .... Ja idę w 29dpt i liczę już na serduszko ❤️ w pierwszej ciąży ( puste jajo ) biegałam co chwilę do lekarza , beta zrobiłam miliony tak samo jak testów. .. ale od początku czułam że coś jest nie tak ... Chodź bardzo chciałam żeby było inaczej ... Poroniłam w 8 tygodniu .... W tej ciąży od momentu jak ujrzałam betę dodatnia wiem że będzie pięknie. Że za rok o tej porze będę ustalać chrzciny 😍😍 wczoraj miałam prawie 9 tysięcy betę ... Dwa lata temu niecałe 4 ... W tym samym dniu praktycznie po transferze

Edit. Poza tym beta ponad normę w I trymestrze poza ciążą mnogą nie wróży nic dobrego .

Pierwszy raz coś takiego słyszę że beta ponad normę nie wrózy nic dobrego 🙈🤦‍♀️ skąd takie przypuszczenia ??? Nie ma czegoś takiego ja za duża beta . . Jestem już trochę tutaj i pierwszy raz coś takiego słyszę 🙈🙈

Pierwszy raz coś takiego słyszę że beta ponad normę nie wrózy nic dobrego 🙈🤦‍♀️ skąd takie przypuszczenia ??? Nie ma czegoś takiego ja za duża beta . . Jestem już trochę tutaj i pierwszy raz coś takiego słyszę 🙈🙈
Myślę że chodzi o zaśniad ale to są wartości rzędu tysięcy w krótkim czasie. Jak oglądałam bety forumowe to przyrosty po 200% to dobra wróżba, dlatego moje wyniki nie złe ale też nie super mnie trochę martwią.
Ja też jakoś podświadomie czuję że będzie dobrze, dlatego boję się bolesnego rozczarowania. Serio, zazdroszczę kobietom u których pierwsza ciąża była bezproblemowa, ja już nigdy nie zaznam tej beztroski którą miałam przez pierwszy tydzień pierwszej ciąży (tyle wiedziałam i myślałam że jest ok, chociaż mając tę wiedzę którą mam teraz już bym wiedziała że nic z tego nie będzie).

Jest ok. Teraz tylko USG oceni umiejscowienie zarodka i rozwój ciąży 😉

Dziewczyny, u mnie chyba nici z powodzenia transferu. Przed chwila podczas podcierania się po siusiu zauważyłam na papierze troszkę wydzieliny w kolorze brązowym, mam tak zawsze przed miesiączka… Teraz nie mam nawet ochoty iść na ta betę we wtorek, jestem tak zrezygnowana… 😕

Ostatnia edycja:
reklama
Nie pisałam o przyrostach tylko o normie. Bardzo wysoka (dużo ponad normę) moze być zaśniadem lub oznaką zespołu Downa.

Do góry