reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy beta 1452 w 15 dpt blastki 3ab to dobry wynik? Beta badana od 6 dpt (28) i przyrosty w normie, zawsze ponad 100%, ale niewiele. Raz 120%, raz 115%, najwięcej chyba 136%. Nie miałam takiego "skoku" przyrostu po kilkaset % jak obserwuję u większości dziewczyn tutaj i na fb (na FB jestem na grupie in vitro w Polsce).
Według mnie to bardzo dobry wynik , ja miałam pewnie podobny w 15dpt. Jeśli dobrze kojarzę to miałaś transfer dzień po mnie transfer 😉 kiedy masz wizytę teraz ??? Nie zamartwiaj się będzie pięknie ❤️ mówię Ci to ja takie wiecznie niedowiarek ... Teraz w końcu wierzę że będzie pięknie więc i ty uwierz ❤️❤️

reklama
Według mnie to bardzo dobry wynik , ja miałam pewnie podobny w 15dpt. Jeśli dobrze kojarzę to miałaś transfer dzień po mnie transfer 😉 kiedy masz wizytę teraz ??? Nie zamartwiaj się będzie pięknie ❤️ mówię Ci to ja takie wiecznie niedowiarek ... Teraz w końcu wierzę że będzie pięknie więc i ty uwierz ❤️❤️
Ja też jestem wieczny niedowiarek ;) wizytę mam w przyszły czwartek, to będzie 23 dpt. Tak, miałam transfer 25.10 :) Badasz jeszcze bete? Ja trochę jeszcze podchodzę sceptycznie, to moja 4 ciąża, ale jeszcze nie doszłam do takiej bety i etapu pęcherzyka (nie licząc cp ;) ). Dziękuję za Twoją pozytywność, oby było tak jak właśnie mówisz ❤️

Dziewczyny czy beta 1452 w 15 dpt blastki 3ab to dobry wynik? Beta badana od 6 dpt (28) i przyrosty w normie, zawsze ponad 100%, ale niewiele. Raz 120%, raz 115%, najwięcej chyba 136%. Nie miałam takiego "skoku" przyrostu po kilkaset % jak obserwuję u większości dziewczyn tutaj i na fb (na FB jestem na grupie in vitro w Polsce).
Skoro przyrosty masz w normie, to znaczy, że są ok. Po to ustalone są te normy, aby określić prawidłowość przyrostu. Nie ma nigdzie powiedziane, że ma być x-razy norma. Także głowa do góry i pięknego USG :)
Edit. Poza tym beta ponad normę w I trymestrze poza ciążą mnogą nie wróży nic dobrego

Skoro przyrosty masz w normie, to znaczy, że są ok. Po to ustalone są te normy, aby określić prawidłowość przyrostu. Nie ma nigdzie powiedziane, że ma być x-razy norma. Także głowa do góry i pięknego USG :)
Edit. Poza tym beta ponad normę w I trymestrze poza ciążą mnogą nie wróży nic dobrego
No właśnie z tego co czytałam niekoniecznie, bo beta nawet w normie przyrastające jeśli nie jest za wysoka to źle wróży. Najlepiej wróżą tę ciążę w których beta przyrasta powyżej normy. Chyba że to już moja nadinterpretacja bo nie ukrywam że czytam wszystko co mogę znaleźć 🙈

Ja też jestem wieczny niedowiarek ;) wizytę mam w przyszły czwartek, to będzie 23 dpt. Tak, miałam transfer 25.10 :) Badasz jeszcze bete? Ja trochę jeszcze podchodzę sceptycznie, to moja 4 ciąża, ale jeszcze nie doszłam do takiej bety i etapu pęcherzyka (nie licząc cp ;) ). Dziękuję za Twoją pozytywność, oby było tak jak właśnie mówisz ❤️
Ja badałam wczoraj przy okazji kontrolnej morfologi . Ładnie przyrasta,więc nie widzę potrzeby robić kolejny raz i jeszcze bardziej niszczyć moje żyły ... Które i tak są w marnej kondycji .... Ja idę w 29dpt i liczę już na serduszko ❤️ w pierwszej ciąży ( puste jajo ) biegałam co chwilę do lekarza , beta zrobiłam miliony tak samo jak testów. .. ale od początku czułam że coś jest nie tak ... Chodź bardzo chciałam żeby było inaczej ... Poroniłam w 8 tygodniu .... W tej ciąży od momentu jak ujrzałam betę dodatnia wiem że będzie pięknie. Że za rok o tej porze będę ustalać chrzciny 😍😍 wczoraj miałam prawie 9 tysięcy betę ... Dwa lata temu niecałe 4 ... W tym samym dniu praktycznie po transferze

Edit. Poza tym beta ponad normę w I trymestrze poza ciążą mnogą nie wróży nic dobrego .

Pierwszy raz coś takiego słyszę że beta ponad normę nie wrózy nic dobrego 🙈🤦‍♀️ skąd takie przypuszczenia ??? Nie ma czegoś takiego ja za duża beta . . Jestem już trochę tutaj i pierwszy raz coś takiego słyszę 🙈🙈

Pierwszy raz coś takiego słyszę że beta ponad normę nie wrózy nic dobrego 🙈🤦‍♀️ skąd takie przypuszczenia ??? Nie ma czegoś takiego ja za duża beta . . Jestem już trochę tutaj i pierwszy raz coś takiego słyszę 🙈🙈
Myślę że chodzi o zaśniad ale to są wartości rzędu tysięcy w krótkim czasie. Jak oglądałam bety forumowe to przyrosty po 200% to dobra wróżba, dlatego moje wyniki nie złe ale też nie super mnie trochę martwią.
Ja też jakoś podświadomie czuję że będzie dobrze, dlatego boję się bolesnego rozczarowania. Serio, zazdroszczę kobietom u których pierwsza ciąża była bezproblemowa, ja już nigdy nie zaznam tej beztroski którą miałam przez pierwszy tydzień pierwszej ciąży (tyle wiedziałam i myślałam że jest ok, chociaż mając tę wiedzę którą mam teraz już bym wiedziała że nic z tego nie będzie).

Jest ok. Teraz tylko USG oceni umiejscowienie zarodka i rozwój ciąży 😉

Dziewczyny, u mnie chyba nici z powodzenia transferu. Przed chwila podczas podcierania się po siusiu zauważyłam na papierze troszkę wydzieliny w kolorze brązowym, mam tak zawsze przed miesiączka… Teraz nie mam nawet ochoty iść na ta betę we wtorek, jestem tak zrezygnowana… 😕

Ostatnia edycja:
reklama
Nie pisałam o przyrostach tylko o normie. Bardzo wysoka (dużo ponad normę) moze być zaśniadem lub oznaką zespołu Downa.

Do góry