reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aaa no to widzisz jestem w tym duuuuuużo;) Skoro nie mam ciałka żółtego i biorę proga to dla mnie był sztuczny;) Już wiem coś nowego;)
jest ciałko żółte ale nie działa tak jak powinno w cyklu naturalnym. Z każdego pobranego pęcherzyka powstaje ciałko żółte a żeby je wspomóc bo może nie wytwarzać odpowiedniej ilości progesteronu podaje się progesteron.

Ja robiłam cd138, nk i mikrobiom - pierwszy wynik jest po 21 dniach a ostatni do 58 dni, ale nie pamiętam który jest kiedy. Nie miałam skurczy badanych, ale pogadam z lekarzem. Stresowałam i może coś mi tam ściskało i będę chciała relanium teraz. Ja miałam badane zarodki więc AH było zbędne. Poza tym mój zarodek miał 6 z przodu więc z tego co czytałam to wyszedł z osłonki.
Ja między ciążą naturalną a in vitro miałam 2 poronienia i mam nadzieję, że przyczyna leży w tym stanie zapalnym.
Ja mam w czwartek wizytę zobaczymy co mi powie co dalej. Szczerze powiedziawszy już mam tego dość wszystkiego ,tego całego faszerowania się i do dupy się już czuje po tym beaniu tego wszystkiego. Może faktycznie jest jakiś stan zapalny po tych poronieniach. Robisz teraz przerwę czy podchodzisz do transferu?

Jeszcze w dwupaku :) szczerze to mi sie az tak nie spieszy 😅 spokojnie jeszcze z tydzien, poltora chcialabym tak pochodzic ;) Teraz 38tc, wiec jeszcze maly rosnie w brzuszku :) Ogolnie dobrze sie czuje, zgaga mnie tylko nocami meczy. No i stresik łapie 🙈 Brzuszek zwolnie w tym miesiacu ❤
Trzymam kciuki za szybkie , bezbolesne i szczęśliwe rozwiązanie ❤️❤️❤️

Ja też zaczynałam z 76 estradiolem później po braniu zastrzyków było już 1300 później 1900 a dwa dni przed punkcja ponad 200 lekarz powiedział przy drugiej wartości że jajniki zaczęły pracować a pęcherzyki rosnąć 😀
Jeszcze a propos tego dopytam żeby dobrze zrozumieć. Te 76 było po 6 zastrzykach czy całkiem przed stymulacją?

Dziewczyny a jak to jest po odstawieniu estrofemu...kiedy moze przyjść miesiaczka?
Mam pcos i zastanawiam się czy mogę teraz na nią czekać z pół roku...oby kuźwa nie

Ja mam w czwartek wizytę zobaczymy co mi powie co dalej. Szczerze powiedziawszy już mam tego dość wszystkiego ,tego całego faszerowania się i do dupy się już czuje po tym beaniu tego wszystkiego. Może faktycznie jest jakiś stan zapalny po tych poronieniach. Robisz teraz przerwę czy podchodzisz do transferu?
Miałam jeden zarodek tylko i zamrożone komórki. Nie chciałam się znowu faszerować do stymulacji, ale przy rozmrożeniu część zdegenerowało od razu a część padło. W każdym razie żadna się nie zapłodniła. Więc siłą rzeczy podejdę najpierw do stymulacji Mam wizytę na 24.10. Cały czas pod górkę i też mam już dosyć i się zastanawiałam czy w ogóle to ciągnąć, ale trochę ochłonęłam i zrobię ostatnie podejście.

reklama
Do góry