reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja jestem homozygotyczna na Pai1. Nic strasznego, biorę heparyne. A MTHFR jest chyba jeszcze łagodniejsza z tego co kojarzę.
A nie miałaś badanego anxa5?
Nie . Zrobiłam rozszerzony pakiet na trombofilie … i takie cuda mi wyszly …
W życiu by mi do głowy nie przyszło robić tych badań gdyby synusiowi nie wyszla w badaniach trombofilia wrodzona 😭

reklama
Rzeczywiście miałaś bardzo ładny, a teraz taki spadek hmm
Mi lekarz mówił, że rosnącą beta popędza wzrost progesteronu i estradiolu. U mnie mimo rosnącej bety estradiol był na podobnym poziomie dlatego dodał mi sztuczny
Ja zapytałam się lekarza wprost, czy taka beta i estradiol w ogóle rokują, powiedział że owszem zdarzają się dzieci w klinice z takich bet, poczekam do poniedziałku i się okaże wszystko, estradiol też jest wydzielany ponoć pulsacyjnie , dostałam estrofem dopochwowo, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie , progesteron bardzo ładny, nie wiem co o tym wszystkim sądzić... Mam nadzieję że zaszła jakaś pomyłka w labie obyyy

Pomóżcie proszę to rozszyfrować …
Zrobiłam pakiet na trombofilie …
Mam wykryte 2 mutacje tak ? 😭
Co one oznaczają ? Póki co nie chce wpisywać nic w Google . Wysłałam wyniki tylko mojej Pani gin No i teraz wam pisze … wiem ze niektóre z was jakieś mutacje miały … ale czy akurat te ? I o czym one świadczą ? Będę musiała brać jakieś leki ? Chce mi się wyć ….
Zobacz załącznik 1434666
Przy PAI 1 zazwyczaj dają acard lub heparynę a jeśli chodzi o mthfr to z tego co wiem to trzeba brać inny rodzaj kwasu foliowego( mthfr zaburza jego wchłanianie) i Wit z grupy B. Warto zbadać poziom homocysteiny kwasu foliowego i Wit B12.

Tylko, że to jest na lekach , a estradiol mam bardzo nisko bo 40, czekam na telefon od lekarza, zarodek pewnie próbował a hormony mu nie pozwoliły, coś tak czuję...
Zapytałam lekarza zawczasu o ten estradiol, bo dzień po owulacji już mi spadł do 60 i powiedział, że akurat nim to się mam nie martwić, tylko progesteronem - cykl naturalny

Wiem, czekam na telefon od lekarza, bo jak zobaczył betę to od razu zapytał o estradiol, a w laboratorium proga I estradiol wysyłają...dzisiaj dostałam wyniki, progesteron wysoko a estradiol porażka, jak się nie uda to następny robie cykl sztuczny, bo może mój organizm nie wytwarza hormonów na odpowiednim poziomie i może zachodziłam w ciążę naturalnie a byl problem z implantacja z niedoboru hormonów :( tak na chłopski rozum myślę, bo nie zagłębiam się za bardzo w to. A Ty kochana miałaś udany transfer na sztucznym czy naturalnym?
No to się zestresowałam. Czekam na wyniki z dzisiaj...

Pomóżcie proszę to rozszyfrować …
Zrobiłam pakiet na trombofilie …
Mam wykryte 2 mutacje tak ? 😭
Co one oznaczają ? Póki co nie chce wpisywać nic w Google . Wysłałam wyniki tylko mojej Pani gin No i teraz wam pisze … wiem ze niektóre z was jakieś mutacje miały … ale czy akurat te ? I o czym one świadczą ? Będę musiała brać jakieś leki ? Chce mi się wyć ….
Zobacz załącznik 1434666
Ja też mam mutacje MTHFR. Nie jest to powód do zmartwień. Ta mutacje zaburza wchłanianie kwasu foliowego i w związku z tym należy przyjmować go w zmetylowanej formie (metylofolian). Ponoć bardzo dużo kobiet ma ta mutacje.

Przy PAI 1 zazwyczaj dają acard lub heparynę a jeśli chodzi o mthfr to z tego co wiem to trzeba brać inny rodzaj kwasu foliowego( mthfr zaburza jego wchłanianie) i Wit z grupy B. Warto zbadać poziom homocysteiny kwasu foliowego i Wit B12.
Dostałam odpowiedz od ginekologa u którego robiłam prenatalne badania ( mega specjalista w swoim fachu ) i pisze ze będę musiała przyjmować acard i heparyne … jak tylko dojdzie do ciąży …

Pozostaje mi czekać do wizyty w klinice …

reklama
Dostałam odpowiedz od ginekologa u którego robiłam prenatalne badania ( mega specjalista w swoim fachu ) i pisze ze będę musiała przyjmować acard i heparyne … jak tylko dojdzie do ciąży …

Pozostaje mi czekać do wizyty w klinice …
Ja brałam heparynę jeszcze przed transferem ale dodatkowo mam mutacje V Leiden może dlatego.

Do góry