reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja jestem homozygotyczna na Pai1. Nic strasznego, biorę heparyne. A MTHFR jest chyba jeszcze łagodniejsza z tego co kojarzę.
A nie miałaś badanego anxa5?
Nie . Zrobiłam rozszerzony pakiet na trombofilie … i takie cuda mi wyszly …
W życiu by mi do głowy nie przyszło robić tych badań gdyby synusiowi nie wyszla w badaniach trombofilia wrodzona 😭

reklama
Rzeczywiście miałaś bardzo ładny, a teraz taki spadek hmm
Mi lekarz mówił, że rosnącą beta popędza wzrost progesteronu i estradiolu. U mnie mimo rosnącej bety estradiol był na podobnym poziomie dlatego dodał mi sztuczny
Ja zapytałam się lekarza wprost, czy taka beta i estradiol w ogóle rokują, powiedział że owszem zdarzają się dzieci w klinice z takich bet, poczekam do poniedziałku i się okaże wszystko, estradiol też jest wydzielany ponoć pulsacyjnie , dostałam estrofem dopochwowo, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie , progesteron bardzo ładny, nie wiem co o tym wszystkim sądzić... Mam nadzieję że zaszła jakaś pomyłka w labie obyyy

Pomóżcie proszę to rozszyfrować …
Zrobiłam pakiet na trombofilie …
Mam wykryte 2 mutacje tak ? 😭
Co one oznaczają ? Póki co nie chce wpisywać nic w Google . Wysłałam wyniki tylko mojej Pani gin No i teraz wam pisze … wiem ze niektóre z was jakieś mutacje miały … ale czy akurat te ? I o czym one świadczą ? Będę musiała brać jakieś leki ? Chce mi się wyć ….
Zobacz załącznik 1434666
Przy PAI 1 zazwyczaj dają acard lub heparynę a jeśli chodzi o mthfr to z tego co wiem to trzeba brać inny rodzaj kwasu foliowego( mthfr zaburza jego wchłanianie) i Wit z grupy B. Warto zbadać poziom homocysteiny kwasu foliowego i Wit B12.

Tylko, że to jest na lekach , a estradiol mam bardzo nisko bo 40, czekam na telefon od lekarza, zarodek pewnie próbował a hormony mu nie pozwoliły, coś tak czuję...
Zapytałam lekarza zawczasu o ten estradiol, bo dzień po owulacji już mi spadł do 60 i powiedział, że akurat nim to się mam nie martwić, tylko progesteronem - cykl naturalny

Wiem, czekam na telefon od lekarza, bo jak zobaczył betę to od razu zapytał o estradiol, a w laboratorium proga I estradiol wysyłają...dzisiaj dostałam wyniki, progesteron wysoko a estradiol porażka, jak się nie uda to następny robie cykl sztuczny, bo może mój organizm nie wytwarza hormonów na odpowiednim poziomie i może zachodziłam w ciążę naturalnie a byl problem z implantacja z niedoboru hormonów :( tak na chłopski rozum myślę, bo nie zagłębiam się za bardzo w to. A Ty kochana miałaś udany transfer na sztucznym czy naturalnym?
No to się zestresowałam. Czekam na wyniki z dzisiaj...

Pomóżcie proszę to rozszyfrować …
Zrobiłam pakiet na trombofilie …
Mam wykryte 2 mutacje tak ? 😭
Co one oznaczają ? Póki co nie chce wpisywać nic w Google . Wysłałam wyniki tylko mojej Pani gin No i teraz wam pisze … wiem ze niektóre z was jakieś mutacje miały … ale czy akurat te ? I o czym one świadczą ? Będę musiała brać jakieś leki ? Chce mi się wyć ….
Zobacz załącznik 1434666
Ja też mam mutacje MTHFR. Nie jest to powód do zmartwień. Ta mutacje zaburza wchłanianie kwasu foliowego i w związku z tym należy przyjmować go w zmetylowanej formie (metylofolian). Ponoć bardzo dużo kobiet ma ta mutacje.

Przy PAI 1 zazwyczaj dają acard lub heparynę a jeśli chodzi o mthfr to z tego co wiem to trzeba brać inny rodzaj kwasu foliowego( mthfr zaburza jego wchłanianie) i Wit z grupy B. Warto zbadać poziom homocysteiny kwasu foliowego i Wit B12.
Dostałam odpowiedz od ginekologa u którego robiłam prenatalne badania ( mega specjalista w swoim fachu ) i pisze ze będę musiała przyjmować acard i heparyne … jak tylko dojdzie do ciąży …

Pozostaje mi czekać do wizyty w klinice …

reklama
Dostałam odpowiedz od ginekologa u którego robiłam prenatalne badania ( mega specjalista w swoim fachu ) i pisze ze będę musiała przyjmować acard i heparyne … jak tylko dojdzie do ciąży …

Pozostaje mi czekać do wizyty w klinice …
Ja brałam heparynę jeszcze przed transferem ale dodatkowo mam mutacje V Leiden może dlatego.

Do góry