reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak niski estradiol nie jest zbyt dobry
Wiem, czekam na telefon od lekarza, bo jak zobaczył betę to od razu zapytał o estradiol, a w laboratorium proga I estradiol wysyłają...dzisiaj dostałam wyniki, progesteron wysoko a estradiol porażka, jak się nie uda to następny robie cykl sztuczny, bo może mój organizm nie wytwarza hormonów na odpowiednim poziomie i może zachodziłam w ciążę naturalnie a byl problem z implantacja z niedoboru hormonów :( tak na chłopski rozum myślę, bo nie zagłębiam się za bardzo w to. A Ty kochana miałaś udany transfer na sztucznym czy naturalnym?

Wiem, czekam na telefon od lekarza, bo jak zobaczył betę to od razu zapytał o estradiol, a w laboratorium proga I estradiol wysyłają...dzisiaj dostałam wyniki, progesteron wysoko a estradiol porażka, jak się nie uda to następny robie cykl sztuczny, bo może mój organizm nie wytwarza hormonów na odpowiednim poziomie i może zachodziłam w ciążę naturalnie a byl problem z implantacja z niedoboru hormonów :( tak na chłopski rozum myślę, bo nie zagłębiam się za bardzo w to. A Ty kochana miałaś udany transfer na sztucznym czy naturalnym?
U mnie akurat naturalny, ale po transferze wspomagany estrogenami

No i kolejne głupie pytanie - no bo jak mam wziąć luteinę i estrofem normalnie wg rozpiski, to czy wtedy wyniki będą wiarygodne? Biorę je o 8, a o 10 mam robić badania, a transfer o 12.20. Normalnie już wiem, że Bóg sobie mózg zabrał na najbliższy okres.

Cześć laseczki przepraszam za zamieszanie, z nikim nie zadarłam no i z Ananasowa93 też nie mam na pieńku 😉weszłam na forum z kompa i jakiegoś babola złapał bo się nie mogłam zalogować i się coś wysłało nawet o tym nie wiedziałam, dopiero jak napisałyście.

Mam pytanko odnośnie badania cytokin tego szukałam, czy to robi się w konkretnym dniu cyklu? Właśnie się przygotowuję do tego, klinika chce 500zl więc nie chciałabym musieć tego powtarzać. A czy przedtem trzeba też standardową morfologię krwi zrobić?
Hej. Do immunofenotypu potrzebna jest czasami też świeża morfologia ale do oceny cytokin nie potrzeba.
Mi powiedziano, że dzień nie ma znaczenia ale robiłam w drugiej połowie cyklu.

Pomóżcie proszę to rozszyfrować …
Zrobiłam pakiet na trombofilie …
Mam wykryte 2 mutacje tak ? 😭
Co one oznaczają ? Póki co nie chce wpisywać nic w Google . Wysłałam wyniki tylko mojej Pani gin No i teraz wam pisze … wiem ze niektóre z was jakieś mutacje miały … ale czy akurat te ? I o czym one świadczą ? Będę musiała brać jakieś leki ? Chce mi się wyć ….
12165456-B397-4717-8DC4-4115B1D0F8AE.jpeg

reklama
Pomóżcie proszę to rozszyfrować …
Zrobiłam pakiet na trombofilie …
Mam wykryte 2 mutacje tak ? 😭
Co one oznaczają ? Póki co nie chce wpisywać nic w Google . Wysłałam wyniki tylko mojej Pani gin No i teraz wam pisze … wiem ze niektóre z was jakieś mutacje miały … ale czy akurat te ? I o czym one świadczą ? Będę musiała brać jakieś leki ? Chce mi się wyć ….
Zobacz załącznik 1434666
Ja jestem homozygotyczna na Pai1. Nic strasznego, biorę heparyne. A MTHFR jest chyba jeszcze łagodniejsza z tego co kojarzę.
A nie miałaś badanego anxa5?

Do góry