reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A na co jest ten antyoksydant???
To musisz Magda1234 się spytać. Ja tego nie znam. Ale antyoksydanty przeciwutleniacze generalnie są dobre dla komórek uwalniają je od stresu oksydacyjnego który może uszkadzać komórki. A skoro Ty proaktywnie dbasz o jajka to takie przeciwutleniacze to dobra rzecz, tylko jeśli przesadzi się z nimi w drugą stronę - tak tutaj można przedawkować antyoksydanty - prowadzi to do skutku odwrotnego niż ten oczekiwany niestety. Antyoksydantami jest też witamina C i e

Tak jeszcze 3 blastki . Ale niewiem chyba muszę porobić badania zagłębić się
Ja też po drugim nieudanym transferze wglebilam sie w diagnostykę. Zrobiłam mutacje (te wszystkie pai-1, anxa5 itd), homocysteine, przeciwciała na zespół antyfosfolipidowy, białko c i białko s, cytokiny, subpopulacje limfocytów, tarczycę, anty Tg, anty TPO. I jeszcze biopsje endometrium ( receptywnosc i komórki nk). Badania mutacji miał też mój mąż. Wyszło u nas obojga trochę nieprawidłowości. I za kilka dni mam transfer na nowych zaleceniach. Zobaczymy co wyjdzie. Badań, może coś uda się poprawić.

Ja też po drugim nieudanym transferze wglebilam sie w diagnostykę. Zrobiłam mutacje (te wszystkie pai-1, anxa5 itd), homocysteine, przeciwciała na zespół antyfosfolipidowy, białko c i białko s, cytokiny, subpopulacje limfocytów, tarczycę, anty Tg, anty TPO. I jeszcze biopsje endometrium ( receptywnosc i komórki nk). Badania mutacji miał też mój mąż. Wyszło u nas obojga trochę nieprawidłowości. I za kilka dni mam transfer na nowych zaleceniach. Zobaczymy co wyjdzie. Badań, może coś uda się poprawić.
Strasznie dużo tych badan. Ja mimo dwóch porażek nadal ze sobą walczę czy przed trzecią procedurą tak mocno się diagnozować. Na pewno zmieniamy protokół i skupiamy sie na poprawie jakości gamet. Gdzie robiłaś te wszystkie badania? Co byś polecała do zrobienia na pewno?

reklama
Do góry