reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sprawdziłam sobie z ciekawości moje endometrium z usg zanim zaczęłam te całe stymulacje i najmniej miałam 9.5mm przed owu, zazwyczaj 10-12mm[emoji36][emoji36][emoji36] Jak ci zależy to nic nie wychodzi. Ja na 12 też na usg. Ale to chyba formalność. Mój lekarz kazał tak jak i wy zapisać się na dziś do kogokolwiek.

reklama
Nie każdy lek jest widoczny w krwi, pamiętaj
Dokładnie, progesteron 20 jest wymagany ale na cyklach naturalnych. Gdy tylko ciałko żółte wytwarza progesteron. Na samym początku przygody z leczeniem niepłodności przy obserwacji cyklu wyszedł mi progesteron 17 jakoś w 22dc i wtedy lekarka mówiła, że oj to mało i zaczęła mi zapisywać luteine w fazie lutealnej. Przy cyklach sztucznych to już inna bajka.

Nie każdy lek jest widoczny w krwi, pamiętaj
Wiem 😉Duphaston nie jest, ale ja takiego nie brałam. Brałam progesterone besins i on jest dobrze wykrywany we krwi. A pozostałe leki to utrogestan i cyclogest, one są wykrywane we krwi ale stężenie w pochwie będzie trochę wyższe niż wychodzi to z krwi, tak mi powiedziała obecna gin. Chyba ma to sens, bo we krwi nisko, a dzidzia rozwija się prawidłowo.

Sprawdziłam sobie z ciekawości moje endometrium z usg zanim zaczęłam te całe stymulacje i najmniej miałam 9.5mm przed owu, zazwyczaj 10-12mm[emoji36][emoji36][emoji36] Jak ci zależy to nic nie wychodzi. Ja na 12 też na usg. Ale to chyba formalność. Mój lekarz kazał tak jak i wy zapisać się na dziś do kogokolwiek.
Wzrost endometrium jest zależny od estradiolu, jak pęcherzyk rośnie to wytwarza estradiol i wtedy rośnie endometrium. Nie trać nadziei. Trzymam kciuki.

Wiem 😉Duphaston nie jest, ale ja takiego nie brałam. Brałam progesterone besins i on jest dobrze wykrywany we krwi. A pozostałe leki to utrogestan i cyclogest, one są wykrywane we krwi ale stężenie w pochwie będzie trochę wyższe niż wychodzi to z krwi, tak mi powiedziała obecna gin. Chyba ma to sens, bo we krwi nisko, a dzidzia rozwija się prawidłowo.
No dobrze , trochę mnie uspokoiłyscie 🥰🥰może mimo to jest iskierka nadziei 😊

Bardzo mi przykro z powodu siostry 😞 Może właśnie to jest twoja droga do macierzyństwa choć wierzę, że bardzo trudna.
Tak, korzystaliśmy z dawcy ale i to nie pomogło. Na 30 pobranych jajek tylko 5 dojrzałych z czego 3 się zapłodniły ale od razu padały i został 1 trzydniowiec. Ewidentnie wina moich komórek więc chciałam zrobić transfer i też zamknąć temat. Ale niestety transfer odwołany bo endometrium nie jest trójlinijne.
Kochana nie załamuj się.
Masz zarodek A to zawsze jest szansa.
Dobrze ,że lekarz nie robił transferu na siłę gdzie widzi ,że endonometrium nie współpracuje.
Zarodek w błoto, kasa w błoto nie zapominając już ile nas to nerwów kosztuje.
Ciężko się z tym pogodzić, że nie idzie tak jak sobie zaplanowałaś.
Jakbyś jednak ten transfer zrobiła i by się nie udało, to czy nie wytykała byś sobie że to może przez to ??

reklama
Hej :)
A jak u Ciebie ?? Z mężem się udało jakoś dogadać? Jak te wszystkie emocje opadły ?
@Gonia0605 ehh dziewczyny te wszystkie drogi i doswiadczenia sa takie trudne i takie niesprawiedliwe:((((
Jakby dalo sie obdzielic po rowno wszystkich…
Przytulam Was kochane❤️❤️❤️❤️❤️
@mala_Mi 80 niech Was zaskoczy ten jeden mrozaczek ❤️

Do góry