reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć jestem po 2 poronieniach zaszłam naturalnie . Później podeszliśmy do in vitro 2 transfery nie udane. Czekaliśmy teraz na okres bo mieliśmy podejść na cyklu sztucznym 7 dniu okres sie spóźnia 2 testy pozytywne. Bety nie mogę zrobić bo w Holandi ciężko o skierowanie robia problemy . Nie wiem co myśleć . Przyjmuje progesteron na własną rękę 3 razy dziennie . Jutro musze zadzwinic do lekarza co dalej . Czy ktoś przyjmował femibion 0 ? Bo brałam cały czas i nie wiwm czy można w ciąży
Wydaje mi się, że femibion 0 jest przeznaczony do czasu starań, a jak już jesteś w ciąży to masz kolejny numerek, ale na pewno możesz spokojnie skończyć to opakowanie które masz. To tylko suplementy.
A co do odczuć- moze ostrożny optymizm? :D wiele z nas jest po poronieniach i wiadomo, że jest strach czy kolejna ciąża się utrzyma czy nie. Ale trochę optymizmu niezaszkodzi :) gratuluję

reklama
Cześć jestem po 2 poronieniach zaszłam naturalnie . Później podeszliśmy do in vitro 2 transfery nie udane. Czekaliśmy teraz na okres bo mieliśmy podejść na cyklu sztucznym 7 dniu okres sie spóźnia 2 testy pozytywne. Bety nie mogę zrobić bo w Holandi ciężko o skierowanie robia problemy . Nie wiem co myśleć . Przyjmuje progesteron na własną rękę 3 razy dziennie . Jutro musze zadzwinic do lekarza co dalej . Czy ktoś przyjmował femibion 0 ? Bo brałam cały czas i nie wiwm czy można w ciąży
Na ulotce jest napisane ,ze w przypadku ciazy powinnas zaczac brac Femibion 1 ,ma wiecej witamin,selen ,zelazo i choline.Nie wiem ile ci tego zostalo,ale mozesz rownie dobrze brac to po porodzie,kiedy organizm jest kompletnie wyjalowiony.🤗

Dziewczyny do kiedy się bada Betę? Bo mój lekarz wraca dopiero 11.01 :( I nie wiem czy mam sprawdzać cały czas do tego czasu czy to nie ma sensu? Ostatnia weryfikacja 12dpt - 380
Mam leki cały czas, progesteron 25, TSH skontrolowane ale nie wiem czy coś jeszcze? I czy czekać do tego 11.01 czy gdzieś się wcześniej umówić ?
Moj lekarz tez jest na urlopie, jedynie smsem mu wynik 2 weryfikacji bety (11 dpt), wczesniej robilam bete 7 dpt i nie dalo sie 9 dnia zrobic bo byl nowy rok. Dzis wyslalam wynik i odpisal tylko zeby za tydzien sie umowic na wizyte, juz nic nie pisal o tym zeby znowu badac, ale ja i tak jeszcze dla samej siebie pojde 3 raz na bete i progesteron:) TSH tez robilas po transferze? Kurde mi nic nie mowil zeby cos zbadac oprócz tej bety i prog.

Moj lekarz tez jest na urlopie, jedynie smsem mu wynik 2 weryfikacji bety (11 dpt), wczesniej robilam bete 7 dpt i nie dalo sie 9 dnia zrobic bo byl nowy rok. Dzis wyslalam wynik i odpisal tylko zeby za tydzien sie umowic na wizyte, juz nic nie pisal o tym zeby znowu badac, ale ja i tak jeszcze dla samej siebie pojde 3 raz na bete i progesteron:) TSH tez robilas po transferze? Kurde mi nic nie mowil zeby cos zbadac oprócz tej bety i prog.
Wiesz co moje TsH zawsze w ciąży szaleje od progesteronu wiec zbadałam i miałam racje. Pewnie tez sprawdzę jeszcze raz bo on wraca 11.01 ale mnie wcisnęli dopiero na 13.01 Do tego czasu oszaleje ;)

Wiesz co moje TsH zawsze w ciąży szaleje od progesteronu wiec zbadałam i miałam racje. Pewnie tez sprawdzę jeszcze raz bo on wraca 11.01 ale mnie wcisnęli dopiero na 13.01 Do tego czasu oszaleje ;)
To mamy tego samego dnia wizyte :) :) to chyba tez sobie od raz zbadam to tsh, wprawdzie biore euthyrox 25, ale teraz pewnie tsh poszlo do góry

Czy któraś z dziewczyn miała doczynienia z klinika gyncentrum Katowice? Szukam wszelkich opinii odnośnie lekarzy, ich podejścia, labalatorium, embriologow, dodatkowych procedur. Czy któras z was może się podzielić?
Miałam 2 inseminacje i 1 in vitro, co do inseminacji jestem nie zadowolona, a pierwsza proba in vitro wydaje mi sie ze jest udana, 13 mam usg. Miałam tylko do czynienia z Panią Gajewska i Weglarz obie bardzo miłe 😊

A badałas TSH przed ciążą? Bo jeśli przed ciążą było ok to na spokojnie poczekaj na wizytę, lekarz napewno da Ci do wykonania cała morfologię, mocz. Ja miałam pierwsze badanie tarczycy w ciąży dopiero ok 12 tygodnia a już przed ciążą byłam na lekach. Nie stresuj się niepotrzebnie 🙂

A badałas TSH przed ciążą? Bo jeśli przed ciążą było ok to na spokojnie poczekaj na wizytę, lekarz napewno da Ci do wykonania cała morfologię, mocz. Ja miałam pierwsze badanie tarczycy w ciąży dopiero ok 12 tygodnia a już przed ciążą byłam na lekach. Nie stresuj się niepotrzebnie 🙂
Tak badalam, od jakis dwoch lat biorę ten euthyrox, cos ok 2 zawsze mialam nie pamietam dokladnie, a tym tsh to sie stresuje bo kiedys jak mi sie leki skonczyly jeszcze u starego lekarza to sie zaczal prawie drzec na mnie ze od tygodnia tego nie bralam ze to wazne i cos tam gadal jeszcze :p

reklama
Tak badalam, od jakis dwoch lat biorę ten euthyrox, cos ok 2 zawsze mialam nie pamietam dokladnie, a tym tsh to sie stresuje bo kiedys jak mi sie leki skonczyly jeszcze u starego lekarza to sie zaczal prawie drzec na mnie ze od tygodnia tego nie bralam ze to wazne i cos tam gadal jeszcze :p
To się nic nie stresuj 😃😉

Do góry