reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mnie też przed każdym transferem coś lapalo [emoji52]jak nie przeziębienie, to pęcherz...
Trzymam kciuki już za jutro [emoji110][emoji8]
to ja się podczepię
Jestem w trakcie stymulacji i zaczyna mnie bolec gardło
Zaczerwienienie na tylnej ścianie 😔
Czy mogę normalnie brać gripex, theraflu i inne leki podczas stymulacji ?

reklama
to ja się podczepię
Ja bym nie brała, żeby nie pogorszyć jaksci komórek jajowych. Nie wiem jak na kom. jajowe ale na plemniki np. ibuprofen działa bardzo źle. Moj luby brał często na ból glowy, a jak przestał bardzo poprawiła się fragmentacja. Możesz wziąć wit c, wypić ciepła wodę z miodem i cytryną. Takie sposoby też są skuteczne. O ile to początki choroby powinno pomoc, ew. aspiryna moim zdaniem.
Edit: chociaż jak blisko punkcja to aspiryna też nie bardzo, bo zwiększa ryzyko krwawienia

K
to ja się podczepię
Weź sobie jakiś paracetamol nic się nie stanie. Herbata z miodem i cytryna + witamina C pomoże.

to ja się podczepię
Zaczerwienienie na tylnej ścianie [emoji17]
Nie wiem jak przed punkcja ale ja przed transferem miałam mega zawalone gardło i wszystko brałam normalnie.
Może zapytaj w klinice.

Jak ćwiczyć bez forsowania? Ja po każdym treningu jestem zlana potem.
Napisałaś tak jak lekarze mówią, a gdy zaczęłam precyzowac czy np. jak podczas jogi robię coś na zasadzie pompki to jest ok czy nie, to lekarka powiedziała że lepiej nie robić, bo napięcie brzucha duże. I tak koniec końców to mówią ćwiczyć, ale już jak konkretnie to nie wiadomo. Już mi się spacery znudziły :D
Moim zdaniem forsowanie to robienie czegoś ponad siły. No bieganie Ok ale jak już czuje ze nie dam rady więcej to nie cisne kolejnego km.

reklama
Do góry