reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No niekoniecznie, ciąża donoszona trwa od 37 nawet do 42 tygodni, to nie jest matematyka kwantowa ze ciąża ma trwac rowne 40 tygodni, tak moi dotychczasowi lekarze też twierdzą że od 38 tygodnia można bezpiecznie dziecko wyjmować, tak też urodziłam pierwszego syna rowno w 38tc a lekarz nawet skóry był go wyjąć kilka dni szybciej ale finalnie poczekaliśmy do 38 ;) Nie zawsze im dłużej tym lepiej po 38tc, u mnie akurat może to się źle skończyć jak mi szew szyjkę amputuje 😞
Moj pan doktor,zawsze to powtarza ze kazdy tydzien ma sens i nie ma az tak tego co przyspieszac.Jasne ,ze 38 tc jest juz jak najbardziej bezpieczny.Ja swojego piwrwszego syna urodzilam w 41 tc ...widocznie to byl jego czas❤

reklama
Moj pan doktor,zawsze to powtarza ze kazdy tydzien ma sens i nie ma az tak tego co przyspieszac.Jasne ,ze 38 tc jest juz jak najbardziej bezpieczny.Ja swojego piwrwszego syna urodzilam w 41 tc ...widocznie to byl jego czas❤
No wlasnie każde dziecko ma swój czas 😀 No i różni lekarze różne opinie na ten sam temat jak zwykle 😜 Ja i moja siostra n.p. urodziłyśmy się 2.5 tygodnia po terminie 😲 😱 Współczuję mojej mamie....

Dziewczyny jestem po rozmowie z lekarzem. Od dzisiaj 3 dni Menopur 300 jednostek potem 4 dni Menopur 225 jednostek. W piątek kontrola. I od 5 dnia od dziś 2x100 luteiny dopochwowo. Jak oceniacie taki plan?
Zaufaj lekarzowi, nie rozkładaj wszystkiego na czynniki pierwsze bo się zamęczysz, tutaj każda z nas ma dobierany plan indywidualnie, działaj i nie zadręczaj się 🙏

Dziewczyny jestem po rozmowie z lekarzem. Od dzisiaj 3 dni Menopur 300 jednostek potem 4 dni Menopur 225 jednostek. W piątek kontrola. I od 5 dnia od dziś 2x100 luteiny dopochwowo. Jak oceniacie taki plan?
Ok. Na kontroli sprawdzi pęcherzyki i ewentualnie wydłuży stymulację albo zmieni dawki leku. Ale na początek myślę że jest ok

Dziewczyny czy ciąże po in vitro prowadził/prowadzi Wam lekarz który prowadził Was przez leczenie ? Czy wróciliście do swoich ginekologów ? a może do pewnego czasu lekarz z kliniki a potem inny ? Jeśli tak to jak długo 🙈

Dziewczyny czy ciąże po in vitro prowadził/prowadzi Wam lekarz który prowadził Was przez leczenie ? Czy wróciliście do swoich ginekologów ? a może do pewnego czasu lekarz z kliniki a potem inny ? Jeśli tak to jak długo 🙈
Mnie lekarz z kliniki prowadził do pierwszego USG z serduszkiem później już znalazłam sobie lekarza i do niego poszłam zapytałam czy mi ciążę poprowadzi 😏 i potem byłam tylko u tego z kliniki na odstawieniu leków proga i estrofemu (tzn zrobił USG i powiedział jak schodzić z dawki) i na tym moja przygoda z kliniką się skończyła 🤗❤️

Mnie w klinice prowadzi lekarz do czasu wykrycia serduszka, później szukam ginekologa u mnie w mieście.

reklama
Ok. Na kontroli sprawdzi pęcherzyki i ewentualnie wydłuży stymulację albo zmieni dawki leku. Ale na początek myślę że jest ok
No bo tak jak on mi mówił to kontrola w piątek i potem w pon pobranie jajeczek albo we wtorek niby. Jakoś mam wrażenie że krótka ta stymulacja 🤔

Do góry