reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
I jak dzwonili z labo?bo do mnie jeszcze nie:)
Ja zadzwoniłam i poprosiłam o kontakt z embriologiem. Oddzwonili i mieliśmy 7 dojrzałych komórek, z czego 5 zapłodniło się prawidłowo, 1 nieprawidłowo, a jednej nie są pewni
Trzymam kciuki za Twoje dobre wiadomości [emoji110][emoji110]

Ja zadzwoniłam i poprosiłam o kontakt z embriologiem. Oddzwonili i mieliśmy 7 dojrzałych komórek, z czego 5 zapłodniło się prawidłowo, 1 nieprawidłowo, a jednej nie są pewni
Trzymam kciuki za Twoje dobre wiadomości [emoji110][emoji110]
To superr,też mocno trzymam kciuki ,żeby były piekne zarodki u ciebie,i żeby się udało 🥰🥰

No gratuluję!!! A właśnie przed chwilą Wiorka prosiła o dowody na 1 udane in vitro ;)
Dzień dobry, chciałam zapytać o lek.Anetę Kozioł też się u niej leczymy, niestety trudno znaleźć jakieś opinie na jej temat.. jest coś, czym chciałabyś się podzielić? Mi wydaję się być sympatyczna, ale małomówna, nie wiem czy mogę pytać,czy moje pytania są głupie.. proszę o pomoc..

Hej dziewczyny, mam pytanie do tych co w DE się leczą. Dostałam @, więc mój mąż zadzwonił do kliniki, że przyszła @ i co dalej. Od lekarza miałam wypisana receptę na anty, babka przez tel przekazała, że mam zacząć brać anty i ona zrobi cały plan dzialania i nam prześlę... 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Ale jak to tak, bez usg? Poczekam kilka dni na ten plan i zobaczę, co na nim jest. Lekarza mam tego samego co robił mi inseminacje. I co dziwne, nie zlecił żadnych dodatkowych badań czy coś,a dziewczyny, Wy piszecie o różnych specjalistach do których chodzicie... Nie wiem co mam teraz o tym myśleć 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Dziewczyny mam pytanie/prośbę o radę. 3 lipca miałam transfer 5 dniowej blastki z AZ. Na początku beta rosła modelowo chociaż prog spadał ale utrzymywał się na poziomie 30. W pewnym momencie zaczęłam brudzić, plamić, na usg w 5t3 d był maleńki pęcherzyk (za mały jak na ten etap ale gin kazała czekać na rozwój sytuacji). Jestem na metforminie, heparynie, acardzie, thyrozolu, dopegycie i metylowanych wit. We wtorek miałam 2 usg ciąża wewnątrzmaciczna pęcherzyk, echo zarodka 5 mm ale bez serca, ciąża odpowiada 5t6d a u mnie był 7t2d. Gin stwierdziła że niestety nie ma szans na rozwój, mam odstawić leki i czekać na poronienie a jak nie to wywoływanie. Ostatnie 2 przyrosty bety bardzo kiepskie. Tyle że czuję się b. dobrze fizycznie, nie mam żadnych plamień, krwawień, bóli. To moja druga ciąża i ewentualna 2 strata w ciągu roku a mam 40 lat. Czy były tu takie przypadki że ciąża po ivf była młodsza ale nadgoniła czy nie mam na co liczyć...

Boże dziewczyny jak ja się dziś czuje. 🤮🤮 Żołądek odmawia mi posłuszeństwa... na każdy zapach mnie cofa. Jestem słaba, śpiąca i cholernie zmęczona. Śniadanie drobne wymuszone wylądowało w klozecie. 😭

Boje się, że złapałam coś od okruszka. Czy ewentualna jelitowka może zaszkodzić kropkowi?

reklama
Dziewczyny mam pytanie/prośbę o radę. 3 lipca miałam transfer 5 dniowej blastki z AZ. Na początku beta rosła modelowo chociaż prog spadał ale utrzymywał się na poziomie 30. W pewnym momencie zaczęłam brudzić, plamić, na usg w 5t3 d był maleńki pęcherzyk (za mały jak na ten etap ale gin kazała czekać na rozwój sytuacji). Jestem na metforminie, heparynie, acardzie, thyrozolu, dopegycie i metylowanych wit. We wtorek miałam 2 usg ciąża wewnątrzmaciczna pęcherzyk, echo zarodka 5 mm ale bez serca, ciąża odpowiada 5t6d a u mnie był 7t2d. Gin stwierdziła że niestety nie ma szans na rozwój, mam odstawić leki i czekać na poronienie a jak nie to wywoływanie. Ostatnie 2 przyrosty bety bardzo kiepskie. Tyle że czuję się b. dobrze fizycznie, nie mam żadnych plamień, krwawień, bóli. To moja druga ciąża i ewentualna 2 strata w ciągu roku a mam 40 lat. Czy były tu takie przypadki że ciąża po ivf była młodsza ale nadgoniła czy nie mam na co liczyć...
A może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem? Może ten miał słaby sprzęt?

Do góry