reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

5 dniową blastkę wychodzącą z otoczki.
To wg tej tabelki mogło ale też nie musiało wyjść. Jeden test nie przekreśla jeszcze wszystkiego. Różne są testy. Różne jest również stężenie BETA HCG u każdej kobiety w zależności ile piłaś i ile sikałaś. Ja bym na Twoim miejscu jutro rano powtórzyła. Ale jak najbardziej rozumiem Twój żal i smutek. Ściskam i trzymam kciuki✊✊✊

Załączniki

• Screenshot_2021-07-08-17-53-42-981_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-07-08-17-53-42-981_com.android.chrome.jpg
    345,5 KB · Wyświetleń: 68
reklama
J
Wiesiołek stosuje się przy naturalnych staraniach i poprawia jakość i ilość śluzu co ułatwia plemnikom dojście i zapłodnienie 😉 ale my to wszystko “omijamy“ . Lekarz kazał Ci brać wiesiołek 🤷🏼‍♀️ ? Jak już coś to ostrożnie z nim bo powoduje mocne skurcze macicy prowadzące do poronienia - poczytaj sobie o tym . Z tego co się orientuje to bierze się go tylko na początku cyklu - no ale jak Ci lekarz kazał to najlepiej jego dopytać 😉
Ja miałam zalecony wysiolek przez lekarza do stymulacji, brałam go do pobrania prcharzkow I po 3 dniach miałam udany transfer.

Najlepiej zrób betę to rozwieje wszystkie wątpliwości i jak coś jesCZe dziś luteinę bym brała [emoji1307]. Mi test czujny 25 pokazał 2 kreski w 7dpt ( Beta 55) ale u Ciebie mogła wystąpić pozna implantacja - nic jeszcze straconego .
To wg tej tabelki mogło ale też nie musiało wyjść. Jeden test nie przekreśla jeszcze wszystkiego. Różne są testy. Różne jest również stężenie BETA HCG u każdej kobiety w zależności ile piłaś i ile sikałaś. Ja bym na Twoim miejscu jutro rano powtórzyła. Ale jak najbardziej rozumiem Twój żal i smutek. Ściskam i trzymam kciuki[emoji110][emoji110][emoji110]
Dzięki dziewczyny, jutro idę na betę [emoji8]

Hej dziewczyny Potrzebuję pilnie waszej pomocy dziś mam końcówkę 8tc i przyplątała mi się infekcja intymna wizyta dopiero we wtorek co robić I co mogę zastosować?

Mocno w to wierze ❤️🙏🏻✊🏻
bardzo dużo uczę się podczas tej ciąży… ,
Nigdy nie byłam specjalnie cierpliwa … dla mnie czekanie od wizyty do wizyty to wyzwanie 😉. Uczę się własnego ciała i staram się interpretować różne sygnały. Nabyłam niesamowity szacunek dla wszystkich Mam - ciąża to naprawdę trudna wyprawa . A tyle jeszcze przede mną 🤪. Przed Nami… 😍
Ja właściwie cała ciążę jak do teraz to przesypiam 🤣🤷 mój dzień wygląda tak: mdłości jedzenie wymioty i spanie czasem uda mi się zebrać na spacer jak jest lepszy dzień. I to wszystko, mąż się śmieje ze nie mam dla niego czasu bo cały czas śpię i na nic nie mam siły 🤷

Hej dziewczyny Potrzebuję pilnie waszej pomocy dziś mam końcówkę 8tc i przyplątała mi się infekcja intymna wizyta dopiero we wtorek co robić I co mogę zastosować?
A skąd wiesz ze masz infekcje, objawy? Koniecznie zrob wymaz we wtorek a do tego czasu to chyba jedynie coś bez recepty jak lactovaginol albo provag... Mi tu dali clotrimazol ale nie wiem czy w Polsce to jest bez recepty?

Test był o czułości 20. Na wieczór mam wziąć accofil więc zrobię jeszcze jeden o czułości 10, ale nie łudzę się, że wyjdzie pozytywny.
Lekarka kazała odstawić leki jak dziś wyjdzie negatywny. Nie wzięłam luteiny już dziś rano.
Moja droga ja w 9dpt robiłam rano o czułości 10 i wyszła mi tak blada kreska ze później się dziwiłam jak ja zobaczyłam 🙈a beta z tego ddnia 136. Tak że widzisz nie wszystko stracone. Trzymam kciuki aby kolejny test był dodatni ✊✊✊✊ zdjęcie testy w 9dpt ale o czułości 10

Załączniki

• IMG_20200921_072114.jpg
    IMG_20200921_072114.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 88
A skąd wiesz ze masz infekcje, objawy? Koniecznie zrob wymaz we wtorek a do tego czasu to chyba jedynie coś bez recepty jak lactovaginol albo provag... Mi tu dali clotrimazol ale nie wiem czy w Polsce to jest bez recepty?
mi pomógł clotidal ale nie wiem czy można w ciąży stosować

reklama
Infekcje intymne to w ciąży niestety częsta dolegliwość . Ja w sumie objaw nie miałam żadnych. W zwykłym badaniu moczu coś tam wyszlo nie tak . Potem posiew z moczu dał wynik bakterii ale dla pełnej kontroli zrobiliśmy jeszcze wymaz z małej i dostałam aż 2 antybiotyki 🙈. Na własną rękę to nasiadówe z tantum rosa albo maść clotrimazolum.

Do góry