reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

5 dniową blastkę wychodzącą z otoczki.
To wg tej tabelki mogło ale też nie musiało wyjść. Jeden test nie przekreśla jeszcze wszystkiego. Różne są testy. Różne jest również stężenie BETA HCG u każdej kobiety w zależności ile piłaś i ile sikałaś. Ja bym na Twoim miejscu jutro rano powtórzyła. Ale jak najbardziej rozumiem Twój żal i smutek. Ściskam i trzymam kciuki✊✊✊

Załączniki

• Screenshot_2021-07-08-17-53-42-981_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-07-08-17-53-42-981_com.android.chrome.jpg
    345,5 KB · Wyświetleń: 73
reklama
J
Wiesiołek stosuje się przy naturalnych staraniach i poprawia jakość i ilość śluzu co ułatwia plemnikom dojście i zapłodnienie 😉 ale my to wszystko “omijamy“ . Lekarz kazał Ci brać wiesiołek 🤷🏼‍♀️ ? Jak już coś to ostrożnie z nim bo powoduje mocne skurcze macicy prowadzące do poronienia - poczytaj sobie o tym . Z tego co się orientuje to bierze się go tylko na początku cyklu - no ale jak Ci lekarz kazał to najlepiej jego dopytać 😉
Ja miałam zalecony wysiolek przez lekarza do stymulacji, brałam go do pobrania prcharzkow I po 3 dniach miałam udany transfer.

Najlepiej zrób betę to rozwieje wszystkie wątpliwości i jak coś jesCZe dziś luteinę bym brała [emoji1307]. Mi test czujny 25 pokazał 2 kreski w 7dpt ( Beta 55) ale u Ciebie mogła wystąpić pozna implantacja - nic jeszcze straconego .
To wg tej tabelki mogło ale też nie musiało wyjść. Jeden test nie przekreśla jeszcze wszystkiego. Różne są testy. Różne jest również stężenie BETA HCG u każdej kobiety w zależności ile piłaś i ile sikałaś. Ja bym na Twoim miejscu jutro rano powtórzyła. Ale jak najbardziej rozumiem Twój żal i smutek. Ściskam i trzymam kciuki[emoji110][emoji110][emoji110]
Dzięki dziewczyny, jutro idę na betę [emoji8]

Hej dziewczyny Potrzebuję pilnie waszej pomocy dziś mam końcówkę 8tc i przyplątała mi się infekcja intymna wizyta dopiero we wtorek co robić I co mogę zastosować?

Mocno w to wierze ❤️🙏🏻✊🏻
bardzo dużo uczę się podczas tej ciąży… ,
Nigdy nie byłam specjalnie cierpliwa … dla mnie czekanie od wizyty do wizyty to wyzwanie 😉. Uczę się własnego ciała i staram się interpretować różne sygnały. Nabyłam niesamowity szacunek dla wszystkich Mam - ciąża to naprawdę trudna wyprawa . A tyle jeszcze przede mną 🤪. Przed Nami… 😍
Ja właściwie cała ciążę jak do teraz to przesypiam 🤣🤷 mój dzień wygląda tak: mdłości jedzenie wymioty i spanie czasem uda mi się zebrać na spacer jak jest lepszy dzień. I to wszystko, mąż się śmieje ze nie mam dla niego czasu bo cały czas śpię i na nic nie mam siły 🤷

Hej dziewczyny Potrzebuję pilnie waszej pomocy dziś mam końcówkę 8tc i przyplątała mi się infekcja intymna wizyta dopiero we wtorek co robić I co mogę zastosować?
A skąd wiesz ze masz infekcje, objawy? Koniecznie zrob wymaz we wtorek a do tego czasu to chyba jedynie coś bez recepty jak lactovaginol albo provag... Mi tu dali clotrimazol ale nie wiem czy w Polsce to jest bez recepty?

Test był o czułości 20. Na wieczór mam wziąć accofil więc zrobię jeszcze jeden o czułości 10, ale nie łudzę się, że wyjdzie pozytywny.
Lekarka kazała odstawić leki jak dziś wyjdzie negatywny. Nie wzięłam luteiny już dziś rano.
Moja droga ja w 9dpt robiłam rano o czułości 10 i wyszła mi tak blada kreska ze później się dziwiłam jak ja zobaczyłam 🙈a beta z tego ddnia 136. Tak że widzisz nie wszystko stracone. Trzymam kciuki aby kolejny test był dodatni ✊✊✊✊ zdjęcie testy w 9dpt ale o czułości 10

Załączniki

• IMG_20200921_072114.jpg
    IMG_20200921_072114.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 93
A skąd wiesz ze masz infekcje, objawy? Koniecznie zrob wymaz we wtorek a do tego czasu to chyba jedynie coś bez recepty jak lactovaginol albo provag... Mi tu dali clotrimazol ale nie wiem czy w Polsce to jest bez recepty?
mi pomógł clotidal ale nie wiem czy można w ciąży stosować

reklama
Infekcje intymne to w ciąży niestety częsta dolegliwość . Ja w sumie objaw nie miałam żadnych. W zwykłym badaniu moczu coś tam wyszlo nie tak . Potem posiew z moczu dał wynik bakterii ale dla pełnej kontroli zrobiliśmy jeszcze wymaz z małej i dostałam aż 2 antybiotyki 🙈. Na własną rękę to nasiadówe z tantum rosa albo maść clotrimazolum.

Do góry