reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Po tylu strzałach w twarz, ciężko o optymizm[emoji17]. Ja wiem, że wszystkie macie mnie dość i chcecie żebym kuwa w końcu zaszła [emoji12]
Ale powiem ci, że tak troszeczke nadzieji dał mi ten Sydor. Miałam z nim konsultację i przepisał accofil. Bardzo chce z tym lekiem spróbować. Oby mi było dane
Ooo tak, mamy bardzo dodc i bardzo, ale to bardzo chcemy, zeby sie udalo.[emoji4][emoji4]
Faktycznie moze byc tak, ze bedziecie z Gonia transferowac prawie razem. To MUSI sie udac! [emoji110][emoji110]

reklama
Dziewczyny u mnie wszystko ok, jest żelek x bije serce, wiem ciąży zgadza się co do dnia [emoji846] ulżyło mi, przynajmniej na chwilę [emoji85]
@Nowa1981 odnośnie leków to mam stopniowo schodzić z encorton, przez tydzień 5mg, a potem przez kolejny tydzień 2.5mg. Heparyne mam brać na pewno do 12 tyg. Pozostałe leki typu acard, prolutex też jeszcze zostają
Cieszę się, że wszystko super ! Niech nam dzidziutki rosną zdrowo :-)

Brzmi super - i jaki efekt! ❤️ Bardzo sie ciesze ze sie udalo!! To niesmowite ze sie rozwinela z BC do BB a jaka cyferke mial kropek przy zamrazaniu? 4BC? 5BC?
Nudnej ciazy Ci zycze😀
Bardzo dziękuję. Tez sie pierwszy raz z czymś takim spotykam. Więc albo błąd labo albo mój dzidzius miał taką wolę życia. Klasyfikacja stopnia rozwoju blastki niezmienna zarówno przed zamrożeniem jak i po czyli 2/3 :-)

Dziewczyny u mnie wszystko ok, jest żelek x bije serce, wiem ciąży zgadza się co do dnia [emoji846] ulżyło mi, przynajmniej na chwilę [emoji85]
@Nowa1981 odnośnie leków to mam stopniowo schodzić z encorton, przez tydzień 5mg, a potem przez kolejny tydzień 2.5mg. Heparyne mam brać na pewno do 12 tyg. Pozostałe leki typu acard, prolutex też jeszcze zostają
A jak Ci wyliczyli wiek ciazy ? Ja myślałam, że zaczynam 6tc licząc od ostatniej miesiączki a lekarz powiedział że jestem już w połowie 6tc i generalnie według niego poród 20.01. Z aplikacji wychodzil mi 24.01

Powinnaś liczyć dzień transferu minus wiek zarodka minus 2 tygodnie. Z tego co kojarzę to ty też miałaś transfer 5 maja? Jak miałaś blastke to powinnaś być tak jak ja w 6+5
A jak Ci wyliczyli wiek ciazy ? Ja myślałam, że zaczynam 6tc licząc od ostatniej miesiączki a lekarz powiedział że jestem już w połowie 6tc i generalnie według niego poród 20.01. Z aplikacji wychodzil mi 24.01

Bardzo dziękuję. Tez sie pierwszy raz z czymś takim spotykam. Więc albo błąd labo albo mój dzidzius miał taką wolę życia. Klasyfikacja stopnia rozwoju blastki niezmienna zarówno przed zamrożeniem jak i po czyli 2/3 :-)
Dla mnie to jest dowód na dwie rzeczy:
- przeć osiągnięciem pełnej blastocysty czyli „3” nie powinno się oceniać morfologii. I o tym czytałam bo 1BB może być później 3AB. Bo tam ledwo wyłania się węzeł zarodkowy w „2” tez nie jest pełny.
- obiektywność embriologa :-) dla jednego masz BB a dla innego BC. Dlatego rozróżniali obecnie klasę B- ale mało klinik ja stosuje.
- mi się wydaje, ze może się morfologia poprawić ale z 3 jak przechodzi np. 6.
- mi w klinice mówili ze morfologia zarodka to rzecz stała i niezmienna, ale oni oceniają od pełnej blastocysty.

reklama
Dla mnie to jest dowód na dwie rzeczy:
- przeć osiągnięciem pełnej blastocysty czyli „3” nie powinno się oceniać morfologii. I o tym czytałam bo 1BB może być później 3AB. Bo tam ledwo wyłania się węzeł zarodkowy w „2” tez nie jest pełny.
- obiektywność embriologa :-) dla jednego masz BB a dla innego BC. Dlatego rozróżniali obecnie klasę B- ale mało klinik ja stosuje.
- mi się wydaje, ze może się morfologia poprawić ale z 3 jak przechodzi np. 6.
- mi w klinice mówili ze morfologia zarodka to rzecz stała i niezmienna, ale oni oceniają od pełnej blastocysty.
No w każdym razie mi zapadły w głowę słowa embriologa że to blastka słaba, że źle rokuje, potem mi tu jeszcze jakaś dziewczyna napisala że w jej klinice takiej by nawet nie transferowali wiec naprawdę nie miałam nadziei. Próbowałam tez czytać na forach ale na tych polskich nie spotkalam ciąży z kategorii C. Na zagranicznych owszem. I mamy cud. Wierze, ze z nami zostanie

Do góry