reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po tylu strzałach w twarz, ciężko o optymizm[emoji17]. Ja wiem, że wszystkie macie mnie dość i chcecie żebym kuwa w końcu zaszła [emoji12]
Ale powiem ci, że tak troszeczke nadzieji dał mi ten Sydor. Miałam z nim konsultację i przepisał accofil. Bardzo chce z tym lekiem spróbować. Oby mi było dane
Ooo tak, mamy bardzo dodc i bardzo, ale to bardzo chcemy, zeby sie udalo.[emoji4][emoji4]
Faktycznie moze byc tak, ze bedziecie z Gonia transferowac prawie razem. To MUSI sie udac! [emoji110][emoji110]

reklama
Dziewczyny u mnie wszystko ok, jest żelek x bije serce, wiem ciąży zgadza się co do dnia [emoji846] ulżyło mi, przynajmniej na chwilę [emoji85]
@Nowa1981 odnośnie leków to mam stopniowo schodzić z encorton, przez tydzień 5mg, a potem przez kolejny tydzień 2.5mg. Heparyne mam brać na pewno do 12 tyg. Pozostałe leki typu acard, prolutex też jeszcze zostają
Cieszę się, że wszystko super ! Niech nam dzidziutki rosną zdrowo :-)

Brzmi super - i jaki efekt! ❤️ Bardzo sie ciesze ze sie udalo!! To niesmowite ze sie rozwinela z BC do BB a jaka cyferke mial kropek przy zamrazaniu? 4BC? 5BC?
Nudnej ciazy Ci zycze😀
Bardzo dziękuję. Tez sie pierwszy raz z czymś takim spotykam. Więc albo błąd labo albo mój dzidzius miał taką wolę życia. Klasyfikacja stopnia rozwoju blastki niezmienna zarówno przed zamrożeniem jak i po czyli 2/3 :-)

Dziewczyny u mnie wszystko ok, jest żelek x bije serce, wiem ciąży zgadza się co do dnia [emoji846] ulżyło mi, przynajmniej na chwilę [emoji85]
@Nowa1981 odnośnie leków to mam stopniowo schodzić z encorton, przez tydzień 5mg, a potem przez kolejny tydzień 2.5mg. Heparyne mam brać na pewno do 12 tyg. Pozostałe leki typu acard, prolutex też jeszcze zostają
A jak Ci wyliczyli wiek ciazy ? Ja myślałam, że zaczynam 6tc licząc od ostatniej miesiączki a lekarz powiedział że jestem już w połowie 6tc i generalnie według niego poród 20.01. Z aplikacji wychodzil mi 24.01

Powinnaś liczyć dzień transferu minus wiek zarodka minus 2 tygodnie. Z tego co kojarzę to ty też miałaś transfer 5 maja? Jak miałaś blastke to powinnaś być tak jak ja w 6+5
A jak Ci wyliczyli wiek ciazy ? Ja myślałam, że zaczynam 6tc licząc od ostatniej miesiączki a lekarz powiedział że jestem już w połowie 6tc i generalnie według niego poród 20.01. Z aplikacji wychodzil mi 24.01

Bardzo dziękuję. Tez sie pierwszy raz z czymś takim spotykam. Więc albo błąd labo albo mój dzidzius miał taką wolę życia. Klasyfikacja stopnia rozwoju blastki niezmienna zarówno przed zamrożeniem jak i po czyli 2/3 :-)
Dla mnie to jest dowód na dwie rzeczy:
- przeć osiągnięciem pełnej blastocysty czyli „3” nie powinno się oceniać morfologii. I o tym czytałam bo 1BB może być później 3AB. Bo tam ledwo wyłania się węzeł zarodkowy w „2” tez nie jest pełny.
- obiektywność embriologa :-) dla jednego masz BB a dla innego BC. Dlatego rozróżniali obecnie klasę B- ale mało klinik ja stosuje.
- mi się wydaje, ze może się morfologia poprawić ale z 3 jak przechodzi np. 6.
- mi w klinice mówili ze morfologia zarodka to rzecz stała i niezmienna, ale oni oceniają od pełnej blastocysty.

reklama
Dla mnie to jest dowód na dwie rzeczy:
- przeć osiągnięciem pełnej blastocysty czyli „3” nie powinno się oceniać morfologii. I o tym czytałam bo 1BB może być później 3AB. Bo tam ledwo wyłania się węzeł zarodkowy w „2” tez nie jest pełny.
- obiektywność embriologa :-) dla jednego masz BB a dla innego BC. Dlatego rozróżniali obecnie klasę B- ale mało klinik ja stosuje.
- mi się wydaje, ze może się morfologia poprawić ale z 3 jak przechodzi np. 6.
- mi w klinice mówili ze morfologia zarodka to rzecz stała i niezmienna, ale oni oceniają od pełnej blastocysty.
No w każdym razie mi zapadły w głowę słowa embriologa że to blastka słaba, że źle rokuje, potem mi tu jeszcze jakaś dziewczyna napisala że w jej klinice takiej by nawet nie transferowali wiec naprawdę nie miałam nadziei. Próbowałam tez czytać na forach ale na tych polskich nie spotkalam ciąży z kategorii C. Na zagranicznych owszem. I mamy cud. Wierze, ze z nami zostanie

Do góry