reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Odrazu dewiacje;-) o gustach się nie dyskutuje. Żyjemy w tak pruderyjnym kraju, ze powiesz w tramwaju „analny” to Cię mało stare babcie nie wypchną z oknem. Nie ważne czy lubisz, uprawiasz lub nie lubisz i nie uprawiasz buehehe.
A z tym relanium to chodzi o to, ze on może już implantowac się tego samego dnia - zacząć proces. I lepiej, żeby relanium nie było we krwi jak już podłączy się do krwiobiegu. U mnie w invicta normalnie zalecają relanium.
Hahahaha, dobre :D samo słowo seks budzi wśród starszych wiele emocji ;))

Okej bo ja pytałam wczoraj położnej tej mojej, w mailu i napisała, że nie, że mam brać tylko leki zaordynowane przez lekarza 🥴

reklama
Hahahaha, dobre :D samo słowo seks budzi wśród starszych wiele emocji ;))

Okej bo ja pytałam wczoraj położnej tej mojej, w mailu i napisała, że nie, że mam brać tylko leki zaordynowane przez lekarza 🥴
No to lepiej nie bierz bo u mnie w klinice to się bierze 2h przed transferem. Wtedy jedziesz na totalnym luzie :-) chociaż pierwszy raz to o mało nie zasnęłam w poczekalni a ostatnie transfery to już nawet nic nie czułam po 1h:-( możesz sobie walnąc po transferze, żeby nie świrować :-) i na betę kiedy? 6dpt czy wcześniej bo może już 5dpt być :-))))

No to lepiej nie bierz bo u mnie w klinice to się bierze 2h przed transferem. Wtedy jedziesz na totalnym luzie :-) chociaż pierwszy raz to o mało nie zasnęłam w poczekalni a ostatnie transfery to już nawet nic nie czułam po 1h:-( możesz sobie walnąc po transferze, żeby nie świrować :-) i na betę kiedy? 6dpt czy wcześniej bo może już 5dpt być :-))))
Zalecenia mam takie, że 7 czerwca w poniedziałek zbadać progesteron i jak będzie mniej niż 20 to zwiększyć luteine tam mi napisał ile a 14 czerwca na progesteron i bete i napisać maila czy sie udało czy nie. A Ty myślisz, że kiedy iść na bete najszybciej? Bo jeszcze w piątek pół ampułki ovitrelle mam żeby wyniku nie zafałszowało :D

Mam głupie pytanie... Położna po wizycie u lekarza zasugerowała aby leki dopochwowe wziąć po ET nie przed bo oni to "wyczyszczą", czyli ja zrozumiałam, że oni przed w środku czymś czyszczą 😹 czy jestem nienormalna czy ta położna? Ja leki wezmę tak jak lekarz kazał a kazał brać normalnie... o co chodzi z tym czyszczeniem?

Zalecenia mam takie, że 7 czerwca w poniedziałek zbadać progesteron i jak będzie mniej niż 20 to zwiększyć luteine tam mi napisał ile a 14 czerwca na progesteron i bete i napisać maila czy sie udało czy nie. A Ty myślisz, że kiedy iść na bete najszybciej? Bo jeszcze w piątek pół ampułki ovitrelle mam żeby wyniku nie zafałszowało :D

Mam głupie pytanie... Położna po wizycie u lekarza zasugerowała aby leki dopochwowe wziąć po ET nie przed bo oni to "wyczyszczą", czyli ja zrozumiałam, że oni przed w środku czymś czyszczą 😹 czy jestem nienormalna czy ta położna? Ja leki wezmę tak jak lekarz kazał a kazał brać normalnie... o co chodzi z tym czyszczeniem?
A jak bierzesz ovitrell to faktycznie jeszcze będzie fałszował wynik. Czyli 10dpt możesz ehhh to się narzekasz.
Z lekami to zależy o której masz transfer jak na 13:00 to poranne bierzesz o 5-6:00. No ale nie przed samym transferem, bo potem ciężko może być wprowadzić zarodek przez taką rureczkę :-) lepiej żeby tarcia nie było. A wyjmując „rureczke” pewnie wyciągną leki na wierzch i o to chodziło położnej pewnie.

A jak bierzesz ovitrell to faktycznie jeszcze będzie fałszował wynik. Czyli 10dpt możesz ehhh to się narzekasz.
Z lekami to zależy o której masz transfer jak na 13:00 to poranne bierzesz o 5-6:00. No ale nie przed samym transferem, bo potem ciężko może być wprowadzić zarodek przez taką rureczkę :-) lepiej żeby tarcia nie było. A wyjmując „rureczke” pewnie wyciągną leki na wierzch i o to chodziło położnej pewnie.
Ja zrozumiałam, że będa mi picze w środku czyścić czujesz to...😅tylko ja jestem zdolna do takich odkryć 😂
Przełożyli mi na 15 godzine i inny lekarz. O 12 mi przypada estrofem a potem o 16 luteina więc chyba git

Leki przyjmujesz jak zwykle. Po lutinus i tak wszystko jest zabite. Lekarz czyści, transfer odbywa się normalnie.

reklama
Do góry