reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny kochane, powiedzcie kiedy zaczęłyście coś czuć w czasie stymulacji. Ja mam dzisiaj 4 dzień menopuru i nic nie czuję, żadnego kłucia czy powiększonego podbrzusza. Obawiam się . że znowu nic nie rośnie jak ostatnim razem.

Kamryn, nie przejmuj sie. Ja tez pisalam niedawno na forum pomocy bo nic nie czuje. Mozesz nic nie czuc, to nic nie znaczy. Ja nawet w dniu punkcji ani troche brzuszka nie mialam a potem niespodzianka i 15 oocytow. Ciesz sie ze cie nie boli :)

reklama
Kinga_-Kompletnie nic nie czuje w jajnikach czy podbrzuszu, jedynie od wczoraj mam ból głowy-permanentny.

Kamryn
- może za wcześnie na jakieś objawy po prostu. Czas stymulacji jest indywidualnie ustalany, ja miałam ostatnio 9 dni, a inne dziewczyny miały dłużej stymulację. Moim zdaniem poczekaj do podglądania to zobaczysz co tam jest. A ból głowy to skutek uboczny leków na pewno.

Bardzo sie ciesze ze kalendarz sie spodobal:-)teraz widać jaki mamy pracowity i pełen nadziei marzec!

Lawendowy sen fajny pomysł z grupa tylko chyba łatwiej jest kopiowac do posta, nie trzeba zaglądać do oddzielnej zakładki. Ja nawet nie wiedziałam ze taka opcja jest!

Hola bardzo dobra modyfikacja;-)

Buziaki spokojnego wieczoru:happy:

Ostatnia edycja:
Hey dziewczyny. Teraz mam przygotowania jedynie do iui, ale patrząc daleko w przyszłość (może troszkę za daleko) chciałam się zapytać z czystej ciekawości ile kosztuje samo in vitro jeżeli nie trzeba robić stymulacji? Mam na myśli to, że podczas pierwszego in vitro pobierane są komórki jajowe, kobieta musi brać odpowiednie leki aby je wyhodować, mnożenie zarodków i inne rzeczy kosztują. To wszystko może kosztować nawet 10 tysięcy. Jednak nie zawsze wychodzi to pierwsze in vitro. Ile w takim bądź razie kosztuje to drugie bez tych rzeczy, które potrzebne są jedynie w tym pierwszym? Która z Was podchodziła do in vitro drugi raz z zarodkami pozostałymi z pierwszego in vitro i ile ją kosztowało do drugie? Słyszałam, że wychodzi to dużo taniej.

Hej dziewczyny!
I ja, ja - dopiszcie mnie też do listy :-)
Dziś zaraz biorę ovitrelle i punkcję mam wyznaczoną na sobotę rano.
Mam stresa bo w środę czułam jajniki i wzięłam ostatnią dawkę menopuru, m - yślałam, że będzie gorzej, a dziś już nie boli... Boję się że same pękły pęchcerzki... - nie wiem jak wytrzymam do soboty. Cetrtide też wczoraj brałam zgodnie z zaleceniami... Acha, pęcholi było około 8 - wszytskie 16-18 mm, doktor chciał je jeszcze podchodować. Jakie wy miałyście wymiary pęcherzyków??? trzymajcie kciuki!!

9 marzec Kinga_1 wysoka beta!
9 marzec Zuzia2011 wysoka beta!
11 marzec Tequila I scratching przed udanym crio
12 marzec martka273 I scratching przed udanym crio
12 marzec dagnes78 wysoka beta!
13 marzec Gotadora - podgladamy maluszki
14 marzec Roxii - udane crio
14 marzec lulin I wizyta przed udanym crio
16 marzec Asia_77 - I wizyta przed udanym IVF
18 marzec avocado wysoka beta!
18 marzec hola wysoka beta!
18 marzec mgielka888 wysoka beta :):)(13 dpt)
Marzec malinuś udane crio
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec aneszka81 owocna stymulacja
Marzec darii owocna stymulacja
Marzec/kwieciec Fusun - owocna stymulacja
9 marzec punkcja olo2012

dobrywieczorek ;) dziewczyny czytałyście o tym preparacie femifertil? suplement dla kobiet zwiększający szanse na poczęcie,ciekawe czy faktycznie działa..

reklama
.. mam smutne wiadomości ... niestety wygląda na to ze już nie będę tu tak często zagladac.. wróciłam od dietetyka..dostałam książkę z ustalona dieta i przepisami i z tego co wstępnie przeglądnęłam to spedze najbliższe tygodnie w kuchni :-D

Do góry