reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
EmbryoGlue mam dodatkowo do transferu.... Powiedzcie dobrze. Czy źle? To dopiero 2 transfer i jestem zielona [emoji85]
Miałam 2 razy na świeżym i crio ,przy crio coś ruszylo ale się nie udało beta skoczyła i zaczęła spadać. Przy drugim crio lekarz powiedział mi bezpośrednio,że szkoda naszej kasy ... podeszlismy bez - transfer udany ... [emoji849] śledziłam temat embrioglue i zdania są podzielone [emoji848]

Miałam 2 razy na świeżym i crio ,przy crio coś ruszylo ale się nie udało beta skoczyła i zaczęła spadać. Przy drugim crio lekarz powiedział mi bezpośrednio,że szkoda naszej kasy ... podeszlismy bez - transfer udany ... [emoji849] śledziłam temat embrioglue i zdania są podzielone [emoji848]
No są podzielone :-) ja tez brałam raz i biochemiczna była. A potem bez i się udało, u mnie w klinice wierzą bardziej w AH i tutaj zdania tez podzielone. Tez mysle , ze jak ma się udać to się uda:p

Hej wszystkim,

Po trudnej, lecz zakończonej sukcesem walce o dziecko zostały mi następujące leki/suplementy😊 Są to:

Orgametril 5 mg (Lynestrenolum)- opakowanie niepełne, 26 tab (DW 08/2023)

MRM DHEA Mikronizowany 50 mg- opakowanie niepełne- 43 kapsułki, ( DW 12/2021)

Kontakt: dommie@o2.pl

Ostatnia edycja:
Były robione badania FISH zarodków 3 dniowych. Okazało się, ze w 5 dobie tak samo były to zarodki wadliwe jak i w 5. Te które degenerowały to była oczywistość. Hodowli nie przedłużano dalej. Obecnie są kolejne badania zarodków w 5 dobie, 6 i 7. Zarodki blastocysty - w 6 dobie są prawie tak samo wolne od wad genetycznych jak te w 5. Natomiast zaledwie 20% tych z 7 jest zdrowa genetycznie. Zarodki mogą być słabe i się nie rozwijać na szkle ale to wynika z potencjału przyzyciowego. A to jest coś więcej niż DNA metabolizm zarodka chociażby. Ja osobiscie uważam, ze dobrze robią nie transferując 6 moruli i czekając na cud. Bo szansa na powodzenie jest 6% w tej sytuacji. Trzeba ufać specjalistom.
Jak genetyka jest zła to nic nie zrobimy. Ja myślę o zdrowych zarodkach ktorym niekoniecznie podoba się na szkle w laboratorium. Podobnie jak transferowane są zdrowe zarodki po badaniach genetycznych i dop..... ciąży nie ma. Gdzieś w sieci krąży fajny wykład embiologa z Hiszpanii , dokładnie tumaczy snes hodowli do 3 lub 5 doby.

reklama
Hej ja melduję się dopiero do was po histerioskopii.....
Tradycyjnie zrobili i okazało się wszystko git płaciłam tylko troszkę. I prawie już było czysto a teraz z pracy wrzuciłam podbrzusze pobolewa i znów róż na papierze taki swierzy ..... Pewnie panikuje.... Znając życie ..... Niewiem czy nie wolałabym żeby coś było wycięli by i było by git ale nie Węszę mamy co chcemy

Do góry