reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem dlaczego to wszystko jest takie trudne i niesprawiedliwe 🥺🥺
Jak widziałam wyniki 0 to popłakałam jeden dzień i brałam się w garść do dalszej walki.
a teraz mam wrażenie ze wchodzę po drabince powoli na górę i upadek będzie bardzo bolesny.
krew oddana i czekam na wyniki. Cały czas mam nadzieje, choć wiem ze szanse są niewielkie.
6 dpt beta 14
8 dpt beta 30
Dziś 11 dpt wiec beta ponad 100 powinna być wiec zobaczymy.
Boje się dziewczynki czy dam radę. Czeka mnie nowa procedura. 😭
Trzymam kciuki żeby beta wystrzeliła 😘
Zalamie się.
6dpt nawet cienia na teście.
Nie mam dziś jak zrobić bety bo zaraz wyjeżdżam do Pasnika.
Zrobię jutro ale i tak już wiem że dupa.
Czemu to musi być takie trudne [emoji24][emoji24][emoji24]
Wiem ze się martwisz, ale przecież wiesz ze tutaj większość dziewczyn nie miała nic na teście, a bety były wysokie 😘

reklama
Jak widziałam wyniki 0 to popłakałam jeden dzień i brałam się w garść do dalszej walki.
a teraz mam wrażenie ze wchodzę po drabince powoli na górę i upadek będzie bardzo bolesny.
krew oddana i czekam na wyniki. Cały czas mam nadzieje, choć wiem ze szanse są niewielkie.
6 dpt beta 14
8 dpt beta 30
Bo Cię kopne w dupe !
Wróżka jesteś ?
Na razie nie myśl o nowej procedurze !
Ja wierze że będzie ładna Beta ✊❤ i wszystko będzie dobrze
Żadnych złych myśli !!!

Zalamie się.
6dpt nawet cienia na teście.
Nie mam dziś jak zrobić bety bo zaraz wyjeżdżam do Pasnika.
Zrobię jutro ale i tak już wiem że dupa.
Czemu to musi być takie trudne [emoji24][emoji24][emoji24]

6dpt to bardzo wcześnie, nawet nie miałam odwagi robić wtedy sikańca :) beta 6 dpt jeśli już jest to raczej malutka, więc nic dziwnego, że nic nie widać, trzymam kciuki ✊ i powodzenia u Paśnika, daj znać co Ci powiedział

6 dpt beta 14
8 dpt beta 30

Niech będzie piękna beta do nieba ✊ ✊ ✊ 🍀🍀🍀

Dziewczyny jak to jest z tym mierzeniem tętna. Byłam u 2 ginekologów i każdy jeden na moją prośbę zmierzenia tętna odmawiał argumentując że do 12 tygodnia nie mierzy się go bo jest to szkodliwe dla dziecka. Tutaj jednak niemal każda z Was ma mierzone tętno bardzo wcześnie. Zastanawiam się czy tak poprostu robią kliniki in vitro dla swoich klientów czy faktycznie coś w tym jest.
To na pewno nie było badanie Dopplera, tylko jakieś inne, nie słyszałam serduszka 🤷‍♀️ o dopplerze mówili, że dopiero w późniejszych tygodniach ciąży

10cm to już duuza zmiana, nie dziwię się, że trzeba było usuwać. Ale niestety znam conajmniej kilka przypadków gdzie pierwsze co się robi to kieruje na zabieg usunięcia, czy jest potrzeba czy nie. I wiadomo - skutki bywają slabe.
No właśnie. Moja największa zmiana ma około 3 cm. W sensie pęcherzyk wypełniony płynem. To nie musi być akurat zmiana endometrialna, bo wiem że mam i takie i takie. I wyglądało na to, że ten lekarz kieruje wszystkich jak leci, nie za bardzo go obchodzą konsekwencje. Nawet bezdusznie powiedział, że oczywiście to ma konsekwencje i oczywiście obniży moją rezerwę, ale tego nie da się uniknąć. Nie zgadzam się na to.

6dpt to bardzo wcześnie, nawet nie miałam odwagi robić wtedy sikańca :) beta 6 dpt jeśli już jest to raczej malutka, więc nic dziwnego, że nic nie widać, trzymam kciuki [emoji110] i powodzenia u Paśnika, daj znać co Ci powiedział
Zrobiłam dziś bo czasem dziewczyny wrzucają już widoczne ładne tesciki[emoji24]
Myślałam że pojadę do Pasnika i powiem stary moze wcale Cię nie potrzebuje. A jednak chyba będę go potrzebować [emoji29]

Zrobiłam dziś bo czasem dziewczyny wrzucają już widoczne ładne tesciki[emoji24]
Myślałam że pojadę do Pasnika i powiem stary moze wcale Cię nie potrzebuje. A jednak chyba będę go potrzebować [emoji29]
Wiem Kochana, ale z tymi betami różnie bywa, też pewnie zależy to od tego jaki zarodek miałaś podany, podejrzewam, że jak już jest taka blastka wychodząca z otoczki to ona troszkę wcześniej się zaimplantuje i beta tego 6 dnia już może być wieksza i widoczna na sikańcu, a jak wczesna blastka to pewnie potrzebuje więcej czasu. Jutro robisz betę? Wtedy tak naprawdę wszystko się okaże ✊

reklama
Wiem Kochana, ale z tymi betami różnie bywa, też pewnie zależy to od tego jaki zarodek miałaś podany, podejrzewam, że jak już jest taka blastka wychodząca z otoczki to ona troszkę wcześniej się zaimplantuje i beta tego 6 dnia już może być wieksza i widoczna na sikańcu, a jak wczesna blastka to pewnie potrzebuje więcej czasu. Jutro robisz betę? Wtedy tak naprawdę wszystko się okaże [emoji110]
Podobno wczesna blastka "jedyneczka"...

Boże tak strasznie chciałabym żeby się udało [emoji24][emoji24][emoji24]

Do góry