reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak sama piszesz jak byłas młodsza. Sądzę że każda z nas w wieku 20 stki odchudzla się dużo szybciej bo i metabolizm ciut lepszy i może mniej chorób. Także nie ma co porównywać tamtych czasów. Moje objawy to: kompletny brak reakcji wagi w stosowaniu diety, senność, mgła mózgowa 1h po posiłku ( dotyczy tylko obiadu) i trudności z koncentracją, nieustające przemęczenie. Obawiałam się że mam padaczkę typu absens z tym brakiem koncentracji i mgła mózgowa [emoji15][emoji3061][emoji3061] a to tylko insulina taki psikus[emoji16]
Zauważyłam, że mam mniejsza zdolność koncentracji, ale zwalam to na wiek po prostu [emoji2368] może jednak coś jest na rzeczy, dam znać w środę [emoji4][emoji4][emoji4] dziękuję [emoji3590]

reklama
Można robić przed świeżym ale to nie musi być równo 5 dni przed.. tylko nie rób przed punkcja! KIR badalas ?
Dzięki kochana, robią po punkcji jak coś i już mi powiedzieli, ze może być na przykład 3 dni przed transferem. Kir mam bx ale jakiś tam kirów implantacyjnych brakuje dlatego Sydor zalecił accofil tylko przed transferem. Ewentualnie mówił tez o szczepieniach i immunoglobinach ale narazie to duże koszty a mieliśmy tylko jeden transfer.

Kurcze podziwiam. Ja na myśl o koktajlu warzywnym mam odruch wymiotny. 🥴🥴 Pytam o żelazo bo od wieków osiągam dolna granicę normy mimo suplementacji. Być może taka moja uroda ale lekarz wspomniał że jeśli będę w ciąży to żelazo mogę dopiero po 8 tygodniu brać.
na zelazo sok z buraka albo najlepiej zakwas buraczany ;) Potwierdzone u znojomego badaniami bo mial tez mega za niskie - pil codziennie - taki prawdziwy zakwas z buraka - najlepiej zrobic go sobie samemu ;)

Dzięki kochana, robią po punkcji jak coś i już mi powiedzieli, ze może być na przykład 3 dni przed transferem. Kir mam bx ale jakiś tam kirów implantacyjnych brakuje dlatego Sydor zalecił accofil tylko przed transferem. Ewentualnie mówił tez o szczepieniach i immunoglobinach ale narazie to duże koszty a mieliśmy tylko jeden transfer.
A szczepienia mówił na co u Ciebie? Wlew domaciczny w accofilu jest dość skuteczny jeśli ewidentnie jest mało uNK.. Ja robiłam Receptywnosc w Invicta i mi wyszły podwyższone uNK dlatego u mnie akurat wlew odpadal.. Brałam accofil podskornie na KIR BX z brakiem implantacyjnych

Kurcze podziwiam. Ja na myśl o koktajlu warzywnym mam odruch wymiotny. 🥴🥴 Pytam o żelazo bo od wieków osiągam dolna granicę normy mimo suplementacji. Być może taka moja uroda ale lekarz wspomniał że jeśli będę w ciąży to żelazo mogę dopiero po 8 tygodniu brać.
Kochana zakwas z buraka 👌🏻
Mi kazali brać żelazo ze względu na krwawienia w ciąży. Ale oczywiście nie brałam 😂 żelazo w formie tabsów bardzo cieżko się wchłania, jeżeli wgl .. a jak już to trzeba brać razem z wit C.
Także ja robiłam sobie zakwas, wypijałam codziennie po Ok 0,5 szkl i jest miód malina 🤓✊🏻

Są dowody naukowe na to, ze mrożenie zarodków w 3 dobie uszkadza je bardziej niż w 5 dobie. Novum jest charakterystyczną kliniką i nie mam o nich dobrego zdania. Nie robią PGD PGS bo niby maja badanie wrzeciona. Transferują parom z czynnikiem męskim zarodki w 2 dobie. Transferowanie zarodków w 2 dobie z czynnikiem męskim to pomyłka. Większość z nich nie rozwinie się do 5 doby. Poza tym po 3 dobie wchodzi genom zarodka. Czyli materiał genetyczny matki i OJCA dopiero. Wcześniej embrion rozwija się na potencjale komórki jajowej. Zatem jest to bardzo nie diagnostyczne transferować w 2-3 dobie. I duzo tutaj informacji jeszcze jest... chociażby to ze transferują zarodki z 3 doby klasy C.
Kochana a slyszalas o Deb.ski Clinic i dr Ma.rzenie Debs.kiej?
Jakies opinie?

reklama
A szczepienia mówił na co u Ciebie? Wlew domaciczny w accofilu jest dość skuteczny jeśli ewidentnie jest mało uNK.. Ja robiłam Receptywnosc w Invicta i mi wyszły podwyższone uNK dlatego u mnie akurat wlew odpadal.. Brałam accofil podskornie na KIR BX z brakiem implantacyjnych
No właśnie teraz czytam jeszcze raz zalecenia i Sydor napisał 30 mln. jednostek s.c. a w razie słabszego endometrium przez cewnik inseminacyjny. Czyli podskórnie? Moje endometrium wczoraj to 8,5 mm wiec raczej słabe nie będzie.
A szczepienia i immunoglobuliny zalecił bo allo-mlr mam tylko 14 %

Do góry