reklama
Aduś16
Fanka BB :)
Tak, to prawda, porównywalna skuteczność Implantacji jak wczesnych blastocyst.. Ale mój nawet nie jest jeszcze blastocysta, Jeszce może paść.. Dziwne że ten co ma 8komorek nadal się rozwija w 5tej dobie a się nie zatrzymał.. Miała tak ktoras ??Już nawet przeczytałam na forum Novum że zarodki z 6 doby wcale nie są takie dużo gorsze. Sukces na transfer to 26%, czyli nie tak źle.
motylek24
To tak nie działa. Do blastki dociera od 30 do 60% zarodków. Miałaś tylko 2 zarodki a więc bardzo mało. U mnie aby uzyskać 2 blastki trzeba było 8 komórek. Trochę to takie wszystko losowe.No myślałam że jeden już dawno odpadł, a jeden jakość walczy. To chyba znaczy że nasienie było ok a komórki slabizny.. Dobrze że dałam sobie spokój z PGD!
Czarna1985
Jest superA ja dzisiaj nasikalam na testZobacz załącznik 1122741
Aduś16
W sensie że 2 komorki i 2 zarodki w 5tej dobie tylko że wolne.. Czyli o co chodzi.. Gdyby były do niczego by już padły...To tak nie działa. Do blastki dociera od 30 do 60% zarodków. Miałaś tylko 2 zarodki a więc bardzo mało. U mnie aby uzyskać 2 blastki trzeba było 8 komórek. Trochę to takie wszystko losowe.
Aduś16
No też tak myślę... Jeśli oba padną do jutro to muszę embriologa zapytać z czego to może wynikać, bo jakby była taka kicha to by wcześniej padły.. Ja w najlepszej stymulacji mialam 40% zarodków z komórek dojrzałych w 5tej dobie a tu 100% tylko że wolne.. O co come'on ??Mieć wynik 100 na 100 w piątej dobie to wielka rzadkość. Myślałam że jeden zostanie.
motylek24
Zarodki nie padają tak od razu na amen. Powiedzieli ci dokładnie jak to wygląda, czyli jeden zarodek słaby a drugi trochę opóźniony. U mnie jeszcze w 5 dobie były 4 murole, dupa nic z nich nie zamrozili. Dziewczyna ze mną miała tylko murole, jedną jej transferowali a reszta padła. Dlatego podejrzewam, że gdyby np. ta dziewczyna zdecydowała się na dwie murole to może miałaby ciążę bliźniaczą, a tak ma jedno dziecko. Myślę że wielka szkoda tej hodowli do 5 doby, u ciebie każdy zarodek jest na wagę złota. Już kiedyś o tym pisałam. W Novum mrożą wcześniej w takiej sytuacji. Oni twierdzą że na szkle zarodkom jest trudniej.....jest fajne forum Novum, możesz napisać ,powinni ci odpowiedzieć na nurtujące pytania. Tylko odpowiadają raczej z opóźnieniem, kiedyś mi odpisali. Trzeba to śledzić.W sensie że 2 komorki i 2 zarodki w 5tej dobie tylko że wolne.. Czyli o co chodzi.. Gdyby były do niczego by już padły...
Poczekaj aż on dojdzie do 6 doby i jakiej morfologii będzie. Obecnie naukowe badania mówią, ze nie ma różnic między 5 a 6 dniowym blastocysta jeżeli chodzi o odesetek tych wadliwych. Istotna jest morfologia. Zarodki z 6 doby podane w 5 dobie po mrozeniu maja takie same współczynniki implantacji. W skrocie mrożenie zwiększy jego szanse. BTW nie ma różnic między morulami w 5 dobie a wczesnymi blastkami czy dwójkami w 5 dobie.Oddzwonili łaskawie, w 5tej dobie są dwa ale jeden nie rokuje za dobrze bo jest jeszcze 8mio komórkowy.. Drugi jest jeszcze morula więc może bedzie jutro blastocysta czyli w 6tej dobie Morfologii nie znam na razie. Z pozostałych jedna była zdegenerowana czyli ten największy pęcherzyk tak jak się spodziewal lekarz a 4ta miała komórkę o nieprawidłowej morfologii, mój lekarz też tak obstawial.. Więc może cudem jedzie jeden zarodek z 6tej doby..Czyli szanse na ciążę marne.. Lepiej sobie dac od razu spokój niż ciągle żyć naiwną nadzieją. w Was dużo wiary, ja jestem realistka i niestety już nie potrafię się dłużej łudzić, bo po co.
Aduś16
Nie chce już tego wałkować bo nic to nie zmieni.. Invicta się usrala na hodowlę do blastocysty i nic ich nie przekona.. Wobec tego marne szanse aby ta morula też przetrwała, jak Ty miałaś 4 i z żadnej nic.. Trudno, godze się powoli z porażką i tyle.. Ja miałam raz morele zamrożona w 5tej dobie i jak ja po 7 latach odmrozili to od razu padłaZarodki nie padają tak od razu na amen. Powiedzieli ci dokładnie jak to wygląda, czyli jeden zarodek słaby a drugi trochę opóźniony. U mnie jeszcze w 5 dobie były 4 murole, dupa nic z nich nie zamrozili. Dziewczyna ze mną miała tylko murole, jedną jej transferowali a reszta padła. Dlatego podejrzewam, że gdyby np. ta dziewczyna zdecydowała się na dwie murole to może miałaby ciążę bliźniaczą, a tak ma jedno dziecko. Myślę że wielka szkoda tej hodowli do 5 doby, u ciebie każdy zarodek jest na wagę złota. Już kiedyś o tym pisałam. W Novum mrożą wcześniej w takiej sytuacji. Oni twierdzą że na szkle zarodkom jest trudniej.....jest fajne forum Novum, możesz napisać ,powinni ci odpowiedzieć na nurtujące pytania. Tylko odpowiadają raczej z opóźnieniem, kiedyś mi odpisali. Trzeba to śledzić.
reklama
Netiaskitchen
Jak przez to wszystko przeszłaś teraz to już teraz wycofanie się jest bez sensu. A jak będzie jeden zarodek, albo nawet 2,to je zostawisz? No jak to? Poczekajmy do jutra.Oddzwonili łaskawie, w 5tej dobie są dwa ale jeden nie rokuje za dobrze bo jest jeszcze 8mio komórkowy.. Drugi jest jeszcze morula więc może bedzie jutro blastocysta czyli w 6tej dobie Morfologii nie znam na razie. Z pozostałych jedna była zdegenerowana czyli ten największy pęcherzyk tak jak się spodziewal lekarz a 4ta miała komórkę o nieprawidłowej morfologii, mój lekarz też tak obstawial.. Więc może cudem jedzie jeden zarodek z 6tej doby..Czyli szanse na ciążę marne.. Lepiej sobie dac od razu spokój niż ciągle żyć naiwną nadzieją. w Was dużo wiary, ja jestem realistka i niestety już nie potrafię się dłużej łudzić, bo po co.
Podziel się: