reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Będziesz jak taki strachliwy wypłosz, co pierwszy raz na dwór wyjdzie [emoji23]. A tak na serio, to szacun że tyle wytrzymaliscie[emoji33].
No to kolejny hit[emoji34][emoji34][emoji34]tylko głupiec może wpaść na taki pomysł... Mnie już ręce opadają. Staram się jak Ty, nie oglądać tv prawie wcale, uważać na siebie i nie nakręcać się, bo nerwica mnie szybciej wykończy niż korona[emoji58][emoji58][emoji58]
@nieagatka ale super! W końcu odetchniesz choć ciut[emoji3526]masakra te 1,5 miecha.
Nie bylo wyjscia. Jakbym wyszla z Lilka to dostalabym 600e mandatu wiec hmmm mam inne pomysly na wydanie takiej kasy [emoji16]
Poki co ciesze sie po cichutku na wypadek jakby jeszcze zmienili zdanie. Ale przynajmniej jest swiatelko w tunelu [emoji16]

reklama
Tak, jak ma się udać, to się uda;) ale jednak ja uważam,ze to jak traktują pacjenta- klienta jest ważne i nie w każdej klinice jest tak samo. Bo ciągle się czymś denerwowac, czuć się jak na taśmie to nic przyjemnego, to też budzi flustracje i stres, który nie jest potrzebny. A już nie wspomnę jak niektóre dziewczyny piszą o wszelkich praktykach nastawionych na wyciąganie pieniedzy. Np konsultacja telefoniczna za 200zl... ja jestem tą szczesciarą, gdzie kontakt z lekarzem mialam bez problemu " za darmo" lub jak inaczej zwał "wliczony w cene", lekarz minimalizowal koszty na maksa, jak ja pytałam o jakiś dodatkowy "zabieg", który mają w cenniku A nie widział sensu to od razu mi o tym mówił. Kontakt z rejestracją super, jak nie odbierali to zawsze oddzwaniali. Jak nie umiały mi odpowiedzieć na pytanie to dowiadywaly się i również oddzwanialy. Po prostu bardzo się ciesze,ze trafiliśmy tam z polecenia od razu i nie musiałam się znaleźć w sytuacji jak @Aduś , gdzie tak jak pisze nie ma teraz za bardzo możliwości na zmianę.
Niby tak. Jestem a może byłam zachwycona moją kliniką, po tym jak to wyglądało wszystko u mojej koleżanki już tego tak nie widzę. Wszędzie jest taśma, stymulacja, punkcja , transfer, a kasa musi się zgadzać. Bazylia też miła cyrki z kliniką , to normalnie cud że to wyszło. Chyba bardziej wyszło bo akurat Bazylia nie podwinęła ogonka, tylko dociekała. W sumie stymulację też miałam u różnych lekarzy bo sezon urlopowy, owszem lepiej mieć u jednego ale ostatecznie kompletnie nie miało to wpływu na efekt końcowy. Najważniejszy jest doświadczony lekarz , dobre laboratorium i w zasadzie to koniec. Reszta to otoczka ktora może nas bardziej lub mniej denerwować.

@nieagatka zrobiłam z brzoskwiniami, i nawet nie gadaj że też nie lubisz [emoji12]
IMG_20200418_124126.jpeg

Na mnie działał ten zestaw. Na mnie. A moje skurcze przy endomendzie... Wiesz.Mocne są i spasmoline była wybawieniem. Są inne leki:fenoterol(gorsze skutki uboczne od atosibanu), cordafen... Mi lekarz zalecał magnez a stary nie byl😉😉😉
Przykro mi😑Może to cholerstwo minie szybciej niż myślimy i uda Ci się podejść. Trzymam mooocno kciuki✊✊✊😘
Co Ci mówiono na temat skutków ubocznych fenoterolu ? Ja go brałam od 23tc do 38tc!

To jest lek który ma szerokie zastosowanie. Oprócz tego że hamuje czynność skurczów macicy i stosuje się go właśnie do hamowania porodu przedwczesnego wywołanego skurczami macicy rozniez można być podawany w stanach skurczu oskrzeli np napadzie astmy oskrzelowej bo rozszerza oskrzela. Działa też na układ krążenia powodując np przyspieszenie akcji serca.
Co Ci mówiono na temat skutków ubocznych fenoterolu ? Ja go brałam od 23tc do 38tc!

Jak brałaś z isoptinem i nie miałaś niepożądanych objawów, to chyba się nie ma czym martwić. Z wielu krajów ten lek jest już wycofany. Może powodować tachykardie, cukrzycę Ciążową, czytałam też o osłabionym napięciu mięśniowym u dzieci, potrzebna rehabilitacja wtedy. Tak naprawdę to wiele z tych leków ma skutki uboczne. My musimy często ratować te ciąże.
Jakie dawki brałaś?

reklama
Do góry