reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Mam problem. Jestem po udanym transferze, 12 tydzień. Lekarz który mnie prowadził dal mi między innymi fraxiparine, mam ja stosować aż do porodu, zaczęły pojawiać się u mnie na brzuchu reakcje alergiczne, nic groźnego ale swędzi i jest nieprzyjemnie, lekarz prowadzący kazał zmienić na clexane. Proszę napiszcie mi jak było u Was? Przyjmowalyście któryś z tych leków? A jeśli tak to lekarz zalecił Wam stosowanie do końca ciąży czy odstawić wcześniej? Będę wdzięczne za każdą odpowiedź. Pozdrawiam
Z jakiego powodu ta heparyna?
Ja brałam do końca ciąży, bez wskazań ale zarówno mój lekarz prowadzą jak i ja bałam się odstawić. Lekarka stwierdziła że "mam już swoje lata" i lepiej brać do końca. Potem wylądowałam w szpitalu na trzy miesiące i też mi hepearyny nie odstawili.
Lekarz z Bociana kazał odstawić po pozytywnej becie...

reklama
@Dzoannna Ty bierzesz już kilka dni encorton i mam pytanie - czy masz podwyższona temperaturę? Bo ja po południu miałam 36,9 a teraz mam 37,4.
Nie wiem czy to dobrze, czy się martwic.

Oj kochana ja nic nie mierze... nie pomoge. Ale jak masz wysoki progesteron to i temperatura ciala poszla w gore.
A mierzysz o stalej porze rano?? Bo tylko tak mozesz porownywac wyniki. Rano zanim wstaniesz i o tej samej porze, to samo miejsce itp
A moze cos dobrego sie dzieje[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Ostatnia edycja:
Dobre masz podejście i staraj się go trzymac :) Teraz to już niewiele zależy od Ciebie. A lepiej się miło zaskoczyć, niż pozniej bardzo przezywać rozczarowanie. Trzeba głaskać brzuszek i mowic do kropka a na pewno z nami zostaną :)

Biorę buscopan, nospe, a dopiero dziś załatwiłam relanium i spasmolina. Choć relanium chce brac na noc, bo w dzień muszę autem jezdzic. Zreszta zobaczę jak bedzie na mnie to działać, bo dziś debiut bedzie z takimi specyfikami u mnie:)

Relanium dziala cala dobe raczej... uwazaj, ja nie jezdzilam autem po nim.

Oj kochana ja nic nie mierze... nie pomoge. Ale jak masz wysoki progesteron to i temperatura ciala poszla w gore.
A mierzysz o stalej porze rano?? Bo tylko tak mozesz porownywac wyniki. Rano zanim wstaniesz i o tej samej porze, to samo miejsce itp
A moze cos dobrego sie dzieje[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Właśnie tu nie chodzi o regularne mierzenie temperatury, bo tego nigdy nie robiłam. Ja zawsze widzę po swoich oczach podwyższona temperaturę i dziś właśnie zmierzyłam i się zdziwiłam.
No ciekawe czy to dobrze, mam nadzieje, ze nic złego :)

A z tym relanium to nie wiedziałam, także dziękuje za rade:) w takim razie muszę sobie kierowcę zalatwic i tyle:po

Właśnie tu nie chodzi o regularne mierzenie temperatury, bo tego nigdy nie robiłam. Ja zawsze widzę po swoich oczach podwyższona temperaturę i dziś właśnie zmierzyłam i się zdziwiłam.
No ciekawe czy to dobrze, mam nadzieje, ze nic złego :)

A z tym relanium to nie wiedziałam, także dziękuje za rade:) w takim razie muszę sobie kierowcę zalatwic i tyle:po

W cyklach kiedy mierzylam temperature to ona po owulacji skacze o 0,5 stopnia do gory i to normalny objaw tego ze zaszla owulacja, podskoczyl progesteron.
Ale jesli nie mierzysz regularnie to w roznych porach dnia jest ona rozna. Jesli nie rosnie to relaksuj sie zamiast stresowac

Kciukasy!!!

A jaki macie powód ivf? My słabe nasienie a teraz wyszła immunologia u mnie.
Będziesz miała coś dodatkowo przy kolejnym transferze?
Powod hmm... Mam policystyczne jajniki i najpierw mialam monitorowana owulacje i starania naturalne i zadnego efektu. Rok tak miesiac w miesiac bylam monitorowana i nie udawalo sie. 2 inseminacje i nic. Meza nasienie na poczatku drogi tez bylo slabsze niz jeszcze przed ostatnim podejsciemdo inv. Malo plemnikow i ruchkiwosc nie za dobra. Potem jeszcze robilismy test z hialuronianem kurcze nie pamietam jak to sie nazywa i wyszlo duzo ponad norme tzn ze plemniki nie moga sie do mnie przebic o ile dobrze pamietam. W tym podejsciu nic dodatkowego nie bierzemy, jeszcze dziala immunosupresja i doc Pasnik powiedzial zeby w lipcu jeszcze sprobowac. Sama nie wiem czemu sie nie udaje:(:(

W cyklach kiedy mierzylam temperature to ona po owulacji skacze o 0,5 stopnia do gory i to normalny objaw tego ze zaszla owulacja, podskoczyl progesteron.
Ale jesli nie mierzysz regularnie to w roznych porach dnia jest ona rozna. Jesli nie rosnie to relaksuj sie zamiast stresowac

Kciukasy!!!
Myślałam, ze to może steryd tak jakoś zadziałał na mnie. A może to faktycznie klima.
Póki co temperatura nie rosnie, lekarka pisze, ze tez jest Ok, wiec daje sobie na luz :)

@Justyska13 @ilmenau @Agniecha1508 @Vinszka i reszta kochanych kobitek melduję się po małych przejściach moje tulisie zdrowe rosną jak na drożdzach synek ważył po porodzie 2740 a córcia 2080 oboje silni i zdrowi <3 <3 <3 ja po cesarce troszkę gorzej bo pod szwem zrobiła mi się twarda opuchlizna kształtem i wielkością kiełbaski śląskiej no i antybiotyk przez tydzień maści itp... ale jest już ok ;-)
kobitki gratuluję wszystkim pozytywnych bet nie doczytałam do końca kto jeszcze ale @Kurcia gratuluję ,gratuluję także waszych pięknych widoków i serduszek na usg no i teraz czekam na kolejne szcześliwe rozwiązania :-) :):-) :):-) :):-D:-D:-D Przedstawiam moje Tulisie Aniela oraz Konrad oraz ich starszą siostrę
tulisie.jpg
tulis 1.jpg
tuli2.jpg
tuli3.jpg

reklama
Do góry