reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Więc ....krzywdy sobie nie zrobiłam tym zastrzykiem ale mam zachować odległość!) I można jeden po drugim bez odstępu czasu. Estradiol nie powala, ale jest szansa że dogonią jeszcze dwa pęcherzyki! Boziu, spraw żeby urosły! Wtedy byłyby 4, więc już nie ma dramatu...kolejna wizyta w poniedziałek, punkcja czwartek lub piątek ...uffffff:)

Obstawiam ze jeszcze do nast usg cos sie pokaze[emoji106]

reklama
Na pekniecie (ale to byla wteddy zwykla stymulacja, nie ivf) dobrze jest sobie pocwiczyc. Wtedy tez pekaja

No my póki co nie podejdziemy do punkcji bo pęcherzyk był tylko jeden po stymulacji
Wiec dostalismy przykaz od lekarza by starać się naturalnie w tym cyklu i stad dostałam Pregnyl na pęknięcie

@jagodaaga jak @annemarie napisala jestem przykładem z ostatniem stymulacji ze kompletnie nic nie jest do przewidzenia i nerwy w niczym nie pomogą bo nie masz i nie będzie mieć na to wpływu!
Ja dwa dni przed Punkcja miałam 4 do pobrania ,2 może jeśli dojdą a estradiol miałam 1555.(wyjściowo miałam 12 komórek które padały co dwa dni na usg -przestawały rosnąć).
To moja trzecia stymulacja -z poprzednich dwóch miałam tylko 3 i 6 komórek i tylko po jednym zarodku z każdej stymulacji z których transfery się nie udawały.
Ja po tych doświadczeniach i stresach przed Ta punkcja odpuściłam bo już miałam dość.
I co się okazało?
Punkcja 10 komórek !
Pełne 7,zapłodnione 7(zaraz przecież estradiol był na 4 pełne bo miałam wiele małych )
Finalnie 5 zarodków -jedne we mnie czekam na betę a 4 cudzie zamrożone.
A zobacz co było wcześniej ?
Także Moja Droga głowa do góry !
Będzie co ma być,będziecie próbować ,testować,zmienić leki i będzie dobrze :)
Powodzenia i czekamy na info!

@jagodaaga jak @annemarie napisala jestem przykładem z ostatniem stymulacji ze kompletnie nic nie jest do przewidzenia i nerwy w niczym nie pomogą bo nie masz i nie będzie mieć na to wpływu!
Ja dwa dni przed Punkcja miałam 4 do pobrania ,2 może jeśli dojdą a estradiol miałam 1555.(wyjściowo miałam 12 komórek które padały co dwa dni na usg -przestawały rosnąć).
To moja trzecia stymulacja -z poprzednich dwóch miałam tylko 3 i 6 komórek i tylko po jednym zarodku z każdej stymulacji z których transfery się nie udawały.
Ja po tych doświadczeniach i stresach przed Ta punkcja odpuściłam bo już miałam dość.
I co się okazało?
Punkcja 10 komórek !
Pełne 7,zapłodnione 7(zaraz przecież estradiol był na 4 pełne bo miałam wiele małych )
Finalnie 5 zarodków -jedne we mnie czekam na betę a 4 cudzie zamrożone.
A zobacz co było wcześniej ?
Także Moja Droga głowa do góry !
Będzie co ma być,będziecie próbować ,testować,zmienić leki i będzie dobrze :)
Powodzenia i czekamy na info!
Tina, dziękuję;( było mi to potrzebne! Ja już też odpuszczam. Tym bardziej że naprawdę kolejny tydzień mam tak napięty w pracy Że czasu na myślenie nie będzie.asz rację będzie go.ma być! Ile tego estradiolu jest na 1 komórkę? Gdzie się leczysz? Gratuluję kochana !! Niech rośnie mały cud:)

Więc ....krzywdy sobie nie zrobiłam tym zastrzykiem ale mam zachować odległość!) I można jeden po drugim bez odstępu czasu. Estradiol nie powala, ale jest szansa że dogonią jeszcze dwa pęcherzyki! Boziu, spraw żeby urosły! Wtedy byłyby 4, więc już nie ma dramatu...kolejna wizyta w poniedziałek, punkcja czwartek lub piątek ...uffffff:)
Jestes w dobrych rękach i na pewno dr wycisnie z Ciebie ile się da...[emoji6]
A najgorsze zastrzyki to dopiero przed Tobą[emoji12] Po progesterenie miejsce po zastrzyku obolale przed dlugi czas...
Po pierwszy tez sie zastanawialam czy to normalne.

Jestes w dobrych rękach i na pewno dr wycisnie z Ciebie ile się da...[emoji6]
A najgorsze zastrzyki to dopiero przed Tobą[emoji12] Po progesterenie miejsce po zastrzyku obolale przed dlugi czas...
Po pierwszy tez sie zastanawialam czy to normalne.
Może bolec:) wytrzymam wszystko!byle efektem było to czego pragnę:) no niestety tym razem nie unijne zastrzyków progesteronu...dam radę!!! Wiem wiem...widzę że dr ciśnie ile może , serio jest mega zaangażowany i jego mina jak myśli i się zastanawiam jest bezcenna:)

Tina, dziękuję;( było mi to potrzebne! Ja już też odpuszczam. Tym bardziej że naprawdę kolejny tydzień mam tak napięty w pracy Że czasu na myślenie nie będzie.asz rację będzie go.ma być! Ile tego estradiolu jest na 1 komórkę? Gdzie się leczysz? Gratuluję kochana !! Niech rośnie mały cud:)

200-300 jednostek E2

reklama
Do góry