reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam dziś wizytę dziewczynki. 24+2. Wszystko ok, szyjka zamknięta i długa. Malutki się przekręcil znowu i jest nóżkami do dołu. Waży już 700g. Wszystko w jak najlepszym porządku.

@sssurykatka moj polip się prawie całkiem schował! Tego Ci również życzę kochana bo trochę jest z nim spokoju!
Ale żeby nie było nudno to ja się nabawilam urazu spojenia łonowego. Boli mnie jak cholera w niektórych pozycjach. Miejmy nadzieję, że nie rozejdzie się bardziej.
Wspaniałe wieści malutki już pokaźnych rozmiarów. Moja obróciła się w 32 tc i póki co też dalej nóżkami do przodu.

Ooo super wiadomość. Może i mój się schowa. Na razie tfu tfu z nim spokój, tylko od wczoraj mam wirusa, rzygam i gorączkuję... mam nadzieję, że odpuści. Współczuję spojenia, oszczędzaj się !
700 g to już kawał chłopa ;)
No to super. A wirusowi się nie daj. Przegon go jak się da!

Bo ja kochana w krzakach siedzę, rzadko zajrzę i czytam pobieżnie bo nie ma czasu. Fizycznie już lepiej, psychicznie też sobie radzę, maluchy dają mi siłę. Co u Ciebie?
Ja rzadko zaglądam. Wróciłam do pracy (lekko nie jest). Zosia wczoraj skończyła rok [emoji3526] nie mogę narzekać, jesteśmy szczęśliwi

Raczej to nic nie da bo zgodnie z tym co mu powiesz na wizycie ustala jakie badania konkretnia zrobic do danego przypadku.
Domyslam się,a miałaś może jakies padania
Mam jutro drugi transfer. Cxy któras z Was też ma niedługo?
Mam nadzieję ze tym razem żadne przeziębienie Cie nie dopadlo i czujesz sie lepiej niz przy poprzednim transferze.
Będę trzymać jutro za ciebie ✊✊✊✊

O której masz być w klinice?

Dziewczyny czy któraś z problemem z bardzo słabym nasieniem ma córeczkę? Ostatnio słyszałam, ze jak plemniki marne to te męskie są mocniejsze i wtedy się rodzą chłopcy. Nie wiem czy to mit? A zastanawia mnie to bo u nas teraz chłopiec a mamy jeszcze 2 mrozaki:)
Ee mit. Mamy córkę a problemem męska niepłodność była. I to był jedyny zarodek, który przetrwał.

Ee mit. Mamy córkę a problemem męska niepłodność była. I to był jedyny zarodek, który przetrwał.
Nam mówił embriolog, że często te blastki które są silniejsze i się szybciej rozwijają to dziewczynki a te lebiuchy to często chłopaki. U nas się sprawdziło ale czy to rzeczywiście prawda czy raczej przypadek to nie mam pojęcia :)

reklama
Hej,
dziewczyny po immunosupresji pomóżcie plis:)
We wtorek 14 i ostatni dzień immunosupresji. Czy po jej zakończeniu mam przerwę w braniu encortonu?Wygląda na to,że według rozpiski od wujka Jarka encorton znowu zyczynam brać dopiero w 10 dc z crio transferem. Czy to nie za późno?Jakie u Was były zalecenia w tym temacie? Poniżej moja rozpiska leków do crio
Ewa ja mam wziąć 15 tego i 16 tego dnia leczenia po 2,5 mg i odstawić. Później też od 10 DC z crio po 10 mg ;)

Do góry