reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie ma problemu, ja wiem co przechodzisz.
Kiedy w planach macie podejście?

Tak btw. Czy są tu jeszcze jakieś staraczki które czekają na swój czas około lutego? Pytam bo w kalendarzu same ciężarówki [emoji178] [emoji123]
Kochana jestem juz umowiona na 10stycznia do kontroli czy sa polipy, poniewaz raz sie pojawiaja a raz znikaja. Maz na ok 15 lutego ma zrobić badanie chtomatyny i seminogram. Wiec mysle ze jesli to pojdzie ok to zaczniemy robic badania przrd ivf. Lakarz dal nam liste badan i szczepień przed ivf ale powiedzial by na razie nic z tego nie robic, ze on powie kiedy. Wiec sama nie wiem kiedy bedzie stymulacja i transfer. Sadze ze jesli te badania nam wszystkie zleci m.in. kariortpy na ktore sie czeka to pewnie ppd koniecarca początek kwietnia? Nie mam pojecia ile to bedzie trwalo. Bede na wizycie pytac lekarza.

reklama
Nie ma problemu, ja wiem co przechodzisz.
Kiedy w planach macie podejście?

Tak btw. Czy są tu jeszcze jakieś staraczki które czekają na swój czas około lutego? Pytam bo w kalendarzu same ciężarówki [emoji178] [emoji123]
Są, są, pewnie @Kurcia, @Agniecha1508, może @Agonia777 - na pewno będzie niezły team :D
Dziewczyny co u Gosi i Oliwki?
Macie jakieś wieści?
Wygląda na to, że wszystko idzie ku dobremu. Mogą się tulić, Oliwka w dzień oddycha bez cepapu :) Tylko żarełko płata figle bo czasem zalega gdzieś w przewodzie pokarmowym i raz można coś przegryźć a innym razem znowu post adwentowy :)

reklama
Prolaktynę robisz po obciążeniu ptzyjmując lek metaproplamid czy jakoś tak ale ja na czczo mam powyżej normy. Natomiast krzywą glukozową to robisz glukozę i insulinę na czczo a potem po podaniu glukozy po godzinie i dwóch.
Jejku to nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest jak prolaktyna po obciazeniu a mam mikrogluczolaka przysadki i nic takiego lekarze nawet nie zlecali jak prolaktyna wychodzila ponad 40.

Do góry