reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć
@motylek24 Motylku, tak się cieszę, że z bejbikiem wszystko dobrze. A jak Ty się czujesz?

Kogo trzeba wpisać do kalendarza, to niech do mnie napisze, proszę. :*

Miłego dnia. :*

reklama
To mogło być jeszcze wcześnie. Naprawdę bardzo dużo zależy od jakości sprzętu. U mnie lekarz wyłapał niemiarowo pikające serduszko przy zarodku 1,5 mm. Ale tam jest mega sprzęt. Też mam się zgłosić za 2 tyg. bo zarodek za malutki na wiek ciąży. U mnie wychodzi, że to w przeliczeniu 21-23 dpt, bo generalnie mam ciążę naturalną, ale wiem kiedy była owulacja. Lekarz mówił, że na tym etapie prawie z godz. na godz., z dnia na dzień coś się zmienia, więc pewnie u Ciebie jest leniuszek. Ja też się martwię, bo nie spotkałam się, żeby przy takim malutkim zarodku było już serduszko. Nie wiem co to może oznaczać. Z tego co zrozumiałam powinien mieć ok. 5 mm. Musimy czekać niestety. A jakiej wielkości był pęcherzyk?
Powiedziała że 2 cm ale jak czytam to wychodzi na bardzo duży na tym etapie

U mnie z córeczką wszystko ok. Dokładne mierzenie będzie jednak 9 stycznia, teraz tylko szyjka, serduszko, no i moja rekordowa waga:szok: póki co jest ok aktualnie z dolegliwości ciążowych mam zgagę, póki co nie miałam jeszcze hemoroidów ale byc może wszystko przede mną bo jeszcze dwa miesiàce:no: myślę o Was cały czas trzymajcie się dzielne wojowniczki:-) :)

Cześć
@motylek24 Motylku, tak się cieszę, że z bejbikiem wszystko dobrze. A jak Ty się czujesz?

Kogo trzeba wpisać do kalendarza, to niech do mnie napisze, proszę. :*

Miłego dnia. :*
Justin po dzisiejszym badaniu jestem spokojniejsza. Jednak w nocy budziłam się kilka razy a ostatecznie przyśniło mi się że urodziłam wcześniej. Trzymam dietę która jest o wiele łatwiejsza na insulinie niż bez. Nauczyłam się oceniać na oko ile tej insuliny do danego posiłku muszę sobie zapodać.
Niestety kondycja taka sobie ale już nie narzekam. Ważne aby córka urodziła się cała i zdrowa:)
A Ty jak dajesz radę z dwojeczką w brzuchu? śpisz normalnie.
Ps do Miecia jeśli będzie to czytała, dziś rozmawiałam z kobietą która bierze i Duphaston i luteinę, a wszystko to zlecił znany Prof. do końca ciąży.

U mnie z córeczką wszystko ok. Dokładne mierzenie będzie jednak 9 stycznia, teraz tylko szyjka, serduszko, no i moja rekordowa waga póki co jest ok aktualnie z dolegliwości ciążowych mam zgagę, póki co nie miałam jeszcze hemoroidów ale byc może wszystko przede mną bo jeszcze dwa miesiàce:no: myślę o Was cały czas trzymajcie się dzielne wojowniczki:-) :)
cieszę się, że nie tylko mnie przybywa na potęgę :szok:

To mogło być jeszcze wcześnie. Naprawdę bardzo dużo zależy od jakości sprzętu. U mnie lekarz wyłapał niemiarowo pikające serduszko przy zarodku 1,5 mm. Ale tam jest mega sprzęt. Też mam się zgłosić za 2 tyg. bo zarodek za malutki na wiek ciąży. U mnie wychodzi, że to w przeliczeniu 21-23 dpt, bo generalnie mam ciążę naturalną, ale wiem kiedy była owulacja. Lekarz mówił, że na tym etapie prawie z godz. na godz., z dnia na dzień coś się zmienia, więc pewnie u Ciebie jest leniuszek. Ja też się martwię, bo nie spotkałam się, żeby przy takim malutkim zarodku było już serduszko. Nie wiem co to może oznaczać. Z tego co zrozumiałam powinien mieć ok. 5 mm. Musimy czekać niestety. A jakiej wielkości był pęcherzyk?
@Dgd u mnie ciąża była młodsza o 12 dni niż by to wynikało z OM. Serduszko było widać 32 dpo, zarodek miał crl 4,4 mm. U Ciebie wszystko jest i będzie dobrze! :)

Dziewczyny, dostałam wynik TSH 4,99. W ciąży powinno spadać. Kurczę nigdy takiego wysokiego nie miałam. Robiłam co prawda po jedzeniu i wieczorem, ale lekarz nie mówił, że nie można. Ale jak patrzę, to chyba powinno być na czczo (?). Nie wiem czy mam się martwić i próbować kontaktować się jak najszybciej z lekarzem czy powtórzyć jeszcze jutro na czczo?

reklama
Trzymam kciuki kochana, a gdzie podchodzicie i kiedy planujecie procedure? Ja tez chcialam jak najlepsze sznase sobie dac bo dojazdy z zagranicy sa uciazliwe zeby to wszytsko skoordynowac no i ohromne koszta kd i czas. [emoji173]️
W klinice Bocian w Białymstoku u doktora Mrugacza a kiedy to jeszcze nie wiemy pierwsze musimy usunąć mięśniaka a potem dopiero zabieg

Do góry