reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jutro mam robić betę, ale z tego co wy piszecie o waszych wartościach bety to mi raczej się nie powiodło. Jedna pisze.ze.w.8 dpt ponad 300 druga że w.7 dpt powinna być znacząca wartość bety a u mnie była marne prawie 15 i.zaznaczam.że to był 6 dpt, więc o jeden lub dwa dni więcej. Kurczę myślałam, łudziłam siee że.a.Może się uda, bo i tak brzuch mnie pobolewa jak na okres a większość z was też tak.miała jak się udało...myślałam że czerwiec będzie chociaż odrobinę szczęśliwy. No widocznie nie dane jest być.mi mamą...
Koliberku, przecież robiłaś betę w 6 dpt i wyszła pozytywna. Ciąża jest od wartości bety 5. Ostatnio faktycznie mamy wysyp wysokich bet ale to wszystko zależy od momentu implantacji a ten może się różnić, w zależności od etapu rozwoju zarodka, nawet blastocysty się między sobą różnią. Tak więc proszę Cię nie załamuj się i nie poddawaj, tylko wierz w swojego malucha.
Twoja beta wcale nie była niska jak na 6 dpt. Tak więc głowa do góry i jutro czekamy na wieści. Poza tym w 7 dpt mogła już być 30, czyli mniej więcej tak jak u @gosia321. [emoji8]

witam
miałam 4 czerwca in vitro dziś zrobiłam hcg i było 3.1 ale poprzednie miałam 1.1 i 27 więc nie wiem co mam myśleć jutro dopiero lekarz do mnie zadzwoni i poinformuje co dalej. Dzisiejsza noc była okropna wymioty i zawroty głowy?
czy ktoś też tak miał

Nie wiem, ale 3.1 jak na 14 dpt wydaje mi sie troche malo. Ale nie jestem specem w tym, wiec moze kto inny bedzie wiedzial lepiej. Jezeli chodzi o nudnosci i wymioty, po samych lekach nic takiego nie mialam. Raczej glowa bolala, piersi i sennosc byla.

No to mnie rozbawiłaś tą prezerwatywą :D:D Ja już utyłam 8,5 kg a to kuźwa dopiero 22t3d! Czuję w kościach, że 20kg na plusie jak nic będzie do października :tak: a Twój lekarz też krzyczy na Ciebie, że za dużo tyjesz bo ja na każdej wizycie ze strachem wchodzę na wagę bo wiem, że zaraz będzie wojna o te dodatkowe kg, tylko co ja poradzę jak moje dziecko ciągle głodne...:-D:-D:-D
Nie krzyczy tylko zawsze mówi "musimy porozmawiać o.wadze " i się śmieje :laugh2: no ja nic nie poradzę ja naprawdę nie wiem gdzie to jest .. waga jest zepsuta jak nic :laugh2:
Dziecku się nie odmawia masz rację :laugh2:

reklama
Gratuluję :)
Wiem, że to Twoja kolejna próba, ale nie śledzę tak dokładnie wszystkich wpisów. Możesz napisać, co tym razem zadziałało? Co z leków lekarz zmienił/dodał?
Do tej pory miałam tylko luteinę, duphaston i estrofem oraz acard. Przed trzecim transferem miałam histeroskopię oraz przy transferze intralipid i przy tamtym podejściu beta rosła niemrawo. Teraz to był mój czwarty transfer i dodano medrol 2x1/2 tabletki oraz heparynę -clexane 0,4, do tego intralipid przy transferze oraz embryoglue. No i standardowo też luteina, duphaston i estrofem. :)

Do góry