reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gratuluje :)) Porozmawiam jeszcze ze swoim lekarzem może uda mi się go przekonać żeby jdnak transferu nie przekładać. Dzięki Kochana!
To się zobaczy w praniu. Ja bardzo chciałam świeży transfer, po punkcji mimo pobrania 25 wyglądały moje jajniki i macica całkiem przyzwoicie. I mowili lekarze „No może...” Przyszłam w 3 dniu do kliniki bo chciałam na bierzaco decydować czy trzymamy dalej, czy mrozimy wszystko/cześć czy transfer. Jajniki W ciągu 3 dni od punkcji powiększyły się 2x a w macicy był płyn. Transferu robić nie było wolno. Zarodkow było ładnych aż 13 wiec przetrzymaliśmy wszystkie do piątej doby. I szóstej i siódmej niektóre. Jak bym nie miała hiperki najładniejsze bym transferowana w 3 dobie a resztę chciała trzymać do 5 w tamtej sytuacji.

reklama
Spokojnie,będzie dobrze.A co do emocji,to na takich dawkach hormonów to normalne,że jesteś rozdrazniona,wszystkie przez to przechodzilysmy :-) w sumie to nadal mi sie zdarza,np. Dzisiaj...wystarczy jakaś pierdola,ktora idzie nie po mojej myśli i juz jestem wkurzona na cały świat, a potem zaczynam płakać.U mnie to pierwsza procedura, miałam 22 pobrane pęcherzyki,z czego było 13 dojrzałych oocytow.Ile komórek możecie zapłodnić?
Nam od poczatku mowiono ze mozemy zaplodnic maks 6. Ale w dniu punkcji (punkcje robil inny Dr niz nasz prowadzacy) kiedy okazalo sie ze pobrano 7 dojrzalych komorek, lekarz stwierdzil ze mamy na tyle slabe nasienie, ze jest podkladka do zaplodnienia wszystkich [emoji4]

To teraz za kropka kochana[emoji110][emoji110][emoji110]
W ogole zapomnialam Wam powiedziec ze podali mi czterodniowy zarodek [emoji4] wczoraj rozmrozany, embriolog mowi ze juz przechodzi do fazy blastki, komorki zaczynaly sie juz zlewac [emoji4] mysle ze 9dpt bede mogla spokojnie betowac [emoji16]

@Justin87 nic dodać nic ująć...taka kruche to ja miałam 10 dpt a nie 5 :szok: wariat jesteś ze tak wcześnie....trzymam aby było tak dalej :yes:
@gosia321 gratuluję Twojego cudu... ciea się teraz każda chwila nawet ta spędzona przy wc [emoji14]
pochwalę się dziewczyny ze zaczynamy 17 tydzien i wczoraj się dowiedziałam że będę miała synka [emoji173][emoji173] Jajka jak żołędzie:p:D
Gratulacje Mamcia [emoji8]

Jak widze jak wczesnie Wam wychodza testy/bety to mam ochote sprawdzic wczesniej [emoji14] Mi pielegniarka powiedziala ze za 14 dni mam zrobic sikanca i jak pozytyw to isc na bete :/ I na youtubach tez te wszystkie amerykanki opowiadaja o 2 weeks...

Czesc dziewczyn.
Jestem nowa na waszym forum. Tak jak wy mam problem z bezplodnoscia a mianowicie bezplodnoscia idiopatyczna.
Chcialam zapytac sie czy jest tu na forum ktos z Wloch? Chcialabym sie dowiedziec jak to tu wyglada, czas oczekiwania i cokolwiek co mogloby mi pomoc...
Dodam ze mamy juz dziecko z ivf ale procedura nie byla wykonywana we Wloszech.
Pozdrawiam was wszystkie :)
Hej

Ja jedynie wiem ze we Wloszech jest to bardzo droga zabawa, przynajmniej pare lat temu, znajomi jak robili to ja sie przerazilam cenami.

Moze taniej by Wam wyszlo jezdzic np do Rijeki do Chorwacji albo do Splitu promem, nie wiem w ktorym miejscu Wloch mieszkasz? Tam jest mega tanio, w panstwowym szpitalu za caly zabieg zaplacisz ok 2,5 tys zl.

A czy wszystko dokladnie zbadalas? Ja akurat nie wierze w cos takiego jak nieplodnosc idiopatyczna. To tylko lenistwo lekarzy ktorym nie da sie grzebac... Laparoskopie robilas zeby wykluczuc endometrioze? Genetyke? Immunologie?

W kazdym razie witaj na forum i powodzenia :)

Ej ja jestem jakaś nienormalna, gdyby.nie ta moja weryfikacja w piątek tj. 6dpt to bym pewnie nie robiła bety, ja nawet nie zrobiłam sikańca...boję się chyba i nie chcę bardziej boję się cieszyć...
Wiesz... najważniejsze czy beta przyrasta prawidłowo. Z drugiej strony tak czy inaczej ty już wiesz ze zaskoczyło, trzeba czekac i wierzyć ze będzie dobrze. Ai tak bardziej wiarygodne jest sprawdzenie przyrostów trochę pozniej. To jak tak stresujące są dla ciebie pobrania odczekaj faktycznie pare dni, zrób bete i potem powtórz po 48. Tylko. Ile siusiaj na testy bo to jedna wielka niewiadoma. Jednym wychodza w 5dpt a innym nie wychodza przy becie 100. A tobie więcej stresu nie potrzeba

reklama
Jagodzia, Powiedz proszę co z Twoim transferem bo szukam wpisu na ten temat, ale jestem tu od niedawna i mam jeszcze troche stronek do nadrobienia z wpisami. Mi tez chcą przełożyć transfer na następny cykl ze względu na wysoki Estradiol 3700 ponad 20pęcherzyków. Jestem załamana bo już się nastawiłam że to będzie ze świezaczków (czytałam że to większa szansa), a boje się że nie wszystkie mrożażki przeżyją :(
Transfer miałam. Ale się nie udało. Ja nie miałam żadnych objawów hiperki. Nawet mnie brzuch nie bolał po punkcji.

Do góry