reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej,
Beta 16.03 1 153
Beta 19.03 2 236
Coś słabo rośnie, powinno być min. 114%. :(
Któraś też tak miała?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli dobrze rozumiem to w piątek miałaś 1153 a wczoraj 2236. U mnie beta powyżej 1000 nie rosła już tak jak na początku. Przy wartosciach 1200 - 6000 beta może się podwajac nawet co 96 godzin a potem nawet wolniej. Ten bardzo szybki wzrost jest glownie na początku, ale kalkulatory internetowe tego nie odróżniają i nawet przy wysokich wartościach wskazują, że coś jest nie tak jeśli nie ma przyrostu 66% co dwa dni.
Ja najadlam się niepotrzebnego stresu. Dla wladnego spokoju poszłam na USG i się uspokoilam, bo z Malenstwem było wszystko dobrze. Nie rób więcej bety, przy takich wartościach tylko wizyta u lekarza określi czy wszystko jest dobrze (a na pewno tak jest :)

reklama
Cześć Iskrunia,
Właśnie doczytałam, że do 1200 jest przyrost 114%/72h, między 1200-6000 beta podwaja się tylko raz na 96h, a powyżej 6000 jeszcze wolnej.
Masz rację już się nie nakręcam, siadam na dupie i czekam na usg. ;) co ma być to będzie, nie zmienię tego.
Szczególnie, że nie mam plamień ani skurczy ani nic.
Dzięki za wsparcie!

A kiedy idziesz na usg?

Dziewczyny to moze piatek lub sobota zaraz po swietach? Cieplutko juz bedzie ponoc.. proponuje jakas knajpke w centrum.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem "za", obydwa dni mi pasują. Wątpię, żeby było tak ciepło, żeby posiedzieć na zewnątrz, ale kto wie :). Mi w centrum podoba się Słoik, ale może być też cokolwiek innego.

Jeśli dobrze rozumiem to w piątek miałaś 1153 a wczoraj 2236. U mnie beta powyżej 1000 nie rosła już tak jak na początku. Przy wartosciach 1200 - 6000 beta może się podwajac nawet co 96 godzin a potem nawet wolniej. Ten bardzo szybki wzrost jest glownie na początku, ale kalkulatory internetowe tego nie odróżniają i nawet przy wysokich wartościach wskazują, że coś jest nie tak jeśli nie ma przyrostu 66% co dwa dni.
Ja najadlam się niepotrzebnego stresu. Dla wladnego spokoju poszłam na USG i się uspokoilam, bo z Malenstwem było wszystko dobrze. Nie rób więcej bety, przy takich wartościach tylko wizyta u lekarza określi czy wszystko jest dobrze (a na pewno tak jest :)

Tak jest Dziewczynki!!!! Będę Was słuchać, zapisałam się na następny tydzień (niby to będzie 6 tydzień) , szczególnie, że żadnego usg jeszcze nie miałam, jak niektóre z Was nawet zarodek podglądały ;))))
Liczę ciąże tak, że transfer to niby 14 dzień. Nie za wcześnie to usg?

@PaulinkaP
@walczaca o szczescie
@Oczekiwanie2017
@labelladurmiente
@zylwia
@marg88
@Summer88
@sroka87
Kochane piękna ekipa! Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam - Kobitki z Wawy i okolic dołączajcie.
Bliżej terminu zrobię rezerwację stolika.
Termin spotkania: sobota po świętach tj. 7 kwietnia godzina 13
Miejsce Restauracja Słoik: Link do: Restauracja Słoik
to jest w centrum za byłymi domami centrum :)
Jeżeli godzina13 nie pasuje- czekam na sugestie!.
Już się cieszę na nasze spotkanko! :D

Tak jest Dziewczynki!!!! Będę Was słuchać, zapisałam się na następny tydzień (niby to będzie 6 tydzień) , szczególnie, że żadnego usg jeszcze nie miałam, jak niektóre z Was nawet zarodek podglądały ;))))
Liczę ciąże tak, że transfer to niby 14 dzień. Nie za wcześnie to usg?

Ja na pierwszym USG byłam 16dpt blastki.

reklama
@PaulinkaP
@walczaca o szczescie
@Oczekiwanie2017
@labelladurmiente
@zylwia
@marg88
@Summer88
@sroka87
Kochane piękna ekipa! Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam - Kobitki z Wawy i okolic dołączajcie.
Bliżej terminu zrobię rezerwację stolika.
Termin spotkania: sobota po świętach tj. 7 kwietnia godzina 13
Miejsce Restauracja Słoik: Link do: Restauracja Słoik
to jest w centrum za byłymi domami centrum :)
Jeżeli godzina13 nie pasuje- czekam na sugestie!.
Już się cieszę na nasze spotkanko! :D

Super! Zapisuje w kalendarzu

Do góry