reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale za to teraz masz pewnie w pełni ułożone życie prywatne ,praca itp. A u mnie starania o drugie maleństwo a totalny brak konkretnej pracy nawet z domem go temat rzeka...Ale jakoś samo się to ułoży, czas pokaze:)
@marg88 kochana ja jestem tak chaotyczną kobietą , że tragedia. Mam prace , dom i co z tego ... Ty masz coś cenniejszego maleństwo. Wiec co ma być to bedzie. Domy radę bo jak nie kobieta to kto ????

Gosia a ten wasz Pasikonik rozmawia z twoim ginekologiem? Bo moze oni maja dwie rozne wizje;););)
Nie no co ty Pasikonik :D daje swoje zalecenia a ginekolog do tych zalecen dzis wykombinowal taki zestaw ;) moze chcial dobrze w to nie watpie i dosc sensownie to brzmi ale czy tak mozna ?
Tym bardziej ze dopytywal 3 razy jak to leczenie ma wygladac czyli 2 tyg immuno plus 2 tygodnie przerwy i transfer

Ja miałam 35 lat jak się dowiedziałam o dramatycznie niskim amh. Tak pro forma i bez przekonania, bo nawet lekarz chyba nie wierzył w powodzenie, zrobiłam 1 procedurę, z której wyszły 3 komórki, a do transferu nie dotrwała żadna. Bardzo to przeżyłam, potem pogodziłam się, że nie będę mamą, a potem dowiedziałam o możliwości kd :) I była to u nas krótka piłka - decyzja na tak :) jeszcze jedno Ci powiem, jedyne dylematy, obawy miałam no może tak do połowy ciąży. Teraz w ogóle o tym nie pamiętam :)
@filiżanka z porcelany - dzięki :-D

Ja bym chyba juz nie brala. Wez jeszcze kilka razy co drugi dzien i odstaw. Chyba ze z tym prenatalu go nie ma, ale nie sadze.
W prenatal uno jest 400 kwasu syntet i 400 metylowanego. Plus jod, wit D 2000j oraz witaminy B metylowane.
Ze wzgl na moja mutacje MTHFR w wersji hetero moj gin zalecil mi ten preparat. Mowil ze w moim przypadku kwas powinien byl wlasnie suplementowany pol na pol metyl z syntetykiem, po 400j.
I tak po miesiacu suplementacji
Prenatalem Uno (plus dodatkowo Molekin D3 - tj. 2000j wit D)
zrobilam badania:
Wit. D - 50 (wczesniej mialam 29)
Homocysteina - 8.1 (wczesniej mialam 7)
Kw foliowy >45 (robilam to w Diakliniw, ktory wysyla probki do badan do Cieszyna, uzywaja tam jakas inna jednostke, bo referencja wynosi: 10.4 - 42.4)
Wit. B12 - 537 (ref.: 191-663)
Wit B6 - od tygodnia czekam na wyniki.

Dlatego mysle ze nie powinmo sie brac dodatkowo kwasu foliowego oprocz prenatalu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry