reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale za to teraz masz pewnie w pełni ułożone życie prywatne ,praca itp. A u mnie starania o drugie maleństwo a totalny brak konkretnej pracy nawet z domem go temat rzeka...Ale jakoś samo się to ułoży, czas pokaze:)
@marg88 kochana ja jestem tak chaotyczną kobietą , że tragedia. Mam prace , dom i co z tego ... Ty masz coś cenniejszego maleństwo. Wiec co ma być to bedzie. Domy radę bo jak nie kobieta to kto ????

Gosia a ten wasz Pasikonik rozmawia z twoim ginekologiem? Bo moze oni maja dwie rozne wizje;););)
Nie no co ty Pasikonik :D daje swoje zalecenia a ginekolog do tych zalecen dzis wykombinowal taki zestaw ;) moze chcial dobrze w to nie watpie i dosc sensownie to brzmi ale czy tak mozna ?
Tym bardziej ze dopytywal 3 razy jak to leczenie ma wygladac czyli 2 tyg immuno plus 2 tygodnie przerwy i transfer

Ja miałam 35 lat jak się dowiedziałam o dramatycznie niskim amh. Tak pro forma i bez przekonania, bo nawet lekarz chyba nie wierzył w powodzenie, zrobiłam 1 procedurę, z której wyszły 3 komórki, a do transferu nie dotrwała żadna. Bardzo to przeżyłam, potem pogodziłam się, że nie będę mamą, a potem dowiedziałam o możliwości kd :) I była to u nas krótka piłka - decyzja na tak :) jeszcze jedno Ci powiem, jedyne dylematy, obawy miałam no może tak do połowy ciąży. Teraz w ogóle o tym nie pamiętam :)
@filiżanka z porcelany - dzięki :-D

Ja bym chyba juz nie brala. Wez jeszcze kilka razy co drugi dzien i odstaw. Chyba ze z tym prenatalu go nie ma, ale nie sadze.
W prenatal uno jest 400 kwasu syntet i 400 metylowanego. Plus jod, wit D 2000j oraz witaminy B metylowane.
Ze wzgl na moja mutacje MTHFR w wersji hetero moj gin zalecil mi ten preparat. Mowil ze w moim przypadku kwas powinien byl wlasnie suplementowany pol na pol metyl z syntetykiem, po 400j.
I tak po miesiacu suplementacji
Prenatalem Uno (plus dodatkowo Molekin D3 - tj. 2000j wit D)
zrobilam badania:
Wit. D - 50 (wczesniej mialam 29)
Homocysteina - 8.1 (wczesniej mialam 7)
Kw foliowy >45 (robilam to w Diakliniw, ktory wysyla probki do badan do Cieszyna, uzywaja tam jakas inna jednostke, bo referencja wynosi: 10.4 - 42.4)
Wit. B12 - 537 (ref.: 191-663)
Wit B6 - od tygodnia czekam na wyniki.

Dlatego mysle ze nie powinmo sie brac dodatkowo kwasu foliowego oprocz prenatalu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry